School Projects/ Vegetarisch dieet

VEGA: Dag 22 – 22 mei

Soms heb je even confrontatie nodig. Dan moet je gewoon even wakker geschud worden.
Nou, ik ben zojuist wakker geschud.
Ik weet wel dat ik de laatste week niet heel gezond eet, maar toen ik vandaag mijn voeding invulde bij de Eetmeter, schrok ik wel. Veel tekorten aan vitamines en mineralen. Ijzer, selenium en vitamine B1 zijn echt dra-ma-tisch.
En vet is veel te hoog.
Ik merk gewoon dat ik in drukke tijden heel gemakkelijk wordt. Het boeit me dan wat minder wat ik eet, als het maar snel is en vult. Terwijl ik er heus wel beter op kan letten. Ik heb me dan ook voorgenomen om tot het eind van deze maand mijn micro’s (micronutriënten = vitamines en mineralen) weer bij te houden.

Als ontbijt had ik vandaag een half stokbroodje met kaas, tomaat, ei en Sriracha saus (chilisaus). Alweer stokbrood, dat ga ik ook niet meer eten de komende tijd. Het is wel lekker natuurlijk, maar het bevat een hoop calorieën.
Als lunch een bak magere kwark met sinaasappel limoen smaak (van Topvit, lekker en weinig calorieën!). Op zich is daar niks mis mee, behalve de zoetstoffen dan misschien, maar daar doe ik niet zo moeilijk over.
En toen mijn avondeten… ik moet wel zeggen dat het heel lekker was. We waren met mijn schoonouders naar een Aziatische supermarkt gegaan (waar ik tofu, tempé en nog veel meer lekkere dingen heb ingeslagen natuurlijk) en daarnaast zit de Ikea. Je raad het vast al, we aten bij de Ikea. Nou hebben ze niet erg veel keuze uit vegetarische gerechten (waar wel?) en koos ik voor de vegetarische balletjes. Ik had geluk, want blijkbaar hebben ze dat pas sinds deze week.
Bij de balletjes zat… patat… en een soort van pastasaus.

vega dag 22 ikea
Niet gezond (vooral door de patat uiteraard), maar die balletjes waren wel zo lekker dat ik er meteen een zak voor thuis van kocht :)
De rauwkost die ik erbij at en de aardbeien als toetje maakte het geheel wel wat gezonder :P

Die balletjes zijn trouwens niet alleen vegetarisch, maar ook vegan!
Ze kosten ongeveer 5 euro voor 1 kg, dus echt duur is dat ook niet (zeker niet als je het vergelijkt met de producten van bijvoorbeeld Valess).

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply