Life

Weekly Favorites – Week 48 en 49 (2017)

Er zijn weer twee héle drukke weken om. Wat gaat de tijd toch snel. Op 30 november kregen we de sleutel van ons nieuwe huis en vanaf die dag zijn we elke dag druk bezig geweest met klussen. Via Instagram en Facebook heb ik af en toe even een update gegeven, maar in dit Weekly Favorites artikel zal ik dat wat uitgebreider doen :) Naast dat we veel hebben geklust, hebben we tussendoor ook even wat leuke dingen gedaan! Ik zal deze keer dus ook echt mijn favorieten van de week met je delen ;) Lees je mee?

Alle muren zijn in ieder geval klaar! Ronald, zijn ouders, een vriendinnetje van mij, mijn broertje en ikzelf hebben al het oude behang getrokken. Mijn ouders hebben alles mooi behangen, mijn broertje heeft alle muren en plafonds wit gespoten met een verfspuitmachine, m’n zusje heeft met Ronald de gang geverfd en Ronald en ik heb de twee gekleurde muren (één in woonkamer, één in slaapkamer) geverfd. Ik heb ook alle kozijnen en plinten geverfd en Ronald z’n vader heeft vensterbanken voor ons gemaakt, dus echt bijna alles is aangepakt haha. Gister hebben Ronald en mijn vader het laminaat gelegd in de woonkamer en Ronald heeft eergisteren met zijn vader de kleinste slaapkamer gelegd. Dankzij alle hulp gaat het gelukkig echt als een speer! :)

Lekker de kozijnen verven

Geen idee hoe die verf daar nou weer terecht kwam

Geen idee hoe die verf daar nou weer terecht kwam

Laminaat past uiteraard weer eens niet in onze auto, dus moesten we m'n vader bellen of ie even van auto kon ruilen haha

Laminaat past uiteraard weer eens niet in onze auto, dus moesten we m’n vader bellen of ie even van auto kon ruilen haha

Afgelopen weken veel te veel van dit soort dingen gegeten :p

Afgelopen weken veel te veel van dit soort dingen gegeten :p

Morgen wordt het laatste laminaat gelegd met m’n vader. Alleen de slaapkamer en gangen hoeven nog. Dan kunnen we zaterdag alle spullen verhuizen en kan ons nieuwe huis eindelijk ons nieuwe thuis worden! Het is zo gek om twee huizen tegelijk te hebben. Het nieuwe huis is voelt nog niet als je huis en je oude huis wordt ook steeds minder je thuis. Plus ik vind het ook zo zielig dat de katten zoveel alleen zijn nu. Over de katten gesproken… Iedereen is zo benieuwd hoe de katten op dit huis gaan reageren, haha. Ik denk dat ze het heel fijn gaan vinden met al die ruimte die ze dan hebben!

We hebben ook kennis gemaakt met de buren en dat zijn allemaal aardige mensen gelukkig! :) Tegenover ons hebben we ook een hele leuke buurman:

Stiekem heb ik al een beetje geprobeerd van dit huis ons thuis te maken door de kerstboom al neer te zetten. Het laminaat in de woonkamer was nog niet eens af, maar de boom stond er wel al haha.

Meer heb ik op dit moment eigenlijk niet te melden over de verhuizing! Dus laten we overgaan op een paar Favorites van afgelopen weken!

Mijn favo avond:

Dat was donderdagavond! Na 2 weken klussen, gingen we ein-de-lijk even iets leuks doen. Maanden geleden kochten we kaartjes voor een concert van Weval bij Tivoli (Utrecht). Dat is echt heerlijke muziek na een drukke, gespannen dag. Je zet deze muziek lekker hard aan en je voelt de stress uit je stromen. En live zijn ze echt ontzettend vet. Dit was de 2e of 3e keer dat we ze zagen optreden en ze zijn ondertussen live heel goed geworden (viel vorige keer een beetje tegen). Je zal het niet verwachten als je de muziek hoort, maar ze staan gewoon met 5 man op het podium instrumenten te bespelen. Je kunt de muziek hier luisteren!

