Lunch/ Ontbijt/ Recepten index

Super simpel: makreelsalade voor op brood

makreelsalade

Hello! Vandaag deel ik weer een lekker recept van Lianne. Haar favoriete salade voor op brood; makreelsalade. Je kunt dit natuurlijk ook zo kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakt is uiteraard altijd het lekkerst! Het meeste werk zit in het plukken van de gerookte makreel, maar als je daar geen zin in hebt kun je ook makreel in blik kopen. Dan is dit recept al helemaal snel klaar en hoef je de graatjes er niet uit te vissen.

Lianne houdt zelf niet zo van augurk, dus daarom heeft ze dit uit het recept gelaten. Ikzelf houd wel enorm van augurk, dus ik doe er weleens augurk doorheen. Dat maakt het net wat frisser! Ook lekker: kappertjes erdoorheen :) Zoals je ziet, dit recept voor makreelsalade kun je dus helemaal aanpassen naar jouw smaak. Trouwens, ik heb ooit (in mijn “fitgirl periode”) al mijn recept gedeeld voor een tonijnsalade. Dus mocht je geen zin hebben in makreel, dan kan je altijd nog deze tonijnsalade maken!

De makreelsalade geeft een heerlijk zomers gevoel. Zou het geen heerlijk bijgerecht zijn bij een BBQ? Superlekker op een stokbroodje of een toastje. Wij eten het graag als lunch op een boterham. We proberen namelijk elke week minimaal 2 keer vis te eten. Op deze manier is dat erg makkelijk!

makreelsalade

Wist je dat makreel onder de vette vissen valt? Je zou misschien denken dat je daardoor beter geen makreel kunt eten, maar JUIST vette vis is supergezond! In vette vis zit veel omega 3-vetzuren. Dit beschermt tegen hart- en vaatziekten. Als je 1 keer per week vette vis eet (zoals zalm, haring, makreel of sardines), heb je al genoeg goede visvetzuren binnen voor de hele week. Nog een reden om deze heerlijke makreelsalade te maken dus ;)

Makreelsalade voor op brood

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...

Makreelsalade kun je natuurlijk kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakt is uiteraard altijd het lekkerst! Het recept is makkelijk aan te passen naar jouw smaak. Lianne deelt haar recept!

Ingredients

  • 1 gerookte makreel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 flinke el Griekse yoghurt
  • 1.5 el mayonaise
  • 0.5 el ketchup
  • Citroensap naar smaak
  • Verse bieslook naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Eventueel: augurkjes

Instructions

1

Pluk de makreel in kleine stukjes, doe dit met een vork. Pas op voor de graatjes. Doe de stukjes makreel in een kom.

2

Snipper een rode ui heel fijn en voeg dit toe aan de makreel. Als je augurken lekker vindt, voeg dan ook een paar fijngesneden augurkjes toe.

3

Voeg dan de Griekse yoghurt, mayonaise en ketchup toe en meng goed door elkaar.

4

Breng de makreelsalade op smaak met citroensap, fijngesneden verse bieslook en peper en zout.

Notes

Heb je geen zin om een makreel uit te pluizen? Je kunt het ook in een blikje kopen. Is wel iets droger qua smaak.

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply