Food/ Koolhydraatarm

Verspakket getest: Pompoensoep van de Lidl

pompoensoep

Nu met deze drukte tijdens het klussen en verhuizen, is er niks zo fijn als een lekker makkelijke maaltijd. Ik weiger om elke dag eten af te halen of te laten bezorgen, maar echt zin/tijd om iets te bedenken en te koken heb ik ook niet. Daarom waardeer ik op dit moment de verspakketten van verschillende supermarkten echt. Ik weet dat de Albert Heijn en Jumbo zulke pakketten hebben, maar de Lidl dus ook! Ik heb hun pompoensoep verspakket getest en het leek me wel leuk om hier een review over te schrijven en met jou te delen! Ben je benieuwd wat ik er van vond, lees dan vooral verder.

“Verspakket getest”

De Lidl heeft meerdere verspakketten te koop. Ik zag ook een verspakket voor tomatensoep, erwtensoep, lasagne, couscous en curry madras. Ze lijken me allemaal lekker, dus ik ben eigenlijk van plan ze de komende tijd allemaal te reviewen :) Een nieuwe rubriek “Verspakket getest”. Ik zal die van de Albert Heijn en de Jumbo ook gaan testen en als jij nog een supermarkt in Den Haag weet die verspakketten verkoopt, laat het me vooral even weten!

Voordat we overgaan op mijn review wil ik nog even duidelijk zijn dat dit artikel niet gesponsord is door de Lidl. De Lidl weet niet dat ik hun pakketten ga reviewen (andere supermarkten ook niet trouwens), dus ik koop de pakketten gewoon zelf en krijg er niks voor. Sowieso zal ik NOOIT (ook niet als het een samenwerking is) een positieve review schrijven over iets als ik er niet positief over ben. Dus je zult vast ook reviews tegenkomen die minder positief zijn, maar dat is ook goed om te weten toch?!

De beoordeling

Ik zal elk pakket gaan beoordelen op:

  • Kwaliteit van ingrediënten
  • Gemak
  • Bereidingstijd
  • Smaak
  • Prijs

Aangezien Ronald de pakketten hoogstwaarschijnlijk ook eet, zal ik zijn beoordeling voor smaak ook met je delen :)

Pompoensoep van de Lidl

De ingrediënten

Ik ben gek op pompoensoep, daarom werd dit ook het eerste pakket dat ik wilde proberen. De ingrediënten van de soep zijn vrij verrassend. Door de pompoensoep gaat er namelijk ook nog een appel en sinaasappelsap. Het deed me denken aan mijn recept voor wortelsoep, wat ik echt langggg niet meer gegeten heb.

Fijn aan dit verspakket vind ik dat je weinig zelf hoeft toe te voegen. Alleen maar olijfolie, water en eventueel cayennepeper. Helaas was het teentje knoflook wat in het pakket zat niet bruikbaar meer, omdat die verrot was. Ook de wortel zag er niet heel goed meer uit. Ik weet niet of dat door Lidl komt of door mij, omdat ik het pakket al een aantal dagen had en al 2 dagen over de datum was (wat overigens wel een THT datum was). Gelukkig heb ik zelf altijd knoflook in huis :)

Cijfer voor de kwaliteit van ingrediënten: ik geef nu dit onderdeel even geen cijfer, omdat ik denk dat ik zelf te lang heb gewacht dit gerecht te maken en niet vanaf dag 1 de kwaliteit goed heb gecontroleerd.

pompoensoep

De bereiding

De bereiding ging prima. Stap voor stap wordt duidelijk uitgelegd wat je moet doen. Het lastigste was de pompoen snijden, maar dat is altijd een #$%^* werkje. Laat ik meestal ook aan Ronald over, maar dat kon nu niet :p

Zodra alles gesneden was, hoefde ik het alleen nog maar op de pan te zetten en 20 minuten te wachten. Even af laten koelen en dan pureren. In totaal was ik inderdaad ongeveer 35-40 minuten bezig, waarvan 15 minuten bestond uit groente snijden.

Een minpuntje vind ik het kaartje met het recept. De letters zijn héél klein, waar ik op zich geen moeite mee heb, maar het zijn ook nog eens witte letters op een gele achtergrond. Dat was niet de meest handige keuze.

Cijfer voor het gemak: 7/10
Cijfer voor de bereidingstijd: 7,5/10

pompoensoep

De smaak

Wauw. De smaak is echt bovenverwachting goed. Je proeft zoveel dingen tegelijk. De pompoensoep is zoet, zuur en een beetje pittig. Misschien vindt niet iedereen dit lekker, maar als je de ingrediëntenlijst bekijkt dan weet je dat deze smaken te verwachten zijn. Ronald vind de soep net iets te zoet. Daar ben ik het wel mee eens en daarom geven we de pompoensoep qua smaak beide een 9.

Cijfer voor de smaak, Kim: 9/10
Cijfer voor de smaak, Ronald: 9/10

pompoensoep

De prijs

Ook de prijs van dit pakket zal je niet tegenhouden. Je betaald 2,49 euro voor dit verspakket. Lidl zegt dat je deze soep makkelijk kunt eten met 4 personen en zelfs tot 6 personen. Geen idee hoe ze daar op komen, want ik hield ongeveer 1 liter soep over. Daar kan je sowieso geen 6 porties uit halen. Ik kon er ongeveer 3 porties uit halen, al was 4 ook vast gelukt als ik iets minder van de pompoensoep had gesnoept toen ik op Ronald moest wachten. Toch vind ik het een redelijke prijs, omdat je vaak alleen al voor de pompoen rond de 2,50 euro betaald.

Cijfer voor de prijs: 7.5

Conclusie pompoensoep

Ik vind mijn eerste kennismaking met de verspakketten van de Lidl meteen een erg geslaagde! Ik vind deze pompoensoep zeker voor herhaling vatbaar. Heerlijk met broodjes uit de oven met roomkaas :) Mijn eindcijfer voor deze pompoensoep is een 8!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply