Life

Weekly Favorites – Week 46 en 47 (2017)

Deze keer doe ik eventjes week 46 en week 47 in één Weekly Favorites, aangezien het er vorige week maar niet van kwam. Dat kwam door een leuk lang weekend weg naar Duitsland, een griepje en veel voorbereidingen voor de verhuizing. Natuurlijk wil ik graag nog wat foto’s delen van het weekendje Duitsland, dus dan maar op deze manier! :) Ook vertel ik je in dit bericht de keuzes die we gemaakt hebben voor het inrichten van ons nieuwe huis en onze plannen. Lees je mee? :)

Van vrijdag tot maandag in week 46 zat ik met Ronald en zijn ouders in een heel fijn huisje in Duitsland. Het huisje was super luxe. Houthaard, mooi groot terras, prachtig uitzicht, grote keuken met vaatwasser, een sauna, bubbelbad en zonnebank. Elke kamer had ook nog eens een eigen badkamer. Een huisje die ik ga opslaan dus, voor als we weer eens zin hebben om even een paar nachtjes net over de grens te overnachten. Het park heet Eifelpark Kronenburger See, je vindt hem hier. Aanrader dus!

We hebben dat weekend lekker geshopt in Trier, gewandeld door leuke klein stadjes (Blankenheim en Bad Münstereifel), spelletjes gespeeld, leuke TV-programma’s gekeken en veel schnitzels gegeten en bier gedronken ;) Hieronder volgen een aantal foto’s!

duitsland3 duitsland4 duitsland9 duitsland6 duitsland24 duitsland12 duitsland21 duitsland8 duitsland7 duitsland11 duitsland13 duitsland19 duitsland20 duitsland18 duitsland17 duitsland16 duitsland23

Paar dagen voor we naar Duitsland gingen werd ik een beetje ziek, waar ik gelukkig vooral in de ochtend veel last van had. Het was echt zo’n vervelend griepje dat je je niet continue ziek voelt en niet erg genoeg om in bed te blijven, maar je je soms opeens koortsig voelt en eigenlijk ook de hele dag nergens zin in hebt. De dagen na Duitsland heb ik het dus even rustig aan gedaan en vooral thuis gewerkt aan mijn scriptie, want ik had een hoop in te halen. Mimi liet dit alleen niet altijd toe, want die had juist weer een hoop geknuffel in te halen :p

mimiboek

Op dinsdag zijn we weer even langs ons nieuwe huis gegaan om wat maten op te nemen. Er waren veel aanbiedingen bij de Gamma, dus we hebben onze verf alvast gekocht! In principe worden alle muren wit, op 1 muur na in de woonkamer en 1 muur na in de slaapkamer. Het was zooo lastig om een goede kleur te kiezen. Ik wilde namelijk heel graag een muur in de kleur “Heart Wood” (een beetje oud roze), maar Ronald wilde dat dus niet. Nu gaan we voor een groengrijze muur in de slaapkamer en een blauwige kleur voor de woonkamer. Het gaat super mooi worden! De vloer wordt van een lichte kleur hout. Lastig uit te leggen allemaal zo, maar je ziet de foto’s wel als het af is ;) Eén van de kleuren die we gekozen hebben, staat op de foto hier onder! Hij staat in de middelste rij. Welke denk jij dat het geworden is? :p

kleurenverf

We gaan een aantal dingen zelf maken voor in het huis:

  • We toveren ons Hemnes dressoir om tot ontbijtbar
  • Boven de bar komt een gave lamp die in de winkel 130 euro kostte, maar we vast zelf kunnen maken voor veel minder!
  • Aan de muurkant van de eettafel komt een bankje in plaats van stoelen. Dat bankje maken we waarschijnlijk zelf
  • Ook een ladekastje heeft hard een make over nodig (verven en nieuwe handgrepen)
  • We gaan zelf een simpele kapstok maken met daaronder een schoenenkast en een bankje waar je op kan zitten

Als je van iets een tutorial terug willen zien op CozyMess, moet je het maar even aangeven hoor! Dan ga ik het per stap even fotograferen/filmen om hier te plaatsen… :)

Een ideetje van hoe de lamp er ongeveer uit gaat zien, zie je hieronder! Maar onze lamp wordt leuker ;)

lamp

Om een beeld te krijgen bij de vage kapstok beschrijving, heb ik nog even een plaatje van Pinterest voor je. Ik weet nog niet precies hoe het er uit gaat zien, maar zoiets als op de foto hieronder vind ik wel erg mooi. Het plaatje komt van deze website.

Afgelopen week at ik ook bij een vriendinnetje! Ze maakte een heerlijke hartige taart met vijgen en gorgonzola.. Het was echt heerlijk. Ze gebruikte dit recept van de Albert Heijn. Aanrader!

lisannediner

Ik ben ook 2 keer met een vriendinnetje naar de bios geweest afgelopen weken. Justice League en Wonder. Allebei leuke films. Van Wonder wist ik niet zo goed wat ik er van moest verwachten, maar het bleek een hele leuke, zielige, lieve, grappige film te zijn. Ben blij dat ik er heen gegaan ben :) Er waren een paar momenten dat ik bijna moest huilen haha. Ik vind het wel een aanrader, als je er van houdt! Met Ronald ging ik naar de Sneak Preview op dinsdag en dat bleek Battle of the Sexes te zijn. Een film waar we beide echt nooit naartoe zouden gaan, omdat het over sport gaat. Het leek ons dus niks. Grappig dus dat we allebei de film erg leuk vonden achteraf. Je kunt je soms zo vergissen, maar dat vind ik ook zo leuk aan de Sneak Preview :)

bios

Afgelopen zaterdag zijn Ronald en ik naar woonboulevards geweest om wat inspiratie op te doen en beetje rond te kijken. Daarna zijn we gaan lunchen bij de Meelfabriek in Leiderdorp. We waren daar ook een keertje in de zomer op een terrasje, lang geleden (vorig jaar denk ik), maar het blijkt binnen ook hartstikke gezellig te zijn :) We namen een biertje en kroketten en waren blij.

meelfabriek meelfabriek2

En dat waren mijn twee weken kort samengevat! Hoop dat jij ook fijne weken hebt gehad :) Deze week wordt een spannende week voor ons, want donderdag krijgen we de sleutel en beginnen we meteen met klussen! Mijn planning zegt dat we zondag 9 december klaar kunnen zijn en de week erop kunnen verhuizen, maar Ronald vindt me te optimistisch… :p We gaan het zien!!

Tot de volgende keer!

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply