Life/ School Projects

PROJECT: Leven zonder frisdrank #2

Herinner je nog dat ene artikel waarin ik vertelde hoe slecht frisdrank is en dat ik er mee ging stoppen? Dit artikel bedoel ik.
We weten allemaal dat er in frisdrank enorm veel suiker zit en dat aspartaam, wat in light producten zit, ook zeker niet goed is voor je gezondheid. Aspartaam wordt vaak in verband gebracht met verschillende soorten kanker, diabetes type 2 en emotionele stoornissen. Er is nog veel discussie over aspartaam, maar als er alleen al aan de gezondheid ervan getwijfeld wordt, vind ik het een reden om het zo veel mogelijk te laten staan.
Ook het koolzuurgas wat toegevoegd wordt aan frisdrank zou niet goed zijn voor de maag.
We zijn nu al 1,5 maand verder en misschien ben je benieuwd hoe het leven zonder frisdrank nu gaat. Dat zal ik je eens vertellen!

 

levenzonderfrisdrank2

 

Sinds die 7 augustus, de dag waarop ik het bericht had gepost, heb ik een aantal momenten gehad waarop het even moeilijk was.
Meteen de eerste dag had ik een vrijgezellenfeestje en gingen we uiteten. Vaak drink ik in een restaurant iets van Cola of IceTea.
Ik heb die avond vooral wijn gedronken, wat achteraf niet zo handig was omdat ik gewoon nog naar huis moest rijden (van Den Haag naar Leiden). But don’t worry, dat heb ik uiteindelijk niet gedaan natuurlijk.
Waarom drink je dan geen water, vraag je? Ik vertik het gewoon om te betalen voor water. Koppigheid… Daarnaast vind ik het ook een beetje saai om aan het water te gaan, terwijl de rest aan de wijn of fris zit. Die avond heb ik 1 IceTea gedronken, dat vind ik meevallen… toch?

De volgende uitdaging was Lowlands!
En daar ging het verrassend goed eigenlijk. Daar heb ik wel vooral water gedronken. Nope, niet eens bier of wijn (af en toe wel). Gewoon water. Gratis uit de kraan. Hartstikke fijn, bespaarde me nog geld ook haha. En sja, ik heb er wel 2 keer cola gedronken denk ik, want het blijft fijn om even wat energie binnen te krijgen in de late uurtjes. Maar… over 4 dagen uitgespreid vind ik dat ook wel netjes.

 

ll2

Op Lowlands! Een biertje nadat de tent op stond! Ik heb vooral water gedronken dat weekend, maar daar heb ik dan weer geen foto’s van :P

 

Van bijna iedere dag Cola, naar alleen Cola tijdens bijzondere gelegenheden! Ik vind dat ik goed op weg ben.
Thuis drink ik sowieso geen frisdrank meer. Alleen nog maar water, thee of een sapje en met visite ook wel eens een wijntje.
Thuis mis ik het totaal niet, buiten de deur (terrasje, bios, uit eten) vind ik het nog wel wat moeilijker.
Mijn ouders moeten er ook nog aan wennen dat ik geen frisdrank meer drink. Mijn vader schenkt automatisch Cola in voor iedereen namelijk. Voor mij is het ook een automatisme om het dan op te drinken. Ook mijn vriend grijpt automatisch naar de Cola als hij ‘s avonds iets voor ons wilt inschenken. Iedereen moet er dus aan wennen, maar langzaam krijgen we het met z’n allen door!
En ik blijf stiekem hopen dat de rest met mij mee gaat doen ;)

Nu ik (bijna) geen frisdrank meer drink, merk ik dat mijn maag veel rustiger is geworden. Voorheen had ik wel eens last van maagzuur, dat heb ik nu eigenlijk niet meer gehad. Verder viel het me ook op dat mijn huid er weer een stuk beter uitziet (mijn huid is altijd een probleem). Ik heb geen idee of het komt doordat ik geen frisdrank meer drink of door iets anders, maar ik heb naast dit eigenlijk niet anders veranderd in mijn eet- of leefpatroon. En de zon hebben we de laatste tijd ook niet erg veel gezien, haha.

Het leven zonder frisdrank bevalt mij dus prima en ik ga lekker zo door! :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply