Food/ Ontbijt

GETEST: Superfoodies Granola & Chia Breakfast

Vandaag heb ik een product review voor jullie! Ik mocht namelijk 4 producten van Superfoodies uittesten, echt super leuk!
Ik ontving een pakketje met daar in: Superfoodies Chia Breakfast – Goji & Incan berry, Superfoodies Chia Breakfast – Cacao & Vanilla, Superfoodies Green Granola – Coconut & Spirulina en Superfoodies Red Granola – Goji & Acai.
Over elk product zal ik schrijven wat ik er van vond. Maar laten we het eerst even over superfoods en het bedrijf Superfoodies zelf hebben! Want, wie zijn Superfoodies en wat zijn superfoods?

 

sf1

sf2

 

Superfoodies is, als ik het goed begrepen heb, een merk van www.detoxyourworld.com. In Nederland worden hun producten verkocht bij Ekoplaza en via de webshop www.superfood.nl.
Het assortiment van Superfoodies is enorm! Spirulina, kelppoeder, macapoeder, moerbeien, incabessen, etc. Waarschijnlijk verkopen ze iedere superfood die er bestaat.
De producten zijn veganistisch, biologisch en “raw”.

Op hun website vinden we een blog met superfoodrecepten. Zoals dit recept voor chocolademelk met…. bloemkool??! Interessant!

Maarre, leuk allemaal… maar wat zijn nou superfoods?
Superfoods zijn voedingsmiddelen met een positief effect op het lichaam. Ze bevatten veel vitamines, mineralen, antioxidanten en andere voedingsstoffen zoals eiwitten en essentiële vetzuren. Bekende superfoods zijn o.a. chiazaad, gojibessen, quinoa en rauwe cacao. Zelf vind ik dat we ook prima “normale” producten als een superfood kunnen zien. Zoals noten, broccoli, spinazie, andijvie, zalm, bietjes, zoete aardappels, pinda’s en volkoren producten. Ook deze producten bevatten een hoop gezonde voedingsstoffen!

Zullen we nu overgaan op de producten?

Als eerst wil ik het hebben over de verpakkingen. Deze vind ik er prima uitzien.
Lekker veel informatie over de voedingswaarde, daar houd ik wel van.
De ontbijtmix verpakkingen zijn hersluitbaar, wat ik erg handig vind. De granola’s echter niet, wat ik jammer vind!

 

sf4

Chia Breakfast – Goji & Incan berry.
Het eerste ontbijtje wat ik probeerde! Ik was erg benieuwd naar deze smaak, omdat ik nog nooit incabessen had gegeten. Naast inca- en gojibessen zit er ook nog kokos, havervlokken en rozijnen in.
Het is super makkelijk om het ontbijtje klaar te maken. Je doet 3 of 4 eetlepels in een kommetje en voegt er 2x zoveel water aan toe. Eventjes roeren en dan 5 tot 20 minuutjes wachten. Klaar! Tijd om te proeven.
Ik vond het ontbijtje veel te makkelijk zo en toch ook wel een beetje saai, ik miste mijn fruit, dus ik voegde nog een beetje van mij toe. Een paar aardbeitjes en wat eetlepels Griekse yoghurt. Door de toevoeging van yoghurt en aardbeien werd het een heerlijk paars en fruitig ontbijtje. Omdat ik ook erg benieuwd was naar de Red Granola, voegde ik deze ook toe. Dat bleek een prima combi te zijn!

 

sf5v

Red Granola – Goji & Acai.
Laten we dan maar meteen overstappen op de rode granola!
Ik vind het fijn aan de granola (ook de groene granola) dat het wat grotere brokken zijn. Het is hierdoor heerlijk “crunchy”. Ik vond de smaak niet overheersend, het proeft lekker naar granola met een licht zoetzure smaak. Hierdoor paste het ook perfect in mijn ontbijtje.
De granola is ook prima zo uit de hand te eten trouwens ;)

 

sf6

Chia Breakfast – Cacao & Vanilla.
Cacao en vanilla, dat kan gewoon niet mis gaan dacht ik. En dat was ook zo.
Heerlijk puur is deze ontbijtmix. Ook een super combinatie met banaan natuurlijk!
De mix bevat ook nog amandelen en ananasstukjes. Zelf heb ik er ook nog een lepeltje cacaonibs aan toegevoegd, was niet per se nodig maar ik had het toch in huis.
Ik denk dat het ook lekker is om deze mix met melk te maken, in plaats van water. Helaas kan ik dat niet meer proberen, want hij is al op! Whaa, zo lekker was het.
De Green Granola in dit ontbijtje is ook een prima combi!

 

sf7

Green Granola – Coconut & Spirulina.
In eerste instantie durfde ik deze granola niet zo goed te proeven, omdat ik meerdere keren heb gehoord van mensen dat ze spirulina niet lekker vinden.
Gelukkig vond ik de Green Granola lekker! De smaak is ook weer heel subtiel, het proeft vooral “notig” vind ik. Eigenlijk heel neutraal. Hierdoor is het ook prima te combineren met van alles.

 

Als we kijken naar de voedingswaarde van de 4 producten, valt op dat er veel vezels in zitten en ook vooral veel vet.
De Chia Breakfast met goji en incabessen bevat ook aardig wat verzadigde vetten, 2/3e van het vet namelijk (vind ik wel een beetje vreemd?). Deze ontbijtmix bevat daarentegen ook een hoop vitamine C, magnesium en omega 3 vetzuren.
De Chia Breakfast met cacao bevat veel minder verzadigd vet (1/3e van het vet is verzadigd), minder koolhydraten, meer eiwitten en wat meer vezels en magnesium.
Wanneer ik moet kiezen tussen de eerste mix en de 2e, zou ik zeker voor de 2e met cacao gaan. Ik vind dat de macronutriënten van deze mix gunstiger zijn (voor mij) en daarnaast vond ik de smaak ook beter!

voedingswaarde
Van de Granola’s heb ik helaas geen verpakking meer, dus ik kan de voedingswaarde niet laten zien.
Ik zou ook niet weten welke ik moet kiezen, ze zijn beide lekker door je ontbijtje.
Ze hebben ook nog de “Brown Granola” variant, met cacao nibs en maca! Daar ben ik eigenlijk heeeeel erg benieuwd naar, omdat die mij erg lekker lijkt!
Van de Chia Breakfast hebben ze ook nog een tropische versie met ananas en amandel! Lijkt me ook heerlijk.

Kortom: als je van superfoods houdt, zijn deze producten echt aanraders. Ze zijn gezond, biologisch, veganistisch en lekker.
De prijzen vind ik ook meevallen. De granola’s en ontbijtmixen zijn 4,99 euro voor 200 gram.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Judith van Aggelen
    5 september 2015 at 09:35

    Dank je Kim, weer wat geleerd!

  • Leave a Reply