Food/ Ontbijt

FOOD: Havermoutpap met sinaasappel

havermoutpap met sinaasappel

Het is weer eens tijd voor een ontbijtrecept! Want hoewel ik erg veel van ontbijtjes houd, heb ik hier maar weinig ontbijtrecepten. Dat kan natuurlijk niet.
Mijn dag start ik het liefst met havermoutpap, omdat ik daar lekker veel energie van krijg en lang vol van blijf zitten. Wat ik er in doe verschilt vaak, maar er zit vrijwel altijd gebroken lijnzaad in en een paar pitten of noten. Goed voor de extra vezels! Kun je goed van poepen ;)

 

havermoutpap met sinaasappel

 

Pompoenpitten zitten vol met goede stoffen, wist je dat?! Onder andere mangaan, fosfor, magnesium, koper, zink, ijzer (1)…. En in lijnzaad zitten ontzettend veel goede omega 3 vetten (2)! Deze vetten zijn goed voor je hart. Inca bessen worden ook wel een “superfood” genoemd, maar ik heb nooit ergens duidelijk kunnen vinden wat er nou PRECIES in zit. Beetje jammer. Mja ik gebruik ze gewoon omdat ik ze lekker vind! Ze zijn namelijk een beetje zuur, daarom passen ze super goed in dit ontbijtje.

Anyway, ik eet dus graag havermoutpap. Soms kan ik me er zo op verheugen! Gek he? Zo ook afgelopen week… Ik werd wakker en ik dacht “Mmmm laat ik eens havermoutpap maken”. Bleek er geen melk meer te zijn… Ik maak het altijd met melk! Ik heb het toen maar met water gemaakt, maar eerlijk? Dat was lang niet zo lekker. En ik heb echt geprobeerd het lekker te vinden, maar nee…. Voortaan maar gewoon met melk, of dan maar ontbijten met iets anders.

 

havermoutpap met sinaasappel

 

Dit recept voor havermoutpap met sinaasappel en inca bessen vind ik een perfecte variant voor in de zomer. Het is fris en zoet. De inca bessen hoef je er niet per se bij te doen, maar het geeft wel extra smaak.

 

Ingrediënten voor één kom havermoutpap met sinaasappel:

  • 200 ml melk
  • 5 el havermout
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl gebroken lijnzaad
  • 1 tl inca bessen (eventueel)
  • 1 tl pompoenpitten
  • 1 tl geraspte kokos
  • Paar walnoten
  • Honing/agave siroop (eventueel)

Schil de sinaasappel. Kook de melk in een pan, blijf roeren. Voeg de eetlepels havermout toe, blijf roeren. Wanneer het dik begint te worden, voeg je nog 2 el sinaasappelsap toe. Roer tot het de juiste dikte heeft. Blijft het te dun? Voeg nog een beetje havermout toe.
Giet de havermoutpap in een kom. Leg de stukjes sinaasappel er in en strooi de rest er over uit. Niet zoet genoeg? Voeg dan een beetje honing/agave siroop toe!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply