Life

RUN: Ingeschreven voor de Damloop by Night!!

damloop by night

Je leest het goed! Ik heb weer eens iets “stoms” gedaan. Ik heb me ingeschreven voor de Damloop by Night. De 5 Engelse mijl. Dat is 8 km!!!!!!! Ja ik ben een beetje gek geworden denk ik, ik weet het. Ik vraag me zelf ook af waarom ik het gedaan heb, hahaha. Ik kan nog niet eens 1 km achter elkaar hardlopen. Ik schaam me dood. Maar hee, het is een nieuwe leuke uitdaging, toch? Ik houd wel van challenges, zoals je misschien wel weet ;)

Hoe het zo gekomen is? Een vriendin vertelde dat zij graag eens een mee wilde doen met een hardloopevenement. Dat lijkt mij ook een ontzettend leuke ervaring, maar het is me tot nu toe nog nooit gelukt om zelfs de 5 km uit te rennen als training. Pffffffff… Nu ik dit ook typ denk ik, waarom ga ik dan de 8 km in Godsnaam doen? Dat gaat me natuurlijk nooit lukken, dat weet ik ook wel. Maar dat maakt niet uit!!! Het gaat om het idee. Om het gevoel. Ik ga er aan meedoen, samen met die vriendin! We gaan samen dood bij de 3 km denk ik, maar we doen het gewoon. Waarom heb je je ingeschreven voor zo’n evenement dan, als je de 1 km nog niet eens kunt? Nou, voor motivatie! Ik heb er bijna 30 euro voor betaald om mee te doen, dus ik moet nu wel volhouden om te blijven hardlopen… Anders is het zonde van mijn geld, haha. Een doel hebben helpt voor mij heel erg.

 

damloop by night

 

Het is pas in september, dus gelukkig heb ik nog tijd om te trainen. 18 weken om precies te zijn. Dat betekent dus dat ik vanaf nu 3 keer in de week MOET hardlopen. Mijn doel is om in ieder geval 5 km achter elkaar te kunnen rennen, de rest wandel ik dan desnoods. In die 18 weken ga ik het gewoon langzaam opbouwen. In principe zou je in 10 weken de 5 km achter elkaar kunnen rennen. Nou dan gaat de 6 km toch vast ook wel lukken? Of misschien zelfs de 7 km? OF DE 8 KM???? We gaan het zien!!! Het maakt me geen reet uit hoe lang ik er over doe. Het is voor mij geen wedstrijd, het is een uitdaging. Als ik het maar binnen de tijd van 85 minuten doe, want zoveel tijd krijg je er voor.

 

damloop by night

 

Ik zeg eerlijk; ik vind het vet eng. Echt vet eng. Ik had dit ook nooit gedaan. Eerst beginnen met een hardloopevenement van 5 km dacht ik. Als die vriendin van mij niet zei “We gaan het gewoon doen, Kim! We doen het samen! We gaan ervoor!”, had ik never nooit voor de 8 km gekozen… Even ter informatie: die vriendin zelf is net zo ver als ik ongeveer. Ze gaat vanaf vandaag pas trainen haha. Maarja, ze heeft wel ooit eerder hardgelopen en is toen wel net iets verder gekomen dan ik :p
Ronald doet ook mee! Gelukkig maar, want dan kan ik samen met hem trainen :) M’n vriendin woont helaas vet ver weg.

 

hardlopen2

 

Nou, ik zal elke week mijn hardloopvoortgang met jullie gaan delen ;) Voor nu stelt het nog geen reet voor. Ik ben nu een paar weken aan het hardlopen en ik deed maar wat: paar minuten rennen, dan even wandelen en dan weer rennen. Vorig jaar gebruikte ik rennen met Evy, maar ik vond die muziek zo stom… Nu ga ik een schema volgen die zegt dat ik vandaag 2 minuten moet rennen en dan 2 minuten moet wandelen. Tot ik 8 minuten heb gerend in totaal. Lekker rustig opbouwen. Ik zit niet te wachten op blessures… want daar heb ik geen tijd voor ;)

 

Hardloopschema

Mijn hardloopschema

 

Aangezien dit mijn eerste hardloopevenement wordt, zijn tips hartstikke welkom! :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply