Cheat Food/ Recepten index/ Sweets & Snacks

2x Pork Pangsit Goreng

Pork Pangsit Goreng

Een van de wereldse keukens waar ik nooit genoeg van krijg, is de Aziatische keuken. Heerlijk vers, pittig en veelzijdig. Indonesisch, Vietnamees, Koreaans en Thais zijn wel echt mijn favorieten.  Lianne is juist weer heel erg van de Japanse. Sushi enzo. Dat komt soms wel echt even m’n neus uit, dus bestel ik zelf meestal wel iets als dumplings (gyoza’s) voor erbij. Zo ben ik er eigenlijk ook op gekomen om deze Pork Pangsit Goreng te maken!

Pangsit Goreng is de Indonesische versie van de dumpling. Het is allemaal wel een beetje ingewikkeld hoor, want heel veel landen hebben hun eigen versie vsan de dumpling. Zo heeft Japan de Gyoza, China heeft de  Wonton en Korea noemt dit weer Mandu. Indonesië noemt de gefrituurde dumpling Pangsit Goreng. Niet alle dumpling versies zijn gefrituurd, maar als je de Indonesische keuken een beetje kent, dan weet je dat zij erg houden van frituren :) Can’t blame them, tho.

Pork Pangsit Goreng

Het leek me altijd al leuk om dit een keer zelf te maken, maar het leek me zoveel werk! Nou dat is dus echt helemaal niet zo. Het is juist super makkelijk, wanneer je de velletjes gewoon bij de Aziatische supermarkt uit de diepvries koopt. Zoals de naam al zegt, gebruikte ik varkensvlees voor de Pork Pangsit Goreng. Ik vind dat zelf in dit soort snacks altijd lekkerder, omdat het iets vetter is en wat meer smaak heeft. Wel koos ik voor half-om-half gehakt. Je kunt natuurlijk zelf kiezen wat jij lekkerder vind. Daarnaast maakte ik 2 versies, om een beetje te experimenteren. Maar ik vond ze beide erg lekker, dus jullie krijgen 2 varianten! Hebben jullie even geluk ;)

Het lastigste deel van de Pork Pangsit Goreng is het dichtvouwen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je de ‘pakketjes’ dichtvouwt, zolang ze maar dicht zijn. Om het wat makkelijker te maken voor jullie (en stiekem ook voor mezelf, want hoe beschrijf je zoiets?!) heb ik een filmpje gemaakt waar ik het laat zien:

Toch zin in een andere Aziatische snack? Wat dacht je van deze Indonesische Visballetjes?!

2x Pork Pangsit Goreng

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Snacks, Borrelhapje Aziatisch, Indonesisch
By Kim Serves: 15 - 20
Total Time: 30 minuten

Ingredients

 • BASIS:
 • 300 gram half-om-half gehakt
 • 4 stengels bosui
 • 4 teentjes knoflook
 • Ongeveer 15-20 pangsit/wonton vellen
 • VERSIE 1:
 • 1 tl trassi
 • 100 gram wortel, geraspt
 • 0,5 tl sesamolie
 • 1 tl vissaus
 • 0,5 tl tl sojasaus
 • VERSIE 2:
 • 0,5 tl korianderpoeder
 • 0,5 tl komijnpoeder
 • 1 tl sambal badjak

Instructions

1

VERSIE 1:

2

Doe de helft van het gehakt in een kom en voeg de helft van de bosui en knoflook toe. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor versie 1 toe en meng goed door elkaar.

3

VERSIE 2:

4

Doe de andere helft van het gehakt in een andere kom en voeg overgebleven bosui en knoflook toe. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor versie 2 toe en meng goed door elkaar.

5

NEXT:

6

Verhit de olie in een wok tot 160 graden.

7

Pak een pangsit velletje en schep ongeveer een theelepel van de vulling in het midden. Vouw het velletje in de vorm van een driehoek. Je kunt er nu allerlei vormen van maken, het is maar net wat je het makkelijkst/leukst vind. Best wel lastig uitleggen zo, maar ik vouw de pangsit zo: ik houd hem in mijn rechterhand en met mijn linkerhand geef ik telkens een stukje vel aan mijn rechterhand, dan druk ik dit dicht, zodat er een soort plooien ontstaan. Het filmpje hierboven maakt het misschien wat duidelijker ;)

8

Wanneer de olie op temperatuur is, laat je de pangsit er soepel in glijden en frituur je ze tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat het vervolgens uit lekken op keukenpapier.

You Might Also Like

8 Comments

Leave a Reply