Health

Personal Body Plan update #1

personal body plan update

De eerste échte Personal Body Plan update! :) We zijn ondertussen alweer 2 maanden verder, dus tijd voor een update is het zeker! Ik zal in dit artikel mijn behaalde resultaten met jullie delen, vertellen wat ik tot nu toe geleerd heb en wat ik überhaupt van het hele proces vind.

Voeding

Waar zal ik deze Personal Body Plan update eens mee beginnen? Hoe het met me gaat? Het gaat prima! Om eerlijk te zijn heb ik helemaal niet het idee dat mijn leven erg veranderd is. Ja ik houd exact bij wat ik eet op een dag, ik voer het elke dag in en houd mij aan die calorieën. Maar is dat zo vervelend? Totaal niet. Als ik een maaltijd niet zelf bereid, probeer ik het alsnog in te voeren en als het écht niet lukt dan voer ik het gewoon een keer niet in. Zelf ben ik ook prima in staat om in te schatten of iets past binnen mijn behoefte of niet. Ik eet nog steeds regelmatig buiten de deur en dat is in principe helemaal geen probleem. Ik eet zelfs nog af en toe een pizza of een hamburger of taart… Het kan gewoon, als je maar rekening houdt met balans. Balans is heel belangrijk! Ik zal daar later in dit artikel meer over vertellen.

personal body plan update

Sporten

En het sporten dan? Ik moet heel eerlijk toegeven dat dat de laatste weken een beetje rampzalig was. Door mijn tentamens en stress ben ik voor lange tijd niet in de sportschool geweest… Oeps… En veel van de bank kwam ik ook niet. Voor mijn stress begon, ging ik wel trouw naar de sportschool en dat ging prima. Het lastigste is de stap zetten om naar de sportschool te gaan, als ik er eenmaal ben zijn de trainingen echt wel leuk. Gelukkig hoef ik het sporten ook niet alleen te doen, Ronald gaat altijd met me mee en we voeren de oefeningen samen uit. Dat is echt heel fijn en leuk :) Een beetje extra steun en motivatie!

Resultaat

Dus als je dit zo leest… Pizza, taart, voor langere tijd niet naar de sportschool… Dan denk je misschien dat ik niks afgevallen ben. Maar dat is niet waar! Tot nu toe ben ik al bijna 5 kilo afgevallen! Een halve kilo per week dus, door maar kleine aanpassingen… Ik ben zeer tevreden! Natuurlijk, het zou nog sneller gaan als ik echt geen pizza’s meer zou eten en netjes 3 keer per week naar de sportschool zou gaan en daarnaast nog 2 keer per week zou hardlopen… Maar zo BEN ik niet. Ik ben gewoon niet sportief/actief en ik houd te veel van lekker eten. Ik wil kunnen afvallen op een manier die voor mij langdurig werkt. Op een manier dat ik gelukkig blijf! Dat is het allerbelangrijkste voor mij.

personal body plan update

Het gekke is wel dat het heel lang duurde voordat ik echt begon af te vallen. In het begin kwam ik zelfs even aan en daarna viel ik heeeel langzaam af. Sinds mijn stress afneemt na mijn tentamens gaat het pas echt snel. Het vliegt er gewoon af en ik ben stomverbaasd dat het mij gewoon lukt haha. Het is zo’n heerlijk gevoel! Ik moet nog maar een heel klein beetje afvallen voor ik op vakantie ga en dat gaat me gewoon lukken :) Dus dan kan ik mijn eerste doel afstrepen!

Balans

Wat houdt dat “balans” dan in? Wanneer ik weet dat ik uit eten ga, eet ik daarvoor of er na gewoon wat minder. Als ik het idee heb dat ik dan alsnog over mijn energiebehoefte gegaan ben, eet ik de volgende dag ook gewoon wat minder. Op die manier blijft je energie-inname in balans. Ik zal een voorbeeld geven van afgelopen weekend. Mijn energiebehoefte voor die dag was iets meer dan 1800 kcal. Ik wist dat ik na mijn laatste deadline samen met Ronald wat zou gaan drinken om mijn vakantie te vieren. Ik at daarom als ontbijt lekker licht: magere kwark met aardbeien en frambozen (175 kcal, normaal zit ik rond de 300 kcal). Als lunch maakte Ronald een homemade burgertje, wat zo’n 500 kcal bevatte.

Toen het eindelijk tijd was voor een drankje zat ik dus nog maar op 675 kcal en had ik nog 1125 kcal over! Ik nam een biertje (200 kcal), een cappuccino (30 kcal) en ook nog een stukje appelgebak (350 kcal). Dit was samen goed voor zo’n 580 kcal. Best wel veel, maar in totaal had ik dus 1255 kcal op en had ik dus nog 545 kcal over voor mijn avondeten. Dat moet dus makkelijk lukken! Mijn avondeten bestond uit aardig wat aardappelschijfjes uit de oven met een beetje ketchup, een kalkoenfilet en gekookte spinazie. Samen goed voor nog geen 500 kcal. Op die manier kon ik de klappen van de extra kcal makkelijk opvangen. Ik hield er bij mijn ontbijt alvast rekening mee en ook bij mijn avondeten. Normaal gesproken bevat mijn avondeten namelijk rond de 700 kcal.

personal body plan update

Maar stel nou ik had nog 2 biertjes extra genomen, dan was ik dus zo’n 350 kcal over mijn energiebehoefte gegaan. Hoe los je dat dan op? Je kan er voor kiezen om de volgende dag dan die 350 kcal minder te eten, of je verspreidt het uit over 2 dagen 175 kcal minder eten. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de volgende dag 175 kcal minder te eten en 175 kcal extra te verbranden op die dag. Dat maakt eigenlijk niks uit, het gaat er om dat het in balans is en dat het voor jou werkt.

Niet vergelijken!

Oh en nog iets belangrijks wat ik heb geleerd: vergelijk je niet met andere! Bij de een gaat het sneller dan de ander, maar dat betekent echt niet dat mijn prestatie dan minder goed is. Elke prestatie op weg naar gewichtsverlies is super! Zelfs al was ik nu maar de helft afgevallen, zou ik super blij zijn… Want het is toch 2 kg dat ik dan kwijt ben! Stel ik zou het dubbele kwijt zijn nu, dan was ik waarschijnlijk helemaal niet gelukkig geweest omdat ik mijn leven daar helemaal voor had moeten veranderen. En weet je wat het is? Dan wordt je ongelukkig en val je weer terug op je oude leven en kom je weer aan. Dat is niet de bedoeling! Kleine veranderingen, kleine stappen, dat is blijkbaar wat het beste werkt voor mij.

personal body plan update

Conclusie

Afvallen hoeft echt geen ramp te zijn. Je hoeft je niet uit te hongeren of producten te verbieden. Ook hoef je niet opeens een #fitgirl te worden die 4 keer of vaker naar de sportschool gaat. Je moet gewoon weten hoeveel energie je naar binnen propt en dit vergelijken met jouw energiebehoefte. Balans is je vriend. En als ik dit volhoud, kom ik er wel.

En nu? Met je vakantie enzo?

Over een week zit ik in het vliegtuig naar Singapore en ben ik een tijdje weg… Hoe gaat het dan verder met mijn Personal Body Plan? Ik ga ten eerste mijn hele vakantie niet bijhouden wat ik eet. Dat is gewoon onmogelijk. Ik ga geen enkele dag zelf koken (wow dat is echt raar trouwens), dus waarschijnlijk wordt het lekker veel bij Aziatische tentjes eten. De Personal Body Plan app kent die gerechten niet en ik heb geen idee wat er in zit, dus schatten wordt moeilijk. Dat is dus een ding wat ik los moet laten en dat vind ik best lastig en eng. Natuurlijk ben ik zelf verantwoordelijk voor mijn eigen keuzes, dus ik moet gewoon de beste keuzes maken :) Niet te veel gefrituurde dingen en lekker veel groente en fruit.

Beweging komt daar wel goed. Ik heb van mijn coach een schema gekregen die ik kan uitvoeren in de hotelkamers. Zo kan ik toch 2 keer per week even snel een work out doen. Daarnaast gaan we ook veel lopen en doen, dus daar heb ik wel vertrouwen in! :)

Als ik weer terug ben van vakantie zal ik weer een update geven! Waarschijnlijk zal dat eind augustus of begin september zijn. Veel mensen zeggen dat ze juist afvallen in Azië, dus ik ben zeer benieuwd haha.

Liefs, Kim

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Karin
  6 juli 2017 at 16:34

  Heel goed van je Kim dat je je eigen manier en tempo bepaalt met afvallen! Ik weet als geen ander dat het bij jou erfelijk is en in de genen zit dan is het al lastiger om af te vallen! Super goed dat je de beslissing hebt genomen om een personalcoach in te schakelen! Nu leer je echt wat goed voor JOU persoonlijk is en wat voor jou de beste manier is om je kilootjes kwijt te raken, en dat je toch nog lekker kunt genieten van je hapje en je drankje! En in je vakantie? Dat komt echt wel goed! Veel bewegen en veel zweten door de warmte, voldoende water drinken… en alcohol is er bijna niet te krijgen… Lekker genieten van de heerlijke groentes en fruit… Komt helemaal goed! Fijne vakantie meis, geniet er lekker van hoor! En doe voorzichtig!

  • Reply
   CozyMess - Kim
   6 juli 2017 at 16:49

   Elk lichaam is weer anders en bij de een gaat het nou eenmaal makkelijker dan bij de ander! Maar ons gaat het ook lukken! :) Belangrijkste is ook om niet op te geven en weten waar je het voor doet! xx

  Leave a Reply