Travel

PLOG 3: Lowlands Paradise!

Helaas is Lowlands alweer voorbij en dat ging veeeeeeeeeeeeel te snel. Maar wat was het leuk! Nog beter dan ik had verwacht zelfs. Het was mijn eerste keer Lowlands en het is echt to-taal NIET te vergelijken met Pinkpop of Rock Werchter. Nee. Het is honderd keer gezelliger. Honderd keer? Duizend keer! De sfeer is heel anders. Heel relaxed. Het lijkt alsof alles mag (behalve een dopje op je flesje water). Je mag gewoon voor de tent koken, dat is verboden bij Pinkpop en Lowlands, en je tent neerzetten waar je wilt. Het kamperen alleen al heeft een hele andere sfeer. Daarnaast is de muziek anders… veelzijdiger en intiemer. En je komt niet alleen voor muziek, er is veel meer te doen dan dat! En ook zeker niet onbelangrijk, er is serieuze aandacht gestoken in de aankleding van het festival en de eetgedeeltes! Ik vind Lowlands eigenlijk een soort kruising tussen een groot, gezellig muziekfestival en een foodfestival. En daar maak je mij natuurlijk hartstikke blij mee!

Genoeg geschreven! Met deze plog deel ik een aantal foto’s van mijn Lowlands weekend. Ik zal je vertellen wat ik daar gegeten heb en wat mijn hoogte- en dieptepunten waren.

Dag 1, donderdag.
Ronald en ik gingen er al op donderdag heen! We vertrokken vroeg, zodat we een mooi plekje konden bemachtigen op camping 2 of 3. Voor het eerst ging ook op donderdag het festivalterrein open. Leuk! Zo konden we het terrein alvast verkennen. Eerst moesten we nog uren in de rij staan om überhaupt het terrein op te mogen. Jeetje wat was het warm in de felle zon!! We waren blij en opgelucht toen we onze tenten hadden neergezet (ook meteen die van mn zusje al) en we in het gras konden neerploffen met een biertje!

We stonden op camping 2, de ingang van het festivalterrein was zo’n beetje aan de overkant! Super chill! Het werd steeds gezelliger op de camping. Volgend jaar wil ik ook een partytent meenemen, dat is echt wel een must namelijk. Op zo’n camping heb je namelijk erg weinig schaduw en het is toch wel fijn om in de schaduw te kunnen zitten met 25 graden en een felle zon.

ll3

Onze eerste festival avondmaal!

ll4

Na de noodles zijn we het festivalterrein gaan verkennen. Nog niet alles was toegankelijk, maar de sfeer konden we wel al goed voelen. Op Lowlands vind je super veel verschillende eettentjes. Je kunt er terecht foor kebab, falafel, pasta, patat, hamburgers, frozen yoghurt, BBQ, pizza, smoothies, stamppot, salades, sushi, etc! Echt heel divers. Elk gedeelte is ook in een ander thema ingericht, super leuk! Je kunt er ‘s avonds ook heel gezellig om een vuur heen zitten.

LL6 LL7 LL9

LL8

We testten meteen de biologische aardappel friet uit. Jammer dat er alleen mayo was. De patat zelf vond ik helaas ook niet suuuuuper lekker.

ll5

Dag 2, vrijdag.
De dag begonnen we met een stevig ontbijtje! Ronald bakte een heerlijk eitje voor ons.

ll10

Vandaag kwamen mijn zusje en haar vriendje ook aan. Omdat we ze moesten opwachten moest ik helaas een aantal bandjes missen die ik graag wilde zien. Maar gelukkig waren we wel nog op tijd voor Chef’Special! En dat was vetttttt! Andere hoogtepunten van de dag waren: Kodaline (voor de 3e keer), All Time Low en Limp Bizkit (toch leuk om een keer in het echt te zien). Verder was het in de avond/nacht ook nog gezellig met Drum and Bass!

ll11

Wat aten we vandaag? Super lekkere kibbeling!

ll14

En bij de tent maakten we bami UIT BLIK! Jep… Bami uit blik……. Het was best wel te eten eigenlijk. Er bij hadden we balletjes in saté saus en cassave kroepoek. Prima combinatie.

ll15

Het vriendje van mijn zusje (Aidan) was deze dag jarig, hij was 18 geworden. Dus ik wilde iets leuks voor hem doen. Met Ronald maakte ik deze spandoek die we ophingen als verrassing voor als ze aankwamen:

ll12

En met mijn zusje maakte ik deze “verjaardagscake”!

ll13

Weer terug naar het festival om de dag af te sluiten met leuke feestjes!

ll16

ll26

We liepen ook nog even over de markt, maar die viel wel een beetje tegen! Het zag er super gezellig uit, maar er waren niet veel boeiende dingen te koop (of enorm duur).

ll24 ll25

Dag 3, zaterdag.
Festivals zijn hartstikke tof, maar één ding waar ik een hekel aan heb is het slapen en het wakker worden. Slapen is natuurlijk hartstikke fijn, normaal gesproken, maar niet op een dun matje op de koude vloer. Nóg erger vind ik het wakker worden: helemaal nat van het zweet omdat de felle zon al om 8 uur een sauna van je tentje maakt. Blegh. Elke ochtend verplaatste ik mijn bed dus maar naar buiten, maar omdat er NERGENS schaduw was, was dat nou ook niet zo fijn haha.

ll17

Al aardig brak op dag 3. Gelukkig was het ontbijt pannenkoeken. Dat maakte een hoop goed. Geen foto van.

Hoogtepunten van de dag? Sowieso Bastille! Bastille is altijd een hoogtepunt. Al 3 x. Zij maken er echt een feestje van, krijgen het hele publiek mee. Dat vind ik zo mooi, het gaf me kippenvel.
Met z’n allen bukken als hij het zegt en daarna als een gek springen op de muziek. Super gaaf! Ik heb ook een stukje van The Chemical Brothers kunnen zien, die maakten er ook een gaaf feest van! Helaas wilden de rest naar SBTRKT, wat overigens ook vet was. SBTRKT keek ik ook al de hele tijd naar uit. Zijn show was alleen niet heel geweldig, maar de muziek was nice! Wat ik ook erg leuk vond was While She Sleeps, een metalcore band. Lekker ruig!

Bastille <3

Bastille <3

ll20

Bastille!

SBTRKT

SBTRKT

Verder zijn we ook nog naar de Silent Disco geweest, wat eigenlijk ook wel heel erg leuk was!

ll19

We lieten ook nog een boodschap achter op de boodschappenmuur!

ll27

Mandy en Aidan hebben nog lekker geknutseld! Terwijl wij naar Echosmith luisterden.

ll29

We probeerden de Risolles en Pastei bij het Indonesische tentje uit. Goedgekeurd!

ll28ll22

Bij de tent maakten we hamburgers. Mijn speciale hamburger met paprikachips! Iedereen vond het maar raar haha.

ll30

Gelukkig was er ook prima koffie! Dat had ik wel nodig zo af en toe (ik word ook een dagje ouder!).

ll31

Dag 4, zondag.
De laatste dag alweer! We besloten aan het eind van de avond al naar huis te gaan, omdat het maandag zou gaan regenen en onweren. We hadden geen zin om een natte tent mee terug te nemen. En eigenlijk verlangde we ook wel naar ons eigen bedje hihi. ‘s Middags ruimden we de tent dus alvast op. Gelukkig kon ik tussendoor nog wel even naar Bear’s Den. En wat ben ik blij dat ik dat niet gemist heb! Want Bear’s Den was wel een van de grootste hoogtepunten van het hele weekend.

Bear's Den

Bear’s Den

De muziek kenden ik niet heel goed, op een paar liedjes na, maar de nummers waren heel mooi en gevoelig. Verrassend genoeg waren ze live echt nog veeeeeeeeeeeel beter! Ik vond het ook zo geweldig om te zien hoeveel plezier deze mannen er in hadden. Die glimlach van de zanger iedere keer weer… *smelt*. Jep, als ze ooit weer een keer in Nederland spelen wil ik daar zeker heen. Ook Enter Shikari was super nice om in het echt te zien. Het ging er ruig aan toe daar. Geweldig!

Enter Shikari

Enter Shikari

Verder waren Alestorm en Major Lazor ook erg leuk! Maar ik vind het jammer dat Major Lazor het podium heeft afgesloten. Hij gaf wel een feestje, maar dat is eigenlijk ook het enige wat hij doet. Het is een grote show. Geen hoogwaardige muziek. Jammer! Alestorm was gewoon grappig om een keer te zien. Je kent ze vast niet, het is piraten metal. Niet mijn favoriete muziek ofzo, maar wel leuk voor de afwisseling! En voor de afwisseling probeerden we ook eens een speciaal bier bij Brand.

ll35ll34

Wat er ook ‘s avonds heel gezellig uit ziet!

ll23

We keken gekke maar grappige filmpjes.

ll36

In de middag verlangde ik opeens naar een broodje kroket met mosterd. Zo lekker!

ll37

Als laatste Lowlands maaltijd haalden we een broodje Kebab. Ook erg lekker en goed gevuld!

ll38

Dus dat was eigenlijk mijn Lowlands weekend! Het was hartstikke top! Leuke muziek, gezellige sfeer. Het eten was lekker en divers. Ik heb niet van alles foto’s gemaakt, maar we hebben o.a. ook nog loempia’s en churros gegeten. Deze waren beide ook erg lekker. Wist je trouwens dat het festival eten met veel zorg wordt uitgezocht voor elk festival? Ik las het in het stuk  van Jelena, die schrijft voor Thuisbezorgd.nl! De producten die worden gebruikt zijn zoveel mogelijk biologisch en plofkip is verboden. Daarnaast wordt er steeds meer rekening gehouden met vegetariërs/veganisten en mensen met allergieën. Dat vind ik echt top! Fijn dat er met zoveel dingen rekening gehouden wordt.

Ik vind het jammer dat ik niet alles heb kunnen uitproberen, er was ook zooo veel te eten! En ik wilde op mijn centjes letten, dus eigenlijk heb ik er niks gegeten dat duurder was dan 2,5 munt (6,50 euro). Uiteindelijk heb ik nog niet eens 100 euro uitgegeven over die 4 dagen en dat vind ik echt enorm netjes! Dus ook voor als je niet zo’n groot budget hebt, kun je prima eten en drinken op Lowlands. Wat ik de volgende keer zou willen proberen op Lowlands: de Dutch Weedburger, Zapiekanki, de Pulled Pork en Spareribs bij BBQ en de Stoofvlees met friet.

ll39

Hopelijk tot volgend jaar Lowlands!!!!!!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lowlands foodverslag: geen plofkip, wel bio en bewust
    3 november 2016 at 21:13

    […] Festivalganger en blogger Kimberley heeft op haar blog cozymess.nl een uitgebreid persoonlijk verslag […]

  • Leave a Reply