Mijn favo “verrassing”:

Het was helemaal geen verrassing, want ik wist gewoon dat we er heen gingen (ik had het zelf uitgezocht zelfs), maar ik was wel verrast toen ik er was. We overnachtte die donderdag in Utrecht, omdat we de dag erna ook nog een andere activiteit hadden daar. We sliepen in een hostel midden in het centrum van Utrecht en het was écht heel leuk. De sfeer was daar echt top. Gezellig, knus, huiselijk. We hadden een privékamer met eigen “badkamer”. De kamer was heel simpel, maar ook heel gaaf. Het plafond was meeeega hoog en de luiken voor de ramen net zo hoog. Alles was nog in originele staat en daar houd ik echt van. Dus zoek je een “goedkope” overnachting in Utrecht? Dan zou je dus eens moeten kijken bij Strowis Hostel!

Mijn favo activiteit:

Vrijdag gingen we in Utrecht dus nog iets anders leuks doen. Namelijk naar het Allerhande Kerstfestival! Vorig jaar zijn we er ook geweest (mijn verslag lees je hier terug) en dat beviel ons goed. Het was alleen enorm druk toen, dus we besloten dit jaar op vrijdag middag te gaan om de drukte voor te zijn. Dat was een goed idee, want het was een stuk rustiger! We hebben weer heerlijke dingen geproefd, maar ook veel moeten laten staan omdat we al zo vol zaten haha. Ik heb in ieder geval leuke inspiratie opgedaan voor eerste kerstdag, wanneer Ronald z’n ouders bij ons in ons nieuwe huis komen dineren :) Wat ik ga maken zeg ik nog lekker niet, want mijn schoonvader leest mijn blog weleens en ik wil het een verrassing houden ;)

Dit jaar heb ik gek genoeg niet zoveel foto’s gemaakt van het Allerhande Kerstfestival. Waarschijnlijk omdat we zo moe waren haha. Voornamelijk door al het klussen, korte nachten en de avond ervoor iets te veel bier gedronken te hebben… Oeps :p

Mijn favo ontdekking:

De OV-fiets! Wat een handig iets :) Op Utrecht CS regelden we een fiets en daardoor konden we in 5 minuutjes overal zijn in Utrecht. Die OV-fietsen fietsen ook nog eens super fijn. Fijner dan mijn eigen fiets in ieder geval :p En het kost haast niks eigenlijk. Nog geen 4 euro per 24 uur.

Mijn favo ontbijt:

Het hostel was niet inclusief ontbijt, dus ontbijten deden we om de hoek van het hostel. Bij “De Ontdekking“. Een super leuk en knus tentje, die ook erg populair was want hij zat continu vol. Ronald wilde graag het grote ontbijt voor 2 personen en even later kwam er dus een etagierre vol lekkere dingen onze kant op! Jeetje wat was het veel haha… Maar wel erg lekker en leuk :)

Mijn favo smeltmomentje:

Dat is eigenlijk iedere keer als ik de katten zo aantref op de bank:

cuties

Vaak liggen ze elkaar ook nog te wassen, wat het nog extra schattig maakt :p

Mijn favo uitzicht:

Om deze Weekly Favorites af te sluiten, moet ik je natuurlijk nog even mijn sneeuwfoto delen van afgelopen zondag ;) Wat een sneeuw was er gevallen he?! Gelukkig zat ik vooral binnen die dag, want ik vind het hartstikke leuk om te zien, maar minder fijn om doorheen te moeten lopen/fietsen/rijden. De tuinen achter ons huis waren prachtig bedenkt met een pak sneeuw. Kijk er nu al naar uit om wakker te worden met zo’n wit uitzicht als verrassing ;) Dus van mij mag het wel nog een keer gaan sneeuwen als ik er woon!

Dat was het weer voor deze week! Nu moet ik weer snel aan mijn scriptie verder, want het eerste concept moet woensdag ingeleverd worden!! Zo eng en spannend… Hopelijk krijg ik

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply