School Projects

PROJECT 3: Gezond & Low Budget – Week 2

Hoe ging low budget week 2? Wat is de tip van de week? Of ik nog lekkere low budget recepten heb? Dat lees je in deze update! :)

Week 2 was opnieuw een makkie. Dat kwam ook vooral doordat ik vorige week zoveel soto had gemaakt, dat ik er nog 2 dagen van kon eten én omdat ik maar liefst 2 keer buiten de deur at. Gezellig spontaan bij mijn tante gegeten en de andere keer bij mijn ouders. Hierdoor had ik ook genoeg ruimte om Johnny Doodle chocola en aardbeien (bij de groenteboer) te kopen, voor tijdens een schoolafspraak :) En vrijdag kookte ik zelfs voor 3 personen! Daarnaast heb ik zelfs 2 keer lunch gehaald uit de kantine op school en Ronald 1 keer een broodje bij de Hema… En we haalden zelfs brood bij de bakker, iets wat we nooit doen! In totaal was ik voor de week 40 euro kwijt! Weer 10 euro overgehouden dus :)

 

boodschappen

Aankopen bij de Turkse supermarkt, altijd lekker goedkoop :) Dit koste iets van 5 euro bij elkaar

 

Budget-tip van de week:
Eén ding wat ik wel geleerd heb deze week: neem je eigen lunch mee. Soms heb ik geen tijd of geen zin om lunch te maken voor naar school, maar dat heeft me toch 5,40 euro extra gekost terwijl ik genoeg in huis had om mee te nemen. Zonde! Vandaar mijn tip: maak een weekmenu en houd je daar aan! Bedenk voordat je boodschappen doet wat je de komende week wilt gaan eten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Dit kun je ook afstellen op de aanbiedingen van die week. Broccoli in de aanbieding? Nou dan eten we deze week toch een lekkere broccoli-quiche? Gehakt in de aanbieding? Dan kopen we gewoon lekker 2 pakken en vriezen een gedeelte in voor een volgende week!

Zaterdag.
Ontbijt: kaiserbroodje uit de oven met kipfilet, kaas en een gekookt ei.
Lunch: groene smoothie (uit m’n vriezer).
Avondeten: soto ajam restje.

Zondag.
Ontbijt: boerenomelet (champignons, prei, ui, knoflook).
Lunch: visballetjes, gemaakt door Ronald z’n moeder.
Avondeten: allerlaatste restje soto ajam (Ronald at op een festival).
Tussendoor: een Mars ijsje (had ik nog).

Maandag.
Ontbijt: kwark kokos en limoen (bak gekregen van mijn tante).
Lunch: taart bij mijn tante.
Avondeten: onverwachts bij mijn tante.
Tussendoor: beetje popcorn bij de scouting in het bos en fudge bij de koffie bij mijn tante.

Dinsdag.
Ontbijt: kwark kokos en limoen.
Lunch: op school een broodje hamburger (+2,30 euro).
Avondeten: gevulde courgette met tzatziki.
Tussendoor: nachochips met homemade tomatensalsa (geïmproviseerd met allerlei dingen die ik nog in m’n koelkast had, zoals gegrilde paprika en (zongedroogde) tomaten).

Woensdag.
Ontbijt: een bak druiven.
Lunch: overgeslagen, oeps.
Avondeten: bij mijn ouders > patat met wokgroente en een frikandel.
Tussendoor: cracker met kruidenkaas en gerookte zalm (zalm was cadeautje van bedrijf, toen Ronald in Noorwegen zat).

Donderdag.
Ontbijt: Griekse yoghurt met walnoten en honing.
Lunch: op school bami met saté (kantine, + 3,10 euro).
Avondeten: couscoussalade met Marokkaanse kipspiesjes.
Tussendoor: cracker met kruidenkaas en gerookte zalm.

Vrijdag.
Ontbijt: Griekse yoghurt met walnoten en honing.
Lunch: couscoussalade met Marokkaanse kipspiesjes (restje).
Avondeten: hamburger (zelfgemaakt, gehakt uit de vriezer) met guacamole, gebakken ui, nachochips en tomaat.
Tussendoortjes: aardbeien, druiven en chocola.

 

gevulde courgette

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply