School Projects/ Vegetarisch dieet

VEGA: Dag 4 – 4 mei

Vanmorgen was ik even minder blij. Mijn weegschaal gaf 1,5 kg meer aan dan donderdag, voordat ik begon met deze challenge. 1,5 kg!!! In 4 dagen….
Na een beetje rond gevraagd te hebben, blijkt het heel normaal te zijn om wat aan te komen als je net vegetarisch gaat eten. Iets met vocht vasthouden. En naja, misschien heb ik ook gewoon niet zo heel gezond gegeten de afgelopen dagen (kaassoufflé, Chinees…)
Ik heb ook al twee dagen last van mijn darmen, ik denk dat het komt doordat ik meer vezels binnenkrijg waar mijn darmen op reageren. Ook dit blijkt er bij te horen.
Een positief puntje is dat mijn huid er beter uit gaat zien! Ik heb soms nogal last van onzuiverheden en pukkeltjes, vooral wanneer ik stress heb.
Dit lijkt nu veel minder te zijn! Misschien omdat ik minder vet binnen krijg?
Vanaf morgen ga ik in ieder geval mijn macronutriënten weer bijhouden, ik ben heel erg benieuwd wat de verhouding nu is.

vega dag 4 ontbijt
Mijn dag begon ik met een lekker ontbijtje van havermoutpap, appel en natuurlijk veel kaneel!
De lunch bestond uit de restjes Thaise tofu van gisteren.
Op school had ik nog een havermoutreep als snack. En uiteindelijk ging ik na een lange en vermoeiende schooldag gezellig bij een vriendinnetje eten.

vega dag 4 pasta

Uiteraard moest ik haar van te voren even inlichten over mijn vegetarische dieet. Ik voelde mij wel echt bezwaard. Iedereen waar ik bij ga eten moet nu speciaal voor mij iets koken wat ze normaal gesproken niet zouden koken. Bijna niemand in mijn omgeving is vegetariër en zover ik weet, eet iedereen elke dag vlees. Maar hierdoor ervaar ik wel hoe het is om een vegetariër te zijn.
Gelukkig vond mijn vriendinnetje het ook helemaal niet erg om voor mij vegetarisch te koken. En wat ze had gemaakt was echt heel lekker.
Verse pasta met pompoen, gorgonzola, marsala en pijnboompitjes. Haar kat vond het ook wel interessant en kwam er gezellig bij liggen haha. Gek beest :P
Het recept heb ik ook!

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 800 gram pompoenblokjes
  • 1 middelgrote ui
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el ongezouten boter
  • 3 el Marasala
  • 1,25 dl water
  • 100 gram pijnboompitten
  • 500 gram verse pasta
  • 6 verse salieblaadjes
  • 125 gram blauwe kaas

Snijd de ui fijn en bak hem in olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Strooi de paprikapoeder hier overheen.
Doe de blokjes pompoen en boter in de pan. Hussel alles goed door elkaar.
Wanneer de pompoenblokjes glibberig er uit zien, giet je de marsala en water in de pan. Laat alles aan de kook komen.
Leg het deksel op de pan en zet het vuur laag. Houdt het mengsel 20 minuten aan de kook of tot alles zacht is.

Breng intussen een grote pan water voor de pasta aan de kook. Doe er pas zout in wanneer het water kookt. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Vang een kopje kookvocht op bij het uitlekken.
Rooster de pijnboompitten in een hete, droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Doe ze over in een kommetje om af te koelen.

Controleer hoe ver de pompoenblokjes zijn. Laat ze nog even staan als ze nog niet gaar (zacht) zijn. De blokjes moeten hun vorm behouden.
Voeg zout naar smaak toe. Zet de pan van het vuur.

Hak de salieblaadjes ondertussen fijn en verkruimel de kaas. Strooi het grootste gedeelte van de salie over de pompoen en roer het er doorheen.
Voeg een beetje van het kookvocht van de pasta toe aan de saus om het vloeibaarder te maken.
Roer nu ook de pasta voorzichtig door de saus. Verkruimel de kaas over de pasta. Strooi de pijnboompitjes en overgebleven salie ook over de pasta. Klaar!

vega dag 4 blizz

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply