Food

Verspakket getest: Witte aspergesoep van de Jumbo

witte aspergesoep van de jumbo

Toen ik laatst in de Jumbo liep, zag ik dat ook zij verspakketten in hun assortiment hebben! En ze waren nu nog in de aanbieding ook. Leuk, tijd voor een nieuwe review dus! Ik vind de zakken van de verspakketen echt super mooi (kartonnen “zak”, goede uitstraling) en kon niet wachten om de witte aspergesoep van de Jumbo te gaan koken, maar helaas stelde de Jumbo mij erg teleur met dit verspakket. Wil je weten wat ik vond van de witte aspergesoep van de Jumbo? Lees dan vooral verder.

De beoordeling

Ik zal het verspakket gaan beoordelen op:

  • Kwaliteit van ingrediënten
  • Gemak
  • Bereidingstijd
  • Smaak
  • Prijs

Witte aspergesoep van de Jumbo

De ingrediënten

Ik kocht dit verspakket omdat Ronald een weekend weg ging met zijn familie en ik niet zo’n zin had om uitgebreid te koken en er dan meerdere dagen van kon eten. Nou dat ging dus mooi niet door! Wat een teleurstelling! Twee dagen voor de THT waren de witte asperges al groen en bruin. Teleurgesteld gooide ik de asperges weg en kocht ik een paar dagen later nieuwe asperges bij de AH. Uiteindelijk heb ik de witte aspergesoep van de Jumbo dus gemaakt met de witte asperges van de AH, haha. Op de verpakking staat dat er minimaal 540 gram groente in zit. Dit is natuurlijk wel per zak, niet per persoon. Er zit 650 gram groenten in en als je dat door 4 moet delen (want ze zeggen dat het voor meer dan 4 personen is), houd je 163 gram groente per persoon over. Dat is helaas niet genoeg voor een gezonde maaltijd!

Mijn cijfer voor de kwaliteit van de ingrediënten: een 4. De overige ingrediënten waren prima.

witte aspergesoep van de jumbo

De bereiding

Het bereiden ging prima. Ik hoefde weinig zelf toe te voegen, wat ik erg fijn vond. Natuurlijk heb ik er nog wel een gekookt eitje en hamreepjes aan toegevoegd. Dat hoort gewoon en dat werd ook aangegeven bij de tip. Na stap 4 werd het echter wat onduidelijk, want ik moest uien en aardappels fruiten en daarna de bouillon erboven zeven? Dat leek me niet zo logisch. Ik heb de aspergeschillen en uiteindes uit de bouillon gezeefd en de ui en aardappels toegevoegd aan de bouillon. Zeg dan dat ik de uien moet bakken in een soeppan, nu had ik het in een koekenpan gebakken. Daar kan ik de bouillon toch niet aan toe voegen!

En sja, het gemak scoort ook gewoon wat lager doordat ik eerst naar de AH moest om witte asperges te halen, aangezien die van de Jumbo al beschimmeld waren.

De bereidingstijd was oke. Ik was alsnog eventjes bezig, maar dat is wel logisch voor een aspergesoep (schilwerk).

Mijn cijfer voor het gemak: 7.5
Mijn cijfer voor de bereidingstijd: 7.5

witte aspergesoep van de jumbo

De smaak

De aspergesoep was erg lekker. Het had een goede structuur en was romig. Wat mij betreft kon de soep wel iets romiger. De selderij was wel een beetje overheersend en de soep vond ik persoonlijk wat aan de zoute kant (2 bouillonblokjes). De soep vulde erg goed! We aten het met een broodje, gekookt ei en hamreepjes.

Mijn cijfer voor de smaak: 7.5
Ronald’s cijfer voor de smaak: 7 (hij is sowieso niet zo’n fan van aspergesoep)

witte aspergesoep van de jumbo

De prijs

Asperges zijn natuurlijk wel een wat luxer product, maar als dit verspakket van de Jumbo niet in de aanbieding was geweest, had ik het echt nooit gekocht. Dit is het duurste verspakket wat ze hebben en kost normaal gesproken 6.89 euro. Voor zo’n slechte kwaliteit is dat natuurlijk al helemaal zonde.

Mijn cijfer voor de prijs: 6

Conclusie:

Tot nu toe is dit de enige verspakket waar ik niet zo tevreden over ben. Natuurlijk komt dat grotendeels doordat ik de asperges nog voor de houdbaarheidsdatum kon weggooien, maar ook de smaak en prijs konden beter. Mijn eindcijfer voor dit verspakket van de Jumbo komt dan ook neer op een 6,6. Jammer, Jumbo!

Benieuwd naar mijn andere “Verspakket getest” artikelen? Die lees je hier (pompoensoep van de Lidl) en hier (Mexicaanse burritos van de AH).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply