School Projects/ Vegetarisch dieet

VEGA: Dag 7 – 7 mei

Vandaag ben ik 7 dagen vegetarisch! Wat gaat de tijd snel zeg. Een kwart van de challenge zit er alweer op.
Het was geen boeiende dag qua voeding. Als ontbijt kwark. Als lunch een appel.
Ik had een lange dag school en een appel als lunch was natuurlijk niet genoeg. Maar omdat ik vanmorgen mijn bed niet uit kon komen, had ik geen tijd meer om lunch voor te bereiden. Het werd dus iets uit de kantine van school. Dat was nog vrij lastig, ookal had ik dat niet verwacht. Normaal hebben ze altijd wel lekkere zuurdesembroodjes met baba ganoush enzo. Nou, precies nu dus niet. Ik had keuze uit pistoletjes gezond (met ham dus), pistoletjes met tonijnsalade, pistoletjes met kip, pistoletjes met salami, pistoletjes met kaas. Het werd dus een pistoletje met kaas. Super mega saai, maar ik had honger en moest nog tot half 7 op school.

Thuisgekomen ging ik maar meteen koken. Ronald at niet thuis, dus ik kon lekker maken wat ik wilde. Het werd chili sin carne met de overgebleven ballen van gisteren. Erg lekker! Had alleen veel te veel gemaakt natuurlijk, dus morgen kan ik er weer van eten. Koken voor 1 persoon blijft lastig.
De ballen smaakten op deze manier een stuk beter. Ik kreeg er weer niet meer dan 3 op, maar toch. Het was zeker te doen.
Het receptje zal ik zo snel mogelijk posten! :)

vega dag 7 avond

Of ik weer vegetarisch “vlees” zou kopen? Hmm.. nee ik denk het niet. Ik heb ook nog een groenteburger liggen van Vivera, dus ik weet niet of ik er na het eten van die burger er anders over denk. Tot nu toe vind ik het niet echt een toevoegende waarde hebben, buiten de toevoegende voedingsstoffen dan. In vleesvervangers zitten een hoop eiwitten en wat ijzer en vitamine B12, wat essentiΓ«le stoffen zijn voor vegetariΓ«rs. Maar ik denk dat ik toch liever mijn eigen “vleesvervangers” maak, op basis van kikkererwten bijvoorbeeld. Zoals DEZE burger!

Nouja, het vegetarisch eten gaat dus prima. Ik mis het vlees niet. Heb er geen trek in en ik voel me niet in de verleiding om vlees te eten.
Ik had echt nooit verwacht dat het me zo makkelijk af zou gaan. Ik, als vleeseter, als spareribs-vreter en sushi-lover, zeg na 7 dagen dat ik vlees en vis totaal niet mis. Ik ben erg benieuwd hoe ik er over denk op dag 25 ofzo. We gaan het zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply