Diner

Visburger met tuinerwtensaus

Visburger met tuinerwtensaus

Tuinerwtensaus klinkt niet meteen heel aantrekkelijk ofzo, maar please geef deze visburger met tuinerwtensaus een kans! Het is veel lekkerder dan je denkt :) En dat komt vooral door de toevoeging van een verrassende kruid.

Ik doe er namelijk munt doorheen, waardoor het lekker fris wordt. Echt een fijne zomerse burger. Eerder at ik de tuinerwtensaus als een soort puree bij mijn vega vissticks (heb je die vissticks al geprobeerd van de Jumbo?! Echt een hele grote aanrader! Lijkt gewoon precies op vissticks! Die puree matcht echt mega goed met de vissticks, vandaar dat ik op het idee kwam het op een visburger te doen. Was een top idee!

Het is ook een perfect gerecht voor doordeweeks, omdat alles bij elkaar misschien maar 15 minuten kost. Een lekkere en snelle maaltijd dus! Ik ben de laatste tijd echt fan van mijn staafmixer, omdat je heel snel allerlei lekkere sauzen en puree’s er mee kan maken. Zo stom dat ik niet eerder zo’n ding heb gekocht, haha.

Ik hield de visburger verder een beetje simpel, maar je kan er natuurlijk allerlei lekkere toppings nog op doen. Een beetje rucola bijvoorbeeld, of wat rode ui. Vast heel lekker allemaal! Wat zou jij er voor toppings op doen? :)

Een tijdje geleden deelde ik ook een ander recept voor een visburger, ook erg lekker! Als deze visburger met tuinerwtenpuree je niet zo lekker lijkt, is dat misschien wel een optie! Je vindt het recept hier. Die kabeljauwburger is niet kant-en-klaar, maar maak je zelf met kabeljauwfilet. Kan je trouwens ook doen voor dit recept, als je liever je visburger zelf maakt. Super makkelijk ook! Kost alleen even wat meer werk :)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 15

Ingredients

  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 2 el yoghurt
  • Handje muntblaadjes
  • Beetje citroensap
  • 2 kabeljauwburgers
  • 2 bruine bolletjes

Instructions

1

Kook de tuinerwten, lek uit en laat eventjes afkoelen

2

Pureer de afgekoelde tuinerwten met de Parmezaanse kaas, knoflook, yoghurt, muntblaadjes en een beetje citroensap met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout

3

Bak de kabeljauwburgers volgens de verpakking

4

Snijd de broodjes open, leg hierop de kabeljauwburgers en verdeel de tuinerwtensaus over de kabeljauwburgers

5

Doe er eventueel nog een kloddertje yoghurt op en wat geraspte citroenschil!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply