School Projects/ Vegetarisch dieet

VEGA: Dag 10 – 10 mei

Vandaag heb ik echt iets GE-NI-AALS geprobeerd. Echt. Geloof me.
Normaal eet ik dit soort dingen niet, maarja ik kwam het tegen en het leek me gewoon leuk om uit te proberen.
Dit hieronder.
vega dag 10 lunch

Ik dacht echt even dat Mora aan het fucken was met me. Ik schrok me rot. “Zit ik nou verdomme gewoon kip te eten? Hebben ze het verkeerde product in het bakje gedaan?!”. De structuur en alles leek precies op die goedkope kipsaté die je voor iets van 20 cent kunt kopen in een zakje uit de diepvries.
Het was zo lekker dat ik dat Ronald eigenlijk niet wilde vertellen, want dan wilde hij natuurlijk ook proeven en had ik één stukje minder. Maar om er zeker van te zijn dat het echt geen kip was, moest het wel.
Achteraf snap ik wel waarom het zo erg op die goedkope kipsaté leek. Kip is natuurlijk te duur, dus het % kip in de “kipsaté” is erg laag.
28% van de inhoud van zo’n pakje “kipsaté” is daadwerkelijk kip, heb ik even opgezocht. De rest is grotendeels troep.

Het was wel een dag van de nieuwe dingen vandaag. Ik had namelijk ook een kokosnoot gekocht!
Met een wijnopener maakte Ronald 2 gaatjes in de kokosnoot en dronken we het kokoswater op.
Daarna hakte we hem doormidden! En nu ligt hij nog steeds zo op het aanrecht, want ik weet niet zo goed wat ik er nou verder mee moe. Het vruchtvlees kreeg ik er niet uit, maar ik Google morgen wel eventjes naar een goede manier.

vega dag 10 kokos

Omdat het moederdag was, gingen we nog even langs mijn schoonmoeder. We gingen daar eten, maar ze hadden niet echt rekening gehouden met dat ik vegetarisch eet. Gelukkig had ik nog vega burgers in de koelkast en nam ik er eentje mee. De burger is van Valess en erg lekker! Na mijn vorige minder goede ervaring met de balletjes, viel deze burger wel in de smaak. Licht pittig en goede structuur. Daarnaast aten we doperwtjes, peentjes en gebakken aardappel.

Ik geloof dat ik het ijzertekort/vitamine B tekort begin te merken.
Sinds gisteren ben ik duizelig en heb ik een licht gevoel in mijn hoofd, vooral wanneer ik opsta. Ik heb ook aanvallen van hoofdpijn en kan me moeilijk concentreren om te leren. Daarnaast ben ik al een aantal dagen erg moe.
Ik kijk nog even aan of ik toch genoeg ijzer uit mijn voeding kan halen, anders ga ik maar ijzersupplementen en B-vitamines slikken.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  VEGA: Dag 21 – 21 mei | CozyMess
  22 mei 2015 at 12:02

  […] dan je denkt. Voor mij was dat product vandaag zo’n bakje Mora veggie-stukjes, waar ik het eerder al over had. Mijn schoonmoeder gaf ons namelijk wat nasi en gebakken tahoe mee en daar hoort gewoon […]

 • Reply
  Myrthe
  13 mei 2015 at 11:50

  Hahaha klinkt wel lekker die kipsate!! die ga ik eens een keer proberen.

  Wat gek dat ik helemaal niks merk van ijzer/vitamine B tekort.. althans, ik denk dat ik niks merk maar ik kan het nooit goed zeggen wat de oorzaak is van bepaalde symptomen. Ik ben wel echt een stuk vermoeider maar ik slaap ook veel minder de laatste tijd. Ik heb wel een ijzer & vitamine C supplement gehaald en ook vitamine B12. Maar ik ben het niet gewend om supplementen te slikken dus ik vergeet het nog wel eens..

  • Reply
   CozyMess - Kim
   13 mei 2015 at 13:38

   Heey! Ja het is echt wel lekker als je geen vlees eet :) of het ook zo lekker is als je wel vlees eet weet ik niet :p
   Hoe gaat het nou bij jou? Houd jij bij welke vitamines je tekort komt?
   Ik was toen ook ongesteld, dus dat heeft er ook wel mee te maken. Nu voel ik me eigenlijk weer prima! Maar m’n ijzer is nog steeds te laag. Vermoeidheid kan door de tentamens komen :)
   Ik heb ook nooit supplementen geslikt en ik kan ook geen pillen slikken, dus dat gaat lastig worden bij mij haha.
   Jij bent nu zeker al bijna klaar? :) Ga je hierna weer terug naar je oude leefstijl of ga je wel dingen aanpassen?

  Leave a Reply