Life

SPECIAL: Valentijnsdag ideeën

Valentijn

Het is morgen alweer Valentijnsdag!!!
Sommige mensen vinden het waarschijnlijk pure onzin, maar ik vind het stiekem wel leuk. Het is toch een dag dat je je liefje even extra verwend en tijd maakt voor elkaar. Wat is daar nou vervelend aan?! :P
Zelf ben ik niet van de dure cadeautjes kopen. Ik vind het vooral leuk om zelf wat dingetjes te maken of te doen om mijn vriendje te verrassen!

Speciaal voor jullie heb ik de romanticus in me even naar boven gehaald. En of je er nou van houdt of niet, met deze blogpost deel ik een paar last-minute ideetjes voor een leuke Valentijnsdag!

 

valentijnpostits

Plak lieve boodschappen door het hele huis
Sta zaterdag vroeg op en schrijf op post its (of als je echt creatief wilt doen: knip hartjes uit rood papier) een lieve boodschap voor je lief. Het liefst natuurlijk zo veel mogelijk post its en lieve boodschappen. Schrijf bijvoorbeeld op elk briefje waarom je zo van je lief houdt of wat je zo aan hem/haar waardeert.
Deze briefjes plak je door het hele huis! Op deuren, koelkast, spiegels, kasten, waar dan ook.
Een klein speurtochtje bedenken door je huis is ook een leuk idee. Daar moet je alleen wel het huis voor hebben natuurlijk.

 

valetijnontbijtcm

Maak een lekker ontbijtje
Wakker worden door de geur van lekker eten is natuurlijk hartstikke fijn. Een lekkere stapel pannenkoeken (het liefst in de vorm van hartjes!), het lievelings havermout-gerechtje, een omelet, nouja ik hoop dat je zelf wel weet wat hij/zij lekker zou vinden!
Een mooie roos erbij is natuurlijk geweldig.

 

Herbeleef jullie eerste date!
Overdag kunnen jullie natuurlijk ook iets leuks doen. Zoals jullie eerste date herbeleven. Het roept weer herinneringen op van vroeger en misschien beleef je die kriebeltjes wel weer opnieuw.
Mijn eerste date met mijn vriend herinner ik me nog al te goed.
We spraken af in Scheveningen en gingen wat drinken aan de boulevard, daarna gingen we bowlen (ik verloor uiteraard…), daarna heel romantisch bij de BurgerKing gegeten (de grootste Whopper ever) en als afsluiter van de avond gingen we naar de meest verschrikkelijke film (Halloween 2). Een super date dus :p
Als ik deze date zou gaan herbeleven, ga ik die keer uiteraard wél winnen met bowlen en IK kies  de film uit ;)

 

Organiseer een lekker meerdere-gangen menu
Tafel gedekt, kaarsjes aan, rustig muziekje op de achtergrond… het enige wat dan nog ontbreekt is natuurlijk een lekkere maaltijd gemaakt met veel liefde.
Je hoeft je niet verschrikkelijk uit te sloven natuurlijk, het gaat om het gebaar.
Maak een menukaart en leg deze op het bord, dan weet je liefje wat hij of zij kan gaan verwachten. Bereid het allemaal zo goed mogelijk voor, dat het is het belangrijkste, want je wilt wel tijd samen doorbrengen en niet in je eentje in de keuken.
Als voorafje doet een rustiek stokbrood met tapenades en een wijntje het altijd wel goed. Als voorafje nummer 2 misschien een kleine amuse met zalm in een glaasje? Of carpaccio, of een vurige rode paprika soep? Als hoofdgerecht kan je denken aan een lasagne met spinazie en zalm, altijd goed. Of een risotto als je het aandurft. Als dessert kan je natuurlijk voor iets met chocola gaan! Dit bijvoorbeeld. Voor een instructiefilmpje voor chocolade-lava cakejes, klik je hier!

 

valentijnmassagecm

Geef elkaar een massage
Er is niks fijner dan na het eten lekker even te relaxen. Om nog beter te relaxen kan je elkaar natuurlijk een ontspannende en intieme massage geven. Even alle spieren ontspannen. En wie weet wat er nog meer gebeurd ;) Zorg voor een lekker ruikende massageolie, kaarsjes en een warme kamer. Misschien ook een relaxed muziekje op de achtergrond. Niet zo’n ster in masseren? Streel elkaars lichaam dan om de beurt, ook dat is super fijn en intiem!

 

Ik hoop dat ik je zo genoeg tips heb gegeven voor een liefdevolle dag. Belangrijkste is natuurlijk dat jullie van elkaar genieten! Op wat voor manier dan ook.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  SPECIAL: Valentijnsdag ideeën 2017 - CozyMess
  2 februari 2017 at 12:58

  […] :) Heb je nog meer ideeën nodig? Kijk dan eens bij mijn vorige Valentijn-Specials! Die vind je hier en […]

 • Reply
  SPECIAL: Valentijnsdag ideeën #2 - CozyMess
  13 februari 2016 at 16:03

  […] jaar schreef ik al een Valentijnsdag ideeën special, dit jaar vul ik hem weer een beetje aan :) Ondertussen staat mijn blog natuurlijk vol met lekkere […]

 • Leave a Reply