Cheat Food/ Food/ Sweets & Snacks

Salted Caramel Saus

salted caramel saus

Oke oke, dit is echt totaal geen gezond recept, maar wel een heel lekker recept die je voor heel veel anderen recepten kan gebruiken. Salted caramel saus. Echt, je gaat blij zijn met dit recept. Ik maakte deze salted caramel saus voor bij mijn brownies, goddelijke brownies… Het recept daarvan zal ik ook binnenkort op CozyMess zetten ;) Ik zelf ben echt gek op alles met caramel. Caramel ijs, chocola met caramel, milkshake met caramel, caramel cheesecake, wat niet? Nu weet ik hoe ik echte lekkere caramel kan maken. Je zult daarom waarschijnlijk  vaker recepten op mn blog gaan vinden met de deze saus ;)

 

salted caramel saus

 

Je wilt niet weten hoe vaak ik pogingen heb gedaan tot het maken van een caramel. En allemaal mislukt. Geen geduld, of het brandde aan… Er is niks erger dan verbrandde caramel. Nope. En de laatste keer voor ik deze maakte, probeerde ik het met gecondenseerde melk. Nou, ook totaal geen succes… Ik weet niet meer precies wat er gebeurde, maar het lukte in ieder geval niet en toen probeerde ik het in de magnetron, want dat zou ook moeten kunnen. Nee hoor, haha. Niet bij mij tenminste. Ik kreeg allerlei klonters en het resultaat was heel raar spul! Na het zien van dit filmpje, wilde ik weer een poging wagen. Ik had weinig hoop, het leek ook weer even te mislukken, maar tegen mijn verwachting in was het gelukt! Ik heb nu een potje met heeeeerlijke caramel saus staan! :)

 

salted caramel saus

 

Voordat we over gaan op het recept, deel ik nog even een paar tips met je voor het maken van deze caramel saus:

 1. Heb heel veel geduld. Het duurde voor mij heel erg lang voordat het suiker begon te kleuren. Echt wel langer dan 30 min. Ik deed elke keer het vuur iets hoger, maar daardoor ging het opeens zooo snel dat hij bijna begon te verbranden. Als dat gebeurt heb ik de volgende tip:
 2. Zet een bak met ijskoud water klaar, waar je je pan in kan doen als je karamel echt begint te verbranden. Ook handig voor als je je verbrandt aan de caramel, want caramel is heel erg heet!
 3. Ga niet roeren in de pan! I know, heel verleidelijk… Maar doe het niet.
 4. En over pannen gesproken, gebruik een pan met een dikke bodem. Het is belangrijk dat de hitte goed geleidt. Omdat de caramel kan gaan spetteren bij het toevoegen van slagroom, is het handig om een hoge pan te gebruiken.
 5. Als je caramel hard geworden is, kun je hem weer zacht maken door hem op te warmen.
 6. Je kan het zout in de caramel ook achterwege houden en de zout pas later over het gerecht strooien. Bijvoorbeeld: ik maakte brownies met salted caramel, maar deed het zout niet in de caramel saus, maar ik strooide wat grof zeezout over de brownies die ik insmeerde met deze caramel saus!

Het recept die ik gebruikt heb voor de salted caramel vind je op deze site. Inclusief een handig filmpje, zodat het echt (haast) niet mis kan gaan! :)

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Salted caramel brownies - CozyMess
  31 januari 2017 at 20:21

  […] Salted caramel […]

 • Leave a Reply