Food/ Hotspots/ Life

HOTSPOT: Crêpe Affaire – Haarlem

crepe affaire

Laatst vroeg een vriendinnetje of ik zin had om mee te gaan shoppen. Ja, altijd leuk toch! We besloten om een keer een andere stad te bezoeken en het werd Haarlem! Ik was er 2 jaar geleden voor het laatst geweest, dus het werd wel weer eens tijd. Haarlem is een super mooie en gezellige stad. Een goede shopstad… en bij shoppen hoort ook LUNCHEN! Van shoppen krijg je namelijk hele erge honger ;) We kwamen een tent tegen die “Crêpe Affaire” heette. We moesten een beetje lachen om de naam. Het zag er gezellig uit (en aardig vol!) dus we besloten om er iets te gaan eten. Trek in een crêpe heb ik altijd wel!

 

crepe affaire

Foto van de Facebook-pagina van Crêpe Affaire

 

Achteraf baal ik dat ik mijn spiegelreflex camera niet bij me had om mooie foto’s te maken, maar ik had dan ook niet verwacht zo’n leuke tent tegen te komen. In deze post moeten we het dus maar doen met mijn crappy (crepie, haha) mobielfoto’s. Sorry daarvoor :) Ik hoop binnenkort weer terug te gaan naar Haarlem, maar dan met mijn spiegelreflexcamera ;)

 

Crêpe Affaire zit nog niet zo lang in Haarlem. Sinds juni 2015 is het geopend. Het is de eerste Nederlandse vestiging, andere vestigingen zitten in o.a. Londen, Birmingham, Hamburg en ik geloof tegenwoordig zelfs een in Kuwait!

 

crepe affaire

 

Wanneer we een plekje gevonden hebben, vragen we ons af of de bediening naar ons toe komt of dat we naar de kassa moeten om iets te bestellen. Dit is niet helemaal duidelijk. Na een tijdje komt er uiteindelijk iemand naar ons toe.

 

crepe affaire

 

Het menu is leuk. Ze hebben voor iedereen wat. Je kunt er zelfs ontbijten, met gratis koffie of thee tot 11:00 uur! Voor de lunch kun je kiezen uit wafels, zoete crêpes of hartige crêpes. Hartige zijn bijvoorbeeld de Mexican Chicken met kip, guacamole, kaas en chilisaus of de vegetarische Mighty Mushroom met champignons, kaas, zongedroogde tomaatjes, rode uit en pijnboompitjes. Zoete zijn bijvoorbeeld de Merry Berry met seizoensfruit, honing, verse munt en boerenyoghurt en de Banana Split met banaan, walnoot en Nutella. Ze leken me allemaal erg lekker, maar ik ging voor de Crêpe Jeanette.

 

crepe affaire

 

Deze crêpe trok mij erg aan door de sinaasappel-ijs, slagroom en… Grand Marnier ;) Hij was lekker! Het ijs was ook verrukkelijk…. De crêpes worden van 100% biologisch meel gemaakt.

 

crepe affaire

 

Naast de crêpe hadden we een smoothie. Deze vond ik zelf iets minder. Het was duidelijk dat het fruit in de smoothie uit de diepvries kwam, zelf ben ik daar niet zo fan van. De smaken komen dan minder sterk naar voren. Jammer!

 

crepe affaire

 

De sfeer bij Crêpe Affaire is relaxed, ook al zat het aardig vol. De inrichting is helemaal van deze tijd! Zwarte tegeltjes, strak interieur, oude leren banken, “handgeschreven” teksten op de muur, light bulbs… Erg hip.

En ook niet onbelangrijk: de prijzen van de crêpes vielen heel erg mee! Ennnnn….. Studenten krijgen 10% KORTING wanneer zij hun collegekaart laten zien, super chill! :) De zoete crêpe heb je al vanaf 3,50 euro. De duurste was de crêpe die ik had, van 7,95 euro. Gemiddeld komt het neer op zo’n 4,50 euro denk ik. Een hartige crepe is gemiddeld 6,95. Alleen voor de crêpe met zalm en roomkaas betaal je iets meer (8,95 euro).

Crêpe Affaire is een leuke plek om te lunchen tussen het shoppen door! Het is een keer iets anders dan een sandwich of een salade en het is ook nog eens prima te betalen :)
“Crêpes make you happy”? Hmmm, ja daar ben ik het wel mee eens :)

 

crepe affaire

Foto van de Facebook-pagina van Crêpe Affaire

 

CRÊPE AFFAIRE
Kruisstraat 22 Haarlem
T: 023 202 7079
www.crepeaffaire.com

Openingstijden:
maandag 10:00–18:00
dinsdag 10:00–18:00
woensdag 10:00–18:00
donderdag 10:00–19:00
vrijdag 10:00–19:00
zaterdag 08:30–19:00
zondag 08:30–19:00

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply