Drankjes/ Food/ Vegetarisch/Veganistisch

FOOD: Chocolade-bramen milkshake uit The Green Kitchen

Hoihoi! Ik ben er weer! Met het recept van dag 5 van mijn Kookboekenweek. Een heerlijke chocolade-bramen milkshake!
Een dagje later dan gepland door omstandigheden, daarom moet ik mijn planning iets omgooien. Vandaag vind je dus het recept van dag 5 op mijn blog, morgen van dag 7 en maandag het recept van dag 6.

 

milkshake

 

Het recept voor de milkshake komt uit het kookboek “The Green Kitchen” van Green Kitchen Stories. Dit is een prachtig kookboek vol vegetarische en veganistische recepten. Ik kocht hem toen ik een maand lang vegetarisch ging eten en heb er al een aantal recepten uit gemaakt.
Het leuke aan dit kookboek vind ik dat er alleen maar natuurlijke producten worden gebruikt. Geen zakjes of pakjes of potjes. Wanneer ik naar de foto’s kijk, krijg ik meteen honger. Dit kookboek is mijn mooiste kookboek in de kast, met de meest inspirerende foto’s :)
Misschien een beetje zonde dat ik dit recept uitgekozen heb, terwijl er zoveel andere heerlijke recepten in staan, maar ik vond het er zooo lekker uit zien! De combinatie van chocola en bramen leek me ook héél lekker. Guess what? Het was ook heel lekker!

 

milkshake-2

 

Ingrediënten voor 2 glazen:

  • 15 verse of ontdooide diepvries bramen
  • 2 bevroren bananen of 2 verse bananen met 2 ijsblokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 120 ml melk naar keuze
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 el notenspread
  • 1 el cacao nibs (optioneel)

Verdeel de bramen over 2 glazen en kneus ze op de bodem. Dit kun je doen met een stamper of, zoals ik deed, met een lepel.
Doe de rest van de ingrediënten bij elkaar in de blender en zet deze op de hoogste stand tot je een schuimend geheel hebt.
Schenk de milkshake voorzichtig in de glazen, waarbij je ervoor zorgt dat de bramen onder in het glas blijven liggen.
Dien het meteen op! :)

 

milkshake

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply