Life

Weekly Favorites – Week 39 (2017)

Hallo! Week 39 is ook alweer voorbij, dus ik deel mijn favorieten weer met jou! En wat voor favorieten… Afgelopen week bestond uit heel wat etentjes buiten de deur, spontane momenten en heel veel gezelligheid!! :)

Mijn favo geluk:

Al maanden keek ik er tegenop. Het verpestte zelfs mijn reis door Azië een beetje. Ik wist namelijk dat ik eind september een herkansing moest doen die ik al 2 keer niet gehaald had en ik MOEST deze opdracht nu echt halen, anders zou ik geen stage kunnen lopen vanaf januari en liep ik studievertraging op. Dat wilde ik echt niet, maar ik maakte me zo’n zorgen of ik hem wel ging halen en ik was de hele week zó zenuwachtig, dat ik echt bang was dat ik hem alleen door de zenuwen en de zorgen al niet zou halen. MAAR IK HEB HEM GEHAALD! Yay!!!! Wat een opluchting.

clubvers

Dat moest natuurlijk gevierd worden met een lunch met een vriendinnetje. En wel bij Club Vers, vlakbij mijn school. Dat was erg gezellig en lekker :) Club Vers is echt een aanrader vind ik, want ze hebben er gerechten die net even anders zijn. Ik had een sandwich met gerookte zalm met kimchi en mijn vriendin had spinaziewafels met gerookte zalm en gebakken ei. Niet iets wat je overal kan krijgen, toch? En echt mega porties voor een goede prijs.

Mijn favo aankoop:

Al 2 (of is het ondertussen 3?) weken wil ik deze aankoop aan je laten zien, maar steeds kwam het er niet van. Nou nu toch echt hoor!! Vijf jaar lang heb ik een studeerkamer gehad in dit huis in Leiden en vijf jaar lang heb ik hem niet gebruikt. Nu hij zo netjes, leeg en “gezellig” is, zit ik er juist elke dag de hele dag aan het bureau. Veel fijner om zo aan m’n scriptie te werken en blogs te schrijven. Hoewel, heel fijn was het ook niet want ik had eigenlijk niet echt een fijn bureau. Aangezien ik het liefst alles meteen oplos, ging ik meteen op Marktplaats zoeken naar een groot bureau met veel lades waar ik al m’n troep in kon opbergen. Binnen een dag had ik een afspraak gemaakt om er een op te halen!

bureau

Een mega zware stalen legergroen bureau die in het leger heeft gestaan. Heel oud en heel lelijk, maar dat maakt hem juist weer mooi en speciaal. Ik houd heel erg van spullen met een verhaal er achter, daarom koop ik het liefst alles van Marktplaats. Na een grondige schoonmaakbeurt (wat kwam er een hoop troep van af!!!!) was hij een stuk mooier én ik vond nog oude Belgische postzegels en een schattige verjaardagskaart van een omaatje, die in een van de lades verborgen zat. Altijd leuk zulke verrassingen :)

Nu heb ik dus een fijn plekje om aan mijn scriptie en blog te werken en zoals je ziet heb ik leuk gezelschap. Simba ligt vaak op dat blauwe kussentje terwijl ik druk bezig ben. Super gezellig! :)

Mijn favo spontaan momentje:

Ik houd van spontane momenten. Zo gingen we vrijdag een huis bezichtigen bij mijn ouders in de buurt en het voelde zo gek om meteen naar huis te gaan, als ik toch al zo dichtbij m’n ouders was. Ik belde ze op om te vragen of ze thuis waren, maar ze waren boodschappen doen en vroegen of we anders kwamen eten. Hartstikke leuk natuurlijk :) Kon ik weer even met de kittens knuffelen! Dinsdag gaan de eerste 2 kittens weg en woensdag de laatste :((( Ik zou vorige week eigenlijk een fotoshoot houden met de kittens, maar dat is niet meer gelukt! Hopelijk lukt dat dinsdag nog, voordat Felix en Balou weg gaan (een zwarte en de rode). Ze zijn zoooo leuk!! Vrijdag gaan we Mimi ophalen en ik kan niet wachten!

kittens11

Mijn favo hotspot:

Zaterdag wisten Ronald en ik niet zo goed wat we moesten doen. Het weer was enorm wisselvallig. Dan regende het en was het donker en het volgende moment was het licht en scheen de zon. We besloten om naar Zoetermeer te gaan, maar daar was het echt MEGA druk. Dus dat deden we uiteindelijk niet. We gingen naar de Ikea om voor ons volgende huis te kijken (nee geen meubels, wel op maat gemaakte kasten), maar voordat we daar aankwamen veranderden we het idee weer en gingen we naar het centrum van Delft.

delft

In Delft hebben we geluncht bij Kek. Mijn nichtje had het hier al eerder over, dat we daar echt eens heen moesten gaan. Het is een enorm populaire tent, want je moet even wachten op een plekje. Het zit helemaal vol! Wel echt een super leuke, hippe plek met aardige mensen en ook een leuk winkeltje. Ook echt een aanrader!!

kek1

Ik nam een eipannetje met chorizo en guacamole en Ronald nam de sandwich met kip en kimchi. Eigenlijk wilde ik die ook, maar ik had de dag ervoor al een sandwich met kimchi op :p Het eipannetje vond ik niet heel boeiend, maar de sandwich van Ronald vond ik wel echt lekker. Ze hebben er ook all day breakfast en Bali bowls. Wil ik ook nog eens proberen.

kek3

Mijn favo bezichtiging:

Ronald en ik hebben een leuk huis gevonden in een leuke wijk. Ik ga verder geen details noemen nu, maar we zouden het huis graag willen. Het is even groot ongeveer als we nu hebben, maar heeft een grote achter- en voortuin. We hebben al echt een plan wat we zouden veranderen aan het huis. Namelijk de keuken verplaatsen naar de woonkamer en de badkamer helemaal aanpakken. Ik vind het echt leuk om bezig te zijn met dit soort dingen. Via de website van Ikea konden we alvast een keuken ontwerpen en die is echt ontzettend mooi geworden! We hopen dat we dit huis kunnen “winnen”, maar ik durf niet te veel te hopen want het staat nou eenmaal in een erg gewilde wijk. We gaan het zien!

Als ons volgende huis (welk huis dan ook) een nieuwe keuken nodig heeft, wordt het waarschijnlijk een landelijke keuken. Ronald en ik zijn het daar wel over eens. Zelf houd ik ook wel erg van modern/strak, maar daar kunnen we het minder goed over eens worden :p We hebben nu een keuken uitgekozen die landelijk is maar wel modern oogt. Een beetje zoals dit:

ikea-keuken

Maar dan eigenlijk heel anders haha. Het is even voor het idee, ik vond dit plaatje op Pinterest. In ieder geval willen we witte kastjes en een houten blad (al twijfel ik nog beetje over het blad). Bovenkastjes worden dicht waarschijnlijk en we nemen geen inductieplaat. Apparatuur kopen we ergens anders, maar wordt wel allemaal inbouw natuurlijk (op koelkast na, want die hebben we net nieuw). Ik heb er zo’n zin in om een nieuw huis in te richten!! :)

Ik denk dat de stijl van de keuken ook heel erg afhangt van het huis dat we gaan kopen. Stel het is een nieuw huis, dan vind ik modern wel mooi. In een oud huis (die we nu op het oog hebben), vind ik een klassiekere keuken wel heel mooi.

Mijn favo uiteten:

Deze week was wel echt van het buiten de deur eten en spontane gezelligheden (is dat niet eens een bestaand woord??). Mijn broertje vroeg of we weleens bij La Cubanita hadden gegeten en dat hadden we niet. Het leek me wel leuk om het eens te proberen, onbeperkt tapas eten is altijd gezellig. Toch?! Dus ik zou eigenlijk met mijn broertje en zijn vriendin en Ronald daar gaan eten, maar toen kregen we mijn ouders en zusje en haar vriend ook zo ver om mee te gaan! Hartstikke gezellig met zo’n grote groep. Heb eindelijk mijn broertjes vriendin ontmoet en eindelijk eens bij La Cubanita gegeten!

lacubanita

 

Zo, dat was het wel! :) Zoals je ziet was het écht een leuke en gezellige week. Hopelijk wordt deze week weer net zo gezellig en hebben we geluk met het huis. En anders komt er wel weer een ander leuk huisje voorbij. Uiteindelijk komt alles altijd goed. Dat zag ik ook maar weer met de herkansing waarvan ik bang was dat ik hem nooit zou halen, maar me toch gelukt is!

Ik wens je een hele fijne week!

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply