Food/ Lunch

FOOD: Quesadilla met rode ui en spinazie uit “Uit Pauline’s Keuken”

Heee halloooo! Het is alweer donderdag, de vierde dag van mijn Kookboekenweek! Vandaag stond er eigenlijk iets heel anders op de planning haha, maar ik was eventjes stom. Het recept dat voor vandaag op de planning stond, heb ik namelijk al gemaakt van de week (en ik vond het niet zo lekker, helaas). Niet zo slim! Ik moest dus opzoek naar een nieuw recept voor vandaag. Dat werd dit lunch recept uit het kookboek van Uit Pauline’s Keuken! Quesadilla’s! Geen idee hoe je het uitspreekt, als het maar lekker is… toch? En dat was het zeker! Ik heb er van genoten :) De rode ui was heerlijk zoet, wat een heerlijke combinatie was met de geitenkaas.

 

quesadilla

 

Een quesadilla is eigenlijk een Mexicaanse tosti gemaakt van tortilla’s! Volgens Wikipedia betekent quesadilla letterlijk “kaasdingetje”. Geen idee of dat klopt, maar er zit in ieder geval wel kaas op. Geitenkaas in dit geval. Deze quesadilla is verder helemaal niet zo Mexicaans eigenlijk, op de tortilla’s na dan. Lekker is hij wel.

Ik heb op CozyMess ook al een versie van quesadilla trouwens. De Pizzadilla. Zeg maar een pizza en quesadilla in één. Perfecte combi toch? Ik werd toen geïnspireerd door een pin op Pinterest en bedacht dat recept. Pauline heeft zelf ook een pizzadilla recept op haar blog! Het zou zomaar eens kunnen dat die pin toen van haar was haha. Wat een goede ideeën heeft die Pauline toch :) Ze inspireert me regelmatig!

 

De Pizzadilla!

Mijn Pizzadilla!

 

Ingrediënten voor 1 quesadilla:

 • 2 meergranenwraps
 • 1 rode ui
 • 1 knoflookteentje
 • 100 gram verse bladspinazie
 • 1 plakje geitenkaas
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Bak de uien en knoflook in minimaal 10 minuten in olijfolie, op zacht vuur. Doordat je de uien lang bakt, krijgen ze een lekkerdere smaak!
Voeg nu ook de spinazie toe, tot het volledig geslonken is. Gooi het over in een kommetje en giet overtollig vocht af.
Maak de koekenpan droog en leg er een wrap in. Beleg deze met het ui-spinazie mengsel. Scheur stukjes geitenkaas af en leg dit op het mengsel en dek het af met een tweede wrap. Druk eventjes aan.
Bak de quesadilla’s in 2 tot 3 minuten per kant goudbruin op een middelhoog vuur.
Leg het op een bord en snijd het in vier stukken! :)

Een uitgebreide review van dit kookboek volgt!

 

quesadilla 2

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  FOOD: Kerstmenu tips! - CozyMess
  24 december 2015 at 01:32

  […] Quesadilla met rode ui en spinazie Deze quesadilla’s zijn goddelijk. De rode uien zijn lekker zoet en dat in combinatie met de geitenkaas is perfect. Wanneer je de quasadilla in 8 stukken snijdt, heb je een leuke snack voor op tafel. Of misschien als voorgerecht? […]

 • Leave a Reply