Life

We hebben een huis!

giftig

Oke guys, ik mag het nu eindelijk écht zeggen. We hebben een huis! :) Het contract is getekend en 1 december krijgen we de sleutel… Dat is al zooo snellll!! Echt heel erg spannend. De tijd van inpakken is nu echt gekomen… Ons doel is om voor de kerst klaar te zijn met verhuizen, dus we hebben ongeveer 3 weken de tijd. Dan kan ik nog eventjes een kerstboom neerzetten ook :) Ik heb er zo’n zin in!! Ik zal in dit artikel alles vertellen over onze nieuwe plek en de zoektocht.

De afgelopen weken hebben we tientallen koophuizen bezichtigd. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het er misschien wel 30 waren. Voornamelijk in Den Haag, Rijswijk en Voorburg. Er zaten meerdere huizen bij die ik zo zou kopen, maar Ronald was het dan niet met me eens. Over één huis waren we het wel eens en daar hebben we dan ook een bod op uitgebracht. We waren meteen al aan het fantaseren over hoe we het huis zouden verbouwen (we hadden zelfs al een keuken ontworpen op de Ikea website) en hoe we het zouden inrichten. Wat was het spannend allemaal. Slapeloze nachten hadden we. Uiteindelijk hadden we het hoogste bod, maar we werden het toch niet. Iemand die een stuk lager bod had uitgebracht (nog lager dan de gene met het bod onder ons), heeft het huis uiteindelijk gekregen omdat hij zonder voorbehoud van financiën kon bieden. Wow, dat was echt een klap in ons gezicht.

woonkamer4b

Daarna bekeken we nog wat huizen, maar het was het allemaal gewoon niet. Of het had geen goede indeling waardoor we tienduizend euro moesten investeren om dragende muren er uit te halen, of het was te klein, of het had gewoon iets anders raars. Zoals een wenteltrap die echt super eng was en dus vervangen moest worden. Gek werden we er van… Echt wanhopig ook een beetje. De hele dag was ik huizen aan het zoeken op Funda en ik merkte dat ik steeds meer ging afwijken van mijn eisen. Opeens was een huis kleiner dan 75m2 ook wel goed… Het hoefde geen keuken meer te hebben aan de woonkamer en we keken ook opeens naar huizen in Hillegom, terwijl we juist het liefst dichterbij Den Haag gingen wonen. Sloeg dus nergens op.

Uiteindelijk hebben we maar besloten om het hele idee van kopen maar los te laten en serieus… Dat gaf meteen echt ZO VEEL rust. We gaan gewoon een huis huren en we zien wel hoe lang we daar wonen. Misschien vinden we na een jaartje wel een leuk koophuis, maar goed wie weet vinden we het prima zo en wonen we er wel 3 jaar of langer?

woonkamer1b

We hebben ondertussen ook heel wat huurhuizen bekeken, maar bij de meeste huizen kreeg je voorrang als je uit de sociale huur kwam en/of kinderen had. En daar waren er veel van helaas, dus ik werd meteen bang dat we ook geen kans gingen maken op een huurhuis. Maar daar was hij dan! Een appartement in een super leuke en centrale buurt in Den Haag. Hij voldoet aan al onze eisen die we ook hadden bij een koopwoning, behalve dat hij geen tuin heeft. Die tuin hebben we hier ook eigenlijk helemaal niet nodig, want hij heeft een diep balkon waar je makkelijk een loungeset kwijt kan én je staat binnen 10 minuten op het strand en nog eerder in een park of bos. Ook de winkels en supermarkt zijn om de hoek! IDEAAL! We reageerden meteen op dit huis en bleken de eerste te zijn! YES!! :D Het contract kon binnen een week al getekend worden… :)

We zijn allebei zo blij en opgelucht! Nu hebben we eindelijk meer rust in ons hoofd en kunnen we gaan nadenken over leuke dingen, zoals hoe we het huis gaan inrichten. En ik kan me ook weer gaan concentreren op mijn afstudeeronderzoek. We hoeven officieel pas eind januari ons eigen huis uit, maar ik vind het echt een heel fijn idee dat we al in ons nieuwe huis zitten voordat ik begin met stage. Dat scheelt een hoop stress en gedoe tijdens mijn stagedagen…

woonkamer6b

Omdat het een huurhuis is, gaan we natuurlijk niks verbouwen. Dat scheelt ook weer een hoop stress :) Gelukkig is de keuken goed zoals hij is. Het is een open keuken, wat ik echt heel erg fijn vind! Nu kan ik eindelijk leuke etentjes geven :) Ook de badkamer is prima, met BAD! Kan ik eindelijk Lush bruisballen kopen!! Heb ik altijd al willen hebben <3 De woonkamer is voor ons echt enorm en hij heeft ook twee slaapkamers die allebei groot zijn. De slaapkamer waar we gaan slapen is echt veel groter dan we nu hebben! Ik kan niet wachten om alles leuk in te richten! :)

Helaas hebben we geen foto’s die we kunnen delen. Het verhuurbedrijf had het huis zonder foto’s online gezet en ik ga ook niet zomaar uitgebreid foto’s maken van het huis als alle persoonlijke spullen van de huidige huurder er nog in staan :p Op foto’s moet je dus nog eventjes wachten, maar die gaan er zeker komen. Dit keer wil ik ook echt een video rondleiding gaan geven door het nieuwe huis :) Die van het huidige huis heb ik ook gefilmd, maar moet ik nog afmaken haha…. Gaat ook nog komen! Ben gewoon nog niet zo handig met video’s bewerken :p Ik zal binnenkort ook eens een artikel posten met foto’s van hoe ik het nieuwe huis wil gaan inrichten! Ik ben fanatiek op Pinterest foto’s en plaatjes aan het pinnen haha. Heb al heeeeeel veel leuke ideeën :) Je kan me op Pinterest volgen door even hier op te klikken.

Nou, tot snel weer!! :)

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply