School Projects/ Vegetarisch dieet

VEGA: Dag 9 – 9 mei

Ik werd vandaag wakker bij mijn ouders thuis. Ronald en ik gingen “chillen” met mijn broer en zusje en hun vriendengroep.
Mijn ouders hebben namelijk een geweldige tuin en aan het water hebben zij een soort hangplek gemaakt waar elk weekend een leuk vuurtje aanstaat.
Helaas was ik al aan het chillen voor het “chillen”, ik was namelijk bij mijn ouders op de bank in slaap gevallen. Great.
Ik kan me ook vrijwel niks meer herinneren over gister avond. Zo diep in slaap was ik.
De laatste tijd ben ik echt onwijs moe. Ik weet niet of het komt door het vegetarische dieet of omdat school erg veel tijd vraagt op het moment.

Mijn moeder had vanmorgen ontbijt voor ons gemaakt, heel lief.
Boterhammetjes met kaas en sandwichspread, thee en jus d’orange.

‘s Middags ging ik met Ronald boodschappen doen en toen kwam ik nieuwe salades tegen bij de Lidl. Ze hebben tegenwoordig kleine bakjes couscoussalade, quinoa salade en linzensalade. Linzen had ik nog nooit gegeten, dus het leek me leuk om het eens uit te proberen. GADVER. Nee. Nooit meer. Ik geloof niet dat ik linzen lekker vind. Droge smaakloze shit is het.
Gelukkig had ik nog een schaaltje verse ananas. Ananas <3

vega dag 9 lunch

Een paar dagen geleden had ik tofu gekocht.
Een onsmakelijk uitziend blok wit spul. Ik had het wel eerder gegeten (bij de Chinees paar dagen terug en regelmatig bij mijn schoonmoeder) en vond het toen erg lekker, maar ik had het nog nooit zelf klaargemaakt. Tempeh daarentegen wel, maar dat hebben ze helaas niet in mijn supermarkt.
Ik las wat handige tips op de blog van “Wat maakt Suzanne nu” HIER. En na wat Youtube filmpjes gekeken te hebben, ging ik maar aan de slag.

vega dag 9 tofu
De tofu in blokjes gesneden en water er uit laten persen. Toen gemarineerd in sojasaus, sesamolie, sriracha, ketjap, knoflook en sambal en in een beetje olie gebakken in de pan. De structuur verschilde wel erg van die ik pas bij de Chinees at, maar alsnog was het wel lekker. Ik heb nog een half blok over, dus ik ga kijken of ik ze nog wat knapperiger kan krijgen, want over de structuur was ik nog niet helemaal tevreden. Ik zal dan een recept delen :)
Ik maakte met de tofu een Thaise curry met lekker veel groenten en rijst.
vega 9 curry

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply