Life

We gaan het echt doen!

We gaan het echt doen! Al een paar jaar denken we er over, maar steeds was het niet het juiste moment. We besloten er nog een aantal jaar mee te wachten en hadden nooit verwacht dat het al zo snel zou gebeuren. Ik kijk er al zolang naar uit, maar nu het zo dichtbij komt raak ik toch een beetje in paniek!

We gaan verhuizen! De huisprijzen zijn nu zo goed, dat het stom zou zijn om niet nu het huis te koop te zetten. Maar toch, het is na al die jaren eindelijk ook “mijn” huisje geworden. Het heeft me zoveel tijd en moeite gekost om van Ronald’s huis “ons” huis te maken. Het is nu helemaal hoe ik het zou willen en dan gaan we weg. Voelt wel een beetje dubbel hoor! En daarom vind ik het best lastig. Natuurlijk is het stom dat ik nu “twijfel”, aangezien we dit al langer willen. Dat zat er toen alleen niet in. We pakten het hele huis grondig aan, zodat we hier toch nog een aantal jaartjes fijn konden wonen. Wisten wij veel dat die aantal jaar maar ongeveer 2 jaar zou zijn.

Waar ik me precies druk om maak, is dat ik niet weet waar we terecht gaan komen. We weten niet of we hierna meteen een ander leuk huis vinden die we willen kopen. Misschien moeten we wel tijdelijk in een huurhuis. Ik ben gewoon bang dat we niks leuks of beters vinden dan het huidige huis, omdat ik het hier zo fijn heb nu. En wat nou als we in het volgende huis hele vervelende buren hebben? Nu hebben we buren die we nooit zien, maar waar we ook geen last van hebben… Het is erg spannend allemaal om dit huis op te geven voor iets nieuws!

Toch grappig dat ik nu zo blij ben met dit huis, want dat is niet altijd zo geweest. Ronald kocht het huis in het begin van onze relatie en omdat we nog maar zo kort samen waren, had ik er allemaal niet zoveel over te zeggen. Ik heb het toen nooit een leuk huis gevonden, omdat ik andere keuzes gemaakt zou hebben. Sowieso was het gewoon niet zo’n gezellig huis. Echt zo’n mannen huis haha. Natuurlijk probeerde ik met de jaren wel wat te veranderen om het ook een beetje een thuis voor mij te maken. Wat kaarsjes neerzetten bijvoorbeeld, van die hele kleine dingetjes.

woonkamer3b

Na 3 jaar verkering namen we de stap om te gaan samenwonen. Nu wonen we hier alweer 5 jaar samen (wow, wat gaat de tijd snel!) en heb ik echt ALLES veranderd, haha. Muren gestuct in de woonkamer, serieus elke muur in het hele huis heeft een andere kleur gekregen, de donkere Ikea meubels vervangen voor bijzondere meubels of zelfgemaakte meubels, meer ruimte gecreΓ«erd door te grote meubels te vervangen voor kleinere, vloerbedekking vervangen voor laminaat, ga zo nog maar even door. De enige kamer waar ik niet zoveel aan heb veranderd, is de badkamer. Op wat accessoires na. Zelfs de keuken heeft een aardige make over gekregen afgelopen jaar.

Iemand die twee jaar geleden voor het laatst bij mij thuis is geweest, herkent mijn huis niet eens meer terug. De meeste veranderingen waren namelijk de laatste twee jaren. Dat heb ik ook een beetje met je gedeeld in mijn Dear Monday’s, maar ik heb nooit het eindresultaat laten zien. Wordt wel eens tijd toch? :) Ik zal binnenkort een video delen waar ik je een rondleiding geef door in ieder geval mijn woonkamer. Als je benieuwd bent naar meer plekken in huis (keuken ofzo), film ik die ook nog wel. Laat het maar weten! :)

Sinds Ronald en ik terug zijn van onze reis, zijn we meteen druk aan de slag gegaan in huis. Het moet zo opgeruimd en leeg mogelijk zijn voor de fotograaf komt. Dat kost veel tijd! Daarnaast hadden we een hele lijst met kleine dingen die we nog even wilden afmaken. Dat moest allemaal af zijn voor de foto’s gemaakt worden en de bezichtigingen komen. Drukdrukdruk dus, maar wel leuk ook :) Afgelopen dinsdag zijn de foto’s dan eindelijk gemaakt en ik ben echt heel erg benieuwd naar de foto’s! Hopelijk komt het op de foto’s net zo mooi over als in het echt. We hebben echt veel werk er in gestopt. Aanstaande donderdag krijgen we de foto’s, dus dan zal ik ze wel delen :) Zelf heb ik natuurlijk ook wat foto’s gemaakt, nu alles er zo mooi bij staat. Een paar daarvan vind je in dit artikel, maar ik zal er komende tijd nog wel een heel artikel aan wijden ;)

woonkamer1b

Voordat ik dit artikel afrond, wil ik nog één ding kwijt. Ik weet niet of het door de drukte komt, misschien komt het wel doordat ik 5 weken op reis ben geweest, maar ik merk dat ik weinig motivatie heb om te koken. Laat staan lekkere recepten te bedenken en te delen. We eten veel gerechten die ik al eerder heb gedeeld. Lekker makkelijk en scheelt mij tijd. Ergens ben ik een beetje bang dat mijn interesse voor koken sowieso een beetje afgenomen is… en plaats gemaakt heeft voor een nieuwe interesse: interieur. Daarom zal je voorlopig minder recepten vinden op CozyMess en juist meer artikelen over meer actuele onderwerpen zoals verhuizen en interieur inspiratie. Ik ben al druk bezig op Pinterest om wat inspiratie op te doen voor het volgende huis. Je kan me hier  natuurlijk ook volgen als je dat leuk vindt!

Misschien deel ik wel tips over hoe je je huis verkoopklaar maakt, of waar je op moet letten bij de aankoop van een huis. En wanneer we een leuk huis gevonden hebben, zal ik natuurlijk updates geven over de verbouwing en dit keer niet vergeten om het eindresultaat met je te delen! :)

Laten we afspreken dat er standaard elke woensdag een lekker recept online komt en dat we wel zien wat ik op de andere dagen deel. Ik hoop dat je dat net zo leuk zal vinden, want ik zou het jammer vinden als je hierdoor CozyMess niet meer komt bezoeken!

Liefs, Kim

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Karin
  13 september 2017 at 16:23

  Ben ook erg benieuwt waar jullie straks komen te wonen!!!
  Erg benieuwt wat het wordt… verder weg of misschien juist dichterbij!?
  En misschien als jullie straks met zijn “tweetjes” zo’n fijn plekje hebben gevonden, dat het misschien na je studie afgerond te hebben wel begint te kriebelen voor een volgende stap??? Spannend allemaal hoor!

 • Leave a Reply