School Projects/ Vegetarisch dieet

VEGA: Dag 29 – 29 mei

Een van mijn favoriete gerechtjes, is de lasagne.
Je kan me er denk ik wel voor wakker maken.
Lasagne is gewoon altijd lekker. Met vlees of zonder vlees.
Misschien vind ik de versie zonder vlees zelfs wel lekkerder.
Om een stomme vrijdag (veel stress en emoties) af te sluiten, maakte ik dus lasagne.
Dat had ik gewoon nodig! En het was niet eens zo slecht (lees: ongezond).
Behalve de kaas er over heen dan misschien.

vega dag 29 lasagne
Hoe maak ik een lekkere groente lasagne?
Nou.. heel simpel.
Ik pak alle groentes die ik nog over heb (bijvoorbeeld: courgette, aubergine, champignons, wortel, spinazie), snijd ze in blokjes (behalve de spinazie dan.. duh), wok ze in een pan met aardig wat knoflook.
Verwarm de oven voor. Gooi wat tomatensaus/tomatenblokjes bij de groenten en laat het even pruttelen.
Ik voeg wat kruiden toe: basilicum, oregano, komijn, peper, zout, paprikapoeder.
Dan mijn geheim: sriracha saus. Overal sriracha saus bij. Dat maakt alles gewoon lekkerder.
Ik pak een ovenschaal, vet deze in met een beetje olijfolie.
Eerst een laagje saus, dan de lasagnebladen (liefst volkoren = meer vezels), een laagje geraspte kaas, een laagje saus, lasagnebladen, een laagje mozzarella, een laagje saus, etc. De bovenste laag is natuurlijk een laagje saus met daarop een laagje kaas + mozzarella en een tomaat in plakjes.
Als finishing touch nog een beetje basilicum.
En dan 30 hele minuten heel geduldig wachten. Succes… met het wachten dan, want verder is het natuurlijk een eitje!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply