Diner/ Food/ Lunch

FOOD: Super snelle tomatensoep

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat ik deze lekkere tomatensoep maakte.
Ik wilde namelijk een pizzasaus maken, omdat we helemaal zelf pizza’s aan het maken waren.
Het deeg was nog aan het rijzen, dus in tussentijd kon ik mooi een sausje maken.
Nou, dat sausje werd dus geen sausje. Lekker was het wel! Maar veel te dun.
Sja, soms gaat er wel eens iets mis in de keuken, maar dat hoeft niet meteen een ramp te zijn!
We pakten toen maar een blikje geconcentreerde tomatenpasta uit de kast, verdunde deze met deze tomatensoep en we hadden alsnog een hele lekkere pizzasaus.
En van de rode smurrie wat we overhielden, maakte ik een lekker tomatensoepje!

Het is echt de makkelijkste en snelste soep die ik ooit heb gemaakt.
Geen gedoe met tomaten in de oven, al is dat natuurlijk heerlijk hoor, maar het kost weer tijd.
En soms, in het weekend bijvoorbeeld, wil je gewoon snel je eten op tafel hebben.

 

tomatensoep1

 

Ik moet even mijn basilicumplant showen hoor. Ik ben zo’n trotse moeder! Wat doet hij het goedddd!
Hiervoor overleden mijn basilicumplanten al binnen een week, maar deze staat er heel vol en mooi bij.
Het geheim van een mooie basilicumplant is denk ik: pluk nooit de bovenste blaadjes, maar die eronder. Uit die bovenste blaadjes komen namelijk weer vertakkingen en blaadjes, dus is het niet slim die weg te halen. Goh, wat slim…..
Ik hoop dat de plant er na Lowlands (maandag) nog steeds goed uitziet. Ik houd mijn hart vast…….

 

Ingrediënten voor 2 grote porties:

  • 10 trostomaten (800 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1/2 blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • Verse basilicumblaadjes
  • Snufje cayenne-/chilipeper
  • Zout en peper
  • Eventueel: soepballetjes, gemaakt van 100 gram gehakt, 2 el paneermeel, beetje sambal, zout en peper

Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de ui grof in stukken en de knoflook fijn.
Bak deze in een beetje olijfolie aan.
Stop de tomaten, de ui en knoflook en een stuk of 5 blaadjes basilicum in een blender en hak fijn.
Giet het over in een middelgrote pan en laat het koken. Voeg het bouillon blokje en tomatenpuree toe.
Breng op smaak met peper en de cayennepeper en eventueel nog zout.
Je kunt nu ook de soepballetjes toevoegen en de pan nog 10 minuutjes laten door koken.
Wanneer je de soep te dik vindt, kun je natuurlijk nog wat water toevoegen. Wanneer hij juist te dun is, moet je hem langer laten koken!
Serveer de soep in kommen met een blaadje basilicum en ernaast geroosterd brood!

tomatensoep2

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    FOOD: Zelf groentebouillon & groentesoep maken | CozyMess
    31 augustus 2015 at 15:42

    […] te maken. Het is namelijk helemaal niet moeilijk! Ik liet je eerder al een recept zien voor een tomatensoep die ik eigenlijk per ongeluk maakte. In dat recept heb ik ook gebruik gemaakt van een […]

  • Reply
    FOOD: De Wake-Me-Up smoothie | CozyMess
    25 augustus 2015 at 13:24

    […] door de pasta en een tomatensoepje is natuurlijk niet zo gek, heerlijk toch?! Maar… in een smoothie???? Dat verwacht je het niet […]

  • Leave a Reply