Life

Weekly Favorites – Week 37 (2017)

Afgelopen week was weer een leuke week! Ik heb heerlijk genoten van het slechte weer, ik hoefde toch niet zoveel naar buiten haha. De eerste helft van de week heb ik vooral heel veel gedaan in huis. De tweede helft had ik meer vrijheid om ook wat leuke dingen te doen :) Ik ben weer lekker uit eten geweest, natuurlijk heb ik de kittens weer bezocht en ik heb een nieuwe verslaving! Deze week is ook een week geweest wat voor heel veel veranderingen gaat zorgen in mijn leven. Lees je mee?

Voordat ik begin aan mijn Weekly Favorites, heb ik nog een vraag. Ik heb even teruggekeken naar de vorige Weekly Favorites, omdat ik even niet wist op welke dag ik deze reeks normaal gesproken online zet. Blijkbaar heb ik het tot nu toe nooit op een vaste dag gedaan en nu ben ik natuurlijk benieuwd op welke dag jullie het liefst dit artikel online willen hebben. Ik zit zelf te twijfelen aan vrijdag, zondag of maandag. Vrijdag vind ik eigenlijk een beetje gek omdat de week dan nog niet voorbij is… Ik pak dan het weekend mee van de vorige week, dus eigenlijk klopt dat niet zo. Maandag zou het meest logische zijn toch eigenlijk? Zoals de Dear Monday’s. Laat maar even weten in een comment wat jij vindt! En laat me ook vooral weten wat je leuk lijkt om terug te zien in de Weekly Favorites! :)

Mijn favo grote stap:

Haha, ik neem natuurlijk niet meerdere en ook zeker niet wekelijks een grote stap in het leven… Maar Ronald en ik deden dit wel de afgelopen weken en ik mocht het nu eindelijk ook op mijn blog delen: we gaan het huis verkopen. Ik vind het leuk en spannend, maar ook jammer en moeilijk. Zoals je misschien weet hebben Ronald en ik de laatste 2 jaar echt veel gedaan in het huis en het eindresultaat is geweldig. Ook afgelopen weken hebben wij HEEL VEEL gedaan. De weken waren echt niet zo leuk, want elke minuut vrije tijd stopten wij in het opruimen en verbeteren van het huis voor de foto’s en bezichtigingen die er aan komen.

woonkamer4b

Dinsdag kwam de fotograaf en na zijn bezoek konden we eindelijk weer even relaxen. Even niks meer doen in huis, want alles was toch al gedaan. Alles is nu opgeruimd, leeg, gezellig en mooi. We kunnen er nu eindelijk van genieten. Dat is wel echt mega fijn en daardoor twijfel ik nu zelfs of ik uberhaupt wel wil verhuizen haha, maarja we kunnen er ook niet echt meer onderuit nu ;)

Mijn favo diner:

Dinsdag kwam Ronald met het idee om uit eten te gaan. Heel spontaan. We vonden een leuk restaurant in de Breestraat hier in Leiden; Just Meet. Daar deelden we de duurste steak op het menu, van maar liefst 1 kg! En wow, wat was dat lekker… Dat hadden we echt wel verdiend! Ik zal er binnenkort een blog over schrijven, als de foto’s tenminste een beetje gelukt zijn (want het was al donker). Maarre, echt een aanrader! Ook de Gin Tonic’s! :)

jm2

jm1

Mijn favo kittenssss:

Je weet natuurlijk wel wie mijn favo kittens zijn ;) De kittens bij m’n ouders. Afgelopen week was ik daar weer een paar keer en pffffffffffff… Ben gewoon verliefd op ze haha, zoooo schattig!!!! Ik vind ze ook gewoon allemaal leuk. Wat nou ik neem 1 kitten? Ik neem ze allemaal! :p Nee dat doe ik Ronald niet aan haha.

kittens1

muis1

Muisje loopt als enige achter op de ontwikkeling (had ik trouwens al verteld dat we haar Muis noemen?). Super irritant. Haar broertjes en zusje eten al een tijdje vast voedsel, maar Muis wilt er niks van weten en rent meteen weg. Ze is ook de lichtste en de kleinste… Hopelijk gaat ze wel binnenkort aan het vaste voedsel! Ze zijn nu al 6 weken en ze eten ongeveer al vanaf 4 weken vast voedsel… Over 2 weken zou ze al naar ons komen, maar niet als ze nog niet genoeg ontwikkelt is natuurlijk.

Iedereen aan het vaste voer, behalve Muis!

Iedereen aan het vaste voer, behalve Muis!

 

Ondertussen verstopt Muis zich voor het voer :p

Ondertussen verstopt Muis zich voor het voer :p

 

En omdat Simba natuurlijk ook gewoon een super leuke kat is, deel ik ook nog een foto van hem. Anders wordt hij straks nog jaloers :p Normaal gesproken ligt Simba de hele dag op de bureaustoel in de studeerkamer, maar nu deze kamer zo opgeruimd en fijn is zit ik er zelf graag met m’n laptop aan m’n scriptie of te bloggen. Simba is daar niet zo blij mee, want hij komt elke keer kijken of ik al van zijn stoel af ben haha. Laatst is hij maar in de boekenkast gaan liggen haha!!

simba

Ik heb nu maar een eetkamerstoel naast me gezet, waar hij lekker op kan liggen. Best gezellig zo hoor! :)

simba2

Mijn favo nieuwe bezigheid:

Huizen zoeken op Funda, haha. Dit doe ik al een aantal maanden eigenlijk, maar deze week hebben we ook aardig wat huizen bezichtigd die binnen onze eisen en budget passen. Heel verschillende huizen, maar allemaal met heel veel mogelijkheden. We hebben een oud karakteristiek huis bezichtigd in Oud Rijswijk, met een MEGA voor en achtertuin en prachtig plafond en ramen van de grond tot aan het plafond. Echt prachtig, een droomhuis. Helaas was het huis in slechte staat en zou je nog zo’n 60.000 euro bij moeten leggen om er ook echt een droomhuis van te maken.

huiszdp2

Ook bezochten we een huis in Voorburg, vlakbij het oude centrum. Ook een leuk huis met een keuken aan de woonkamer, openslaande deuren naar de leuke tuin en een grote badkamer. Ronald vond dit huis te klein en de tuin had alleen zon in de ochtend en middag… Dusja, dat huis viel ook af :(

huiszdp

Het laatste huis wat we hebben bezichtigd, was in Den Haag… Bij het Zuiderpark. Net als dat huis in Oud Rijswijk moest er heel veel aan gebeuren (hele indeling veranderen, badkamer creëren, keuken verplaatsen, etc), maar dan kon je er wel een super leuk huis van maken. Het had ook hele leuke elementen in het huis, zoals openslaande deuren naar de tuin met glas in lood en een bakstenen muur waar ik echt iets gaafs van zou kunnen maken. Dit keer heb ik er aan gedacht om eens wat foto’s te maken, dus de twee foto’s die je hierboven ziet zijn van dit huis :p Maarja, dit huis wordt het ook niet. Ronald zag wat dingen waar hij zich zorgen om maakte en hij is niet zo’n klusser.. Dus dit ging te ver qua verbouwen hihi. Daarnaast was de ligging ook niet geweldig…

We gaan dus nog even door met de zoektocht ;) Het was eigenlijk ook nog te vroeg om al bezichtigingen te doen, omdat ons huis pas sinds vrijdag te koop staat. Pas sinds vanavond weten we of er wat interesse is in ons huis en dan kunnen we pas écht gaan kijken naar andere huizen.

Mijn favo geluksmoment:

Hoewel het buiten herfstig is, was het van de week in het tuincentrum nog eventjes zomer. Ik zocht wat plantjes voor op het balkon en kwam toen deze mooie vlinder tegen <3 Mooi he? Van dat soort dingen kan ik echt genieten!!

vlinder

Mijn favo guilty pleasure:

Ik geef het niet graag toe, maar ik zat de laatste dagen zo te bibberen dat ik de verwarming vandaag voor het eerst aan heb gedaan… En dit geef ik nog minder graag toe, maar ik zit al aan de chocolade kruidnoten. Normaal koop of eet ik die dingen niet. Sinds mijn reis naar Maleisië/Bali, ben ik Nederlandse dingen echt veel meer gaan waarderen. Gek he? Ik loop nu door een stad en denk “Wauw, Nederland is gewoon één van de mooiste landen ter wereld”. Heel gek. Ook eet ik de laatste weken vaak Hollands, terwijl ik het daarvoor dus echt wel een beetje haatte. Wie eet er nou elke week aardappels, dacht ik. Nou ik tegenwoordig! Ik heb zelfs een heerlijk Hollands recept die ik binnenkort ga delen! Maar goed, hetzelfde dus met kruidnoten… Die waardeer ik ook opeens enorm haha.

kruidnoten

Mijn favo familie uitje:

Zondag kwamen mijn ouders even naar Leiden om iets te brengen en toen stelde ik voor om met z’n vieren even de stad in te gaan. Mijn moeder zegt sinds ik hier woon al dat ze wel eens wat meer van Leiden zou willen zien, maar in die 5 jaar ben ik nog nooit met ze de stad in geweest. Dus met mijn ouders op onze scooter en Ronald en ik op de fiets, reden we een stukje door Leiden en belandden bij Lot en de Walvis aan de andere kant van de stad. Daar hebben we een tijdje gezeten, wat gedronken en nachos gegeten :) Hartstikke leuk! En het was nog prachtig weer ook (soms wel koud). Zo jammer dat we dat pas hebben gedaan nu we er weggaan. Al zou ik Leiden niet eens uit willen, maar de huizen zijn gewoon niet betaalbaar :p

En wie staat er weer eens lekker wazig op?!

En wie staat er weer eens lekker wazig op de foto?!

Nou ik vind dat deze Weekly Favorites wel erg lang wordt zo, haha! Tijd om er een eind aan te maken, ook al heb ik nog heel veel te delen eigenlijk. Zie ik je volgende week weer terug? Dan laat ik je nog wat dingen zien van deze week ook.. :) Laat me nog eventjes weten op welke dag jij liever de Weekly Favorites online ziet komen. Tot snel!

Liefs, Kim x

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Madelon
  18 september 2017 at 16:41

  Awh die kittens, zo lief! En lijkt me ook echt lastig zo’n huizen zoektocht. Hopelijk vinden jullie snel een mooi huisje :)

  • Reply
   CozyMess - Kim
   18 september 2017 at 22:02

   Lief he?!!! Echt om op te eten haha. En ja ik hoop ook dat we iets vinden, maar uiteindelijk vinden we heus wel iets leuks! :) We hebben geen haast gelukkig… Wel erg spannend allemaal!

  Leave a Reply