Diner/ Sweets & Snacks

Sticky spicy Cola kip

Heel gek dat ik dit recept nog niet eerder heb gedeeld op CozyMess. Ik heb dit ondertussen al heeeel vaak gemaakt namelijk. Cola kip. Het is lekker plakkerig en pittig en dat maakt het een super snack op feestjes of op borrels. Als je zegt dat er cola in zit, dan word je waarschijnlijk even gek aangekeken, maar als ze proeven hoe lekker dit is gaan ze zeker weten vragen om het “geheime” recept ;) Probeer het eens uit zou ik zeggen :p

Ik denk dat dit ook een perfect recept is voor Vaderdag! Ooit maakte ik deze Cola kip namelijk voor het eerst voor mijn vader. Hij is gek op cola én op kip. Perfecte combinatie dus, right?! Hij vond het heerlijk. Sindsdien heb ik mijn recept elke keer een beetje veranderd en deel ik nu mijn makkelijkste versie van deze cola kip. Ik heb ook een versie met verse gember en komijnpoeder etc., maar daar is de ingrediëntenlijst veel langer van :p Als je wilt, kan ik die altijd nog delen natuurlijk. Ronald vindt de versie van de cola kip die ik nu met jou deel het allerlekkerst. Hij vroeg me zelfs om dit gerecht te maken voor op z’n verjaardag. Hij kon uit alles kiezen, maar wilde per se cola kip. Nou, dat geeft wel aan hoe lekker het is toch?!

Deze cola kip maak ik nu met kleine borrel kippenpootjes. Je kunt het uiteraard ook met grote kip drumsticks maken of zelfs met kipfilet. De bereidingstijd is dan wel iets anders natuurlijk, let daar dan wel even op. Ik raad in ieder geval wel aan om de regular cola te nemen en geen light/zero. Daar krijg je namelijk niet hetzelfde resultaat mee, omdat daar zoetstof in zit in plaats van suiker.

Cola kip

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 1 kg kippenpootjes
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • Roomboter
  • 1 kg kippenpootjes
  • 6 el ketchup (Heinz ketchup Hot gebruik ik altijd)
  • 4 el mosterd
  • 1 el sambal
  • 1 el knoflookpoeder
  • 2 el rietsuiker
  • 200 ml cola (GEEN Light/Zero)

Instructions

1

Doe een klontje roomboter in een braadpan en wacht tot het gesmolten is

2

Doe de kippenpootjes in de braadpan en bak het even aan tot de buitenkant bruin kleurt

3

Meng ondertussen alle overige ingrediënten behalve de cola in een kommetje

4

Als de kippenpootjes rondom gebakken zijn, voeg je de saus toe

5

Roer goed door, zodat de kippenpootjes helemaal bedekt zijn met de saus

6

Voeg nu de cola toe en laat dit ongeveer 30 minuten pruttelen, maar roer om de 5 minuten even in de pan om aanbakken te voorkomen

7

Na 30 minuten is de saus als het goed is ingedikt en heb je sticky kippenpoten. Als de saus nog erg vloeibaar is, laat je het nog even langer op het vuur staan

Heb je mijn Sriracha honing kip recept ook al eens geprobeerd? Deze zijn ook heerlijk pittig, maar maak je in de oven!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply