School Projects/ Vegetarisch dieet

VEGA: Dag 11 – 11 mei

Af en toe gaat er ook iets fout.
Vandaag bijvoorbeeld.
Ik had nog verse ananasstukjes staan en dacht dat ik dat wel door mijn havermout kon eten.
Nou nee dus. Het was enorm bitter! Zo zonde. Ik ging toen Google’n en wat bleek? Verse ananas bevat een enzym die eiwitten afbreekt. Als verse ananas in contact komt met zuivel (ik had melk gebruikt door de havermout) gaat het eiwitten afbreken. Er komt dan vocht vrij en het gaat bitter proeven. Jep dat had ik dus.
Weer wat geleerd.
En dat geldt ook voor verse kiwi en papaja trouwens.

Ik had nog een restje van die gore linzensalade over en probeerde daar nog wat lekkers van te maken. Ik voegde een gegrilde rode paprika, overgebleven tofu blokjes en wat geitenkaas er aan toe. Het was weg te krijgen, dus missie geslaagd.
Tofu komt nu alleen wel al een beetje mijn neus uit. Het lijkt alsof het alleen Aziatisch-stijl gemarineerd kan worden? Ik vind nergens op internet een marinade voor Italiaanse tofu ofzo. Of ehh.. Mexicaanse? Griekse?
Weet jij een lekkere marinade voor tofu? Laat het me dan even weten!

vega dag 11 lunch

En als avondeten… pannenkoeken met….
Nutella en banaan.
Hmmm.. Ja nee, zeg maar niks.
Ssst.

vega dag 11 pannenkoek

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply