Diner/ Food

FOOD: Kerstmenu tips!

Het blijft moeilijk om lekkere dingen te bedenken voor het kerstdiner. Ook ik vind het moeilijk. Ik ben er wel 3 weken mee bezig geweest, voor ik mijn kerstmenu af had! En zelfs vandaag heb ik er nog het een en ander aan veranderd. Dit jaar heb ik mijn ouders en Ronald zijn ouders uitgenodigd op kerstavond. Ik ga een 4-gangen diner voor ze koken! Ik wil het kerstmenu nog een verrassing houden voor ze (mijn schoonvader kijkt regelmatig op mijn blog, heel leuk!), dus ik kan hier nog niet delen wat ik ga maken haha. Hint: sommige dingen staan al op mijn blog :) Ik hoop dat ik ze er blij mee ga maken haha.

Dit wordt de eerste kerst voor CozyMess. Daardoor heb ik nog niet zoveel kerstrecepten op mijn blog staan helaas! En ik moet ook zeggen dat ik te laat begonnen ben met lekkere kerstrecepten bedenken, zo kwam ik er ook achter dat ik geen enkel dessert op mijn blog heb staan. Maar hee! Leerpuntje voor volgend jaar :) Alvast een goed voornemen voor 2016: meer desserts maken… en eten ;)

In dit artikel deel ik een aantal recepten die ik speciaal voor kerst heb bedacht en een aantal recepten die ook al langer op CozyMess staan en leuk zijn voor het kerstdiner! Ik geef zelfs een leuke tip voor het ontbijt :)

 

Ontbijt

 

ontbijtmuffin1

Hartige eimuffins
Een lekker kerstontbijtje kan niet ontbreken. Die van ons bestaat meestal uit lekkere broodjes uit de oven en een sneetje kerstbrood met spijs, maar waarom niet een keer wat anders? Deze hartige eimuffins zijn een leuke afwisseling, ze zien er leuk uit én ze zijn ontzettend makkelijk om te maken.

 

Snack

 

quesadilla

Quesadilla met rode ui en spinazie
Deze quesadilla’s zijn goddelijk. De rode uien zijn lekker zoet en dat in combinatie met de geitenkaas is perfect. Wanneer je de quasadilla in 8 stukken snijdt, heb je een leuke snack voor op tafel. Of misschien als voorgerecht?

 

pizzadilla 2

Pizzadilla
Dit is een leuke variant op de quasadilla! Je kan er alles opdoen wat je lekker vindt, net alsof je een pizza maakt.

 

vijgengeitenkaas

Vijgen met geitenkaas uit de oven
Ook hier is de combinatie van zoet en geitenkaas weer heerlijk. Je kan ze serveren als amuse. Ziet er classy uit, toch?!

 

kokosballen

“Sneeuwballetjes”
Over op de zoete snacks! Deze kokosballetjes lijken toch net sneeuwballetjes? Dit jaar zullen we geen sneeuw zien met de kerst (niet in Nederland in ieder geval), maar we kunnen de witte kerst wel een beetje binnen laten natuurlijk :)

 

nutellarolletjes

Nutella rolletjes
Nutella is altijd goed. Punt. Verder niks aan toe te voegen!

 

Drankjes

 

warme chocolademelk

Warme chocolademelk met caramel en fudge
Dit recept heb ik deze week nog op de blog gezet en is lekkerrrrrrr! Heb je hem al geprobeerd?? Mooie kans om je chocolademelk-skills eens te showen aan je familie. Maak je zeker indruk mee!

 

psl3

Pumpkin Spice Latte
Al is dit best wel een herfstdrankje, met de kerst is hij net zo lekker! Een leuke variant op de standaard koffie :)

 

Soep

 

tomatensoep1

Tomatensoep
Het viel me op dat ik afgelopen jaar vooral veel soeprecepten heb gedeeld! Waaronder dit recept voor een super makkelijke tomatensoep. Wie vindt dat nou niet lekker?

 

thaise-pompoensoep

Thaise pompoensoep
Dit is eerlijk waar de lekkerste soep die ik in tijden geproefd heb. Die Matt Preston kan er echt wat van! Lekker fris, zoet, romig en een beetje pittig. Dit zou een perfect voorgerecht zijn!

 

wortelorangesoep

Frisse wortelsoep
Een van mijn eerste recepten op CozyMess was deze voor wortelsoep. Heerlijk! Lijkt op de pompoensoep van hierboven, maar dan nóg makkelijker.

 

kokoskipsoep

Kokoskipsoep
Ook al een van de eerste recepten (ook goed te zien aan de foto, haha)! Een versie van de bekende Tom Kha Kai soep uit de Thaise keuken. Kan ook een lekker voorgerechtje zijn.

 

Salades

 

Thaise salade 1

Thaise salade
Voor iemand die gek is op salades, heb ik maar weinig salade recepten op CozyMess staan. De lekkerste staat er in ieder geval wel op, deze Thaise salade met gerookte kip en verse kruiden! Heerlijk fris! Lekker als voorgerecht.

 

zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade
Deze salade met zuurkool is goed te combineren bij een hoofdgerecht met vlees, dus heel lekker als bijgerecht! Als voorgerecht kan natuurlijk ook.

 

Bijgerechten

 

stoofperen

Stoofperen 
Dit moet sowieso op je menu staan! Er is niks kerstachtigers (= nieuw woord) dan stoofperen! Is heel lekker als bijgerecht maar ook heel lekker als nagerecht met een bolletje ijs :)

 

pastinaakpuree2

Pastinaakpuree met kastanjechampignons
Ik was zelf erg verbaasd hoe lekker dit is. Pastinaak is een beetje zoetig en heeft een lichte anijssmaak. Het matcht daardoor perfect bij een stuk sappig vlees.

 

aviko za 1

Zoete aardappel frites
Geen recept, maar een tip! Ik schreef een review over de zoete aardappel frites van Aviko. Het is een super makkelijk bijgerecht voor bij het kerstdiner! Hoef je zelf niet al die zoete aardappels te snijden :) Pommes Duchesse en aardappelkroketjes doen het ook altijd goed!

 

Hoofdgerecht

 

Beef Wellington

Beef Wellington
Het enige kerstachtige hoofdgerecht op CozyMess! Beef Wellington! Da’s wel meteen een goede. Het recept wordt druk bezocht de afgelopen weken! Een hoofdgerecht waar je indruk mee maakt :)

 

Nagerecht

Heb ik dus niet echt! Super jammer… Ik wou dat ik meer tijd had haha. Voor 2e kerstdag ga ik samen met mijn zusje deze Red Velvet Oreo Brownies maken. Ik vond het recept op Pinterest. Misschien is het een leuk idee voor jou? Op Pinterest vind je trouwens heel veel lekkere kerstdesserts! Dus kijk daar ook eens :)

Van Sally's Baking Addiction

Van Sally’s Baking Addiction

 

 

Toch nog een lange lijst zo! Een kerstmenu zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

Vergeet ook de wijn niet! Een kerstmenu is natuurlijk niet compleet zonder wijn. Ik ben geen wijnexpert helaas haha. Wat ik wel weet is:
Bij het voorgerecht hoort een witte, lichte wijn. Ook bij soep.
Bij vis: droge witte wijn of een licht mousserende wijn.
Rode wijn bij vlees. Een rosé of stevige witte wijn kan ook.
Bij kip/gevogelte rode wijn.
Een ijskoude witte wijn bij het dessert! :)

Ik hoop dat ik je zo heb kunnen helpen. Heb je vragen? Stel ze gerust! :) En laat me ook vooral weten wat er bij jou op het kerstmenu staat!
Wil je mijn kerstdagen volgen? Voeg me dan toe op snapchat! Ik ben te vinden onder de naam “CozyMess” (wat een verrassing haha!).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply