Ontbijt

Rijstepap met peer

Hallooo! Vandaag is de derde dag dat ik ziek thuis ben. Ik haat het echt, nergens zin in om te doen, mijn hele lichaam doet pijn van het niezen, mijn neus is helemaal schraal van het snuiten, mijn lippen zijn gebarsten, als ik 5 stappen zet begint mijn hoofd al te bonken en door mijn keelpijn heb ik weinig trek in eten. Fijn is dat! Ik ben echt lang niet zó ziek geweest. Hoewel ik niet zo’n trek heb in eten, had ik vanmorgen opeens enorme zin in rijstepap. Ik heb geen idee waarom, want ik had nog nooit eerder rijstepap gegeten, maar alleen de naam al deed mijn eetlust opwekken. Ik had ook al meteen in mijn hoofd hoe ik het ging maken. Rijstepap met peer en banaan. Niet de oer-Hollandse rijstepap dus, maar wel een lekker fruitige en gezondere versie :)

Ik zag namelijk dat er soms aardig wat suiker in zo’n oer-Hollandse rijstepap gaat en soms wordt er zelfs nog boter aan toegevoegd. Als je graag gezond eet, klinkt dat natuurlijk niet zo aantrekkelijk. Vandaar dat ik deze rijstepap zoet en romig heb gemaakt met banaan. Je hoeft er geen suiker meer aan toe te voegen, want hij is al heerlijk zoet door het fruit! Ik roep deze rijstepap uit tot mijn favoriete ontbijtgerecht deze herfst en winter <3

rijstepap

De rijst die je gebruikt, is rijst wat je overhebt van de dag ervoor of je kookt gewoon even een portie rijst en gebruikt een deel voor je ontbijt en de rest voor je avondeten :) Je kunt eventueel ook dessertrijst gebruiken, de verhouding rijst-melk is dan wel iets anders, dus kijk even goed op de verpakking.

Oh en gelukkig gaat het nu ik dit schrijf al een stuk beter dan gister en vanmorgen (hmmm, zou dat door de rijstepap komen?!)! Ik denk dat ik als Ronald thuis is, maar even lekker naar buiten ga.. Want van het binnen zitten word ik echt gek en ik verveel me zo erg haha.

Rijstepap met peer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 1
Cooking Time: 20

Ingredients

 • 1 kopje gekookte rijst
 • 2 kopjes melk (plantaardige melk is ook lekker!)
 • 1/2 banaan
 • 1 peer
 • Kaneel naar smaak
 • EXTRA:
 • Rozijnen
 • Walnoten
 • Gebroken lijnzaad

Instructions

1

Doe de gekookte rijst met 2 kopjes melk in een steelpan. Laat het zachtjes koken.

2

Voeg na 10 min de halve banaan in stukjes toe, laat het 5 min koken.

3

Schil de peer en snijd in stukjes. Voeg het de laatste 5 minuten toe. Je kunt er nu ook eventueel rozijnen aan toevoegen.

4

Breng het op smaak met kaneel (lekker veel!). Doe het in een schaaltje en serveer met de overgebleven banaan (in plakjes), gehakte walnoten en eventueel gebroken lijnzaad (voor de extra vezels!). Genieten maar!

 

rijstepap

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en pastinaak - CozyMess
  9 december 2016 at 13:38

  […] Hollandse recepten ben je al tegengekomen op CozyMess? Geen één denk ik (misschien op de rijstepap na dan). Het is dan ook geen geheim dat ik niet zo gek ben op onze eigen Hollandse keuken. Met elke […]

 • Leave a Reply