School Projects/ Vegetarisch dieet

VEGA: Dag 5 – 5 mei

Het voelde echt als een zaterdag vandaag. Wat is dat toch teleurstellend als blijkt dat het dinsdag is en het nog lang duurt voor het weekend is.
Maar ik moet niet zeuren, want zo’n vrije dag is natuurlijk heel fijn. Mijn dag begon wel laat, ik was niet wakker te krijgen.
Ronald en ik gingen eerst even wat boodschappen doen en daarna pas ontbijten. Zeg maar lunchen, want het was ondertussen al half 1.
Ontbijt bestond uit een stokbroodje en ik vond in de supermarkt een geitenkaas-salade voor er op. En aioli is ook altijd goed. Jep, zelfs in de “ochtend”.
Ik vond ook nog wat andere leuke vegetarische producten, zoals een vegetarische bapao en vegetarische kipstukjes in saté saus. Die ga ik binnenkort proberen!

Na het ontbijt ging Ronald verder met klussen in de keuken. Hierdoor kon ik geen uitgebreide lunch maken, dus werd het Boerenyoghurt met aardbei en cruesli. Wel lekker. Niet boeiend.
We besloten om maar lekker een dag thuis te blijven omdat het erg raar weer was. Van blauwe lucht naar onweer en regen en storm tussendoor. No thanks, ik blijf wel lekker thuis om te leren. Ook al is het 5 mei. Ook al heb ik helemaal geen zin om te leren. Ook al zijn er zoveel leuke dingen te doen op 5 mei. Enzo :(

Vanavond heb ik echt heerlijk gegeten. We maakten iets uit mijn nieuwe aanwinst “The Green Kitchen”. Ik vind het boek nu al tof.
We kozen het gegrilde-portobello-en-perziken-burger recept uit. We maakten hem niet helemaal zoals hij hoorde (geen perziken, dus abrikoos uit blik gebruikt….), maar hij was echt super lekker. Ik was eerst een beetje sceptisch tegen over portobello, omdat ik meerdere mensen hoorde zeggen dat het niet te vreten is. Dus ik durfde het nooit te proberen. Nou, ik vind het wel lekker! Het is sappig en lekker makkelijk. Ik denk ook wel dat het hielp dat er lekker veel zelfgemaakte guacamole op de burger zat, wat het helemaal afmaakte. Het vulde alleen niet zo, dus later at ik nog een beetje Griekse yoghurt.

vega dag 5 avond

vega dag 5 burger

Nope, ik mis vlees nog steeds niet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply