Plants

Moestuin: zaaien in juni

Moestuin: zaaien in juni

Het is alweer bijna juni! Buiten wordt het steeds warmer en warmer… We gaan steeds meer naar buiten en de tuin of balkon wordt gezellig gemaakt. Ook ik ben druk bezig op mijn balkon, al schiet het nog niet echt op. Ronald heeft een leuk tuinsetje in elkaar getimmerd, maar die moet nog steeds geverfd worden. En ik heb nog wat leuke planten nodig om het echt gezellig te maken. Het enige wat opschiet op mijn balkon, is mijn moestuin. Man wat groeit de pluksla en radijs snel zeg!! Het is echt zo leuk om te zien! Hier kan je meer lezen over mijn moestuin project en ik zal binnenkort weer een update geven met nieuwe foto’s :) Als je nou denkt “Goh, zo’n moestuin lijkt mij ook wel wat!” dan is dit artikel handig voor jou, want ik deel een lijstje met zaadjes die je kan zaaien in juni.

Omdat het steeds warmer wordt en ook de kans op vorst klein is, kan je heel veel zaadjes buiten zaaien in juni. Dat is handig, want dan hoef je ze niet eerst binnen te zetten. Let er wel op dat je ze genoeg water geeft, want met die warmte hebben ze echt goed water nodig. Ook insecten worden nu een groter probleem.

Als je graag een moestuin wilt, moet je niet te lang wachten! Nu is echt de juiste periode om te gaan zaaien. Als je nog lang wacht, ben je eigenlijk al te laat. Ben je klaar voor de lijst?!

Moestuin: zaaien in juni

Zaadjes zaaien in juni:

 • Aardappels
 • Andijvie
 • Aubergine
 • Basilicum
 • Boerenkool
 • Bloemkool
 • Biet
 • Bosui
 • Broccoli
 • Chinese kool
 • Courgette
 • Erwten
 • IJsbergsla
 • Komkommer
 • Knolraap
 • Koolraap
 • Koolrabi
 • Mais
 • Oost-Indische-kers
 • Postelein
 • Radijs
 • Rode kool
 • Romanesco
 • Savooiekool
 • Snijbiet
 • Sperziebonen
 • Spinazie
 • Spruitjes
 • Sla
 • Veldsla
 • Venkel
 • Waterkers
 • Witlof
 • Wortelen

Een aardig lange lijst! Weet jij al wat je wilt gaan zaaien? Of heb je al een moestuin staan? Laat het me weten, ik ben heel erg benieuwd!! :)

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply