Cheat Food/ Food/ Sweets & Snacks

Salted caramel brownies

salted caramel brownies

Toen ik nog thuis woonde, maakte mijn moeder, zusje, ik of zelfs mijn vader regelmatig brownies. Dit echter met hulp van Dr. Oetker ;) Hoewel ze altijd erg lekker waren, is het natuurlijk veel leuker om helemaal zelf brownies te gaan maken! En uiteraard nog lekkerder ook. Het recept wat ik nu met je ga delen is het lekkerste recept wat ik ooit geprobeerd heb. Als je van smeuïge, fudgy brownies houdt, ga je me vast gelijk geven. Het oorspronkelijke recept is van Rutger Bakt, maar ik heb de noten weggelaten en de brownies besmeerd met salted caramel! Zo ontstond dit heerlijke recept voor salted caramel brownies… Een recept die ik elk weekend wel zou willen maken ;)

 

salted caramel brownies

 

De brownies kan je in een luchtdichte box best lang bewaren. Na een week at ik nog steeds deze brownies en waren ze misschien nog wel lekkerder dan de eerste dag. Ze blijven ook heerlijk fudgy! De foto’s maakte ik toen ze al een aantal dagen oud waren, maar ze zien er nog steeds heerlijk uit… Toch?! :)

 

Ingrediënten voor salted caramel brownies:

 • 225 gram boter
 • 115 gram pure chocolade
 • 2 eieren
 • 1 eidooier
 • 330 gram suiker
 • 1/4 tl zout
 • 1 tl vanille-extract
 • 125 gram bloem
 • 25 gram cacaopoeder

Om het af te maken:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm in en bekleed hem met bakpapier.

Smelt de boter en chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen. Ondertussen klop je de twee eieren en de eidooier met de suiker, het zout en vanille-extract luchtig, tot het als een link van de garde af loopt. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren, tot het een egaal geheel is. Meng nu ook de bloem en het cacaopoeder erdoorheen. Giet het beslag in de bakvorm en zet het voor 40 minuten in de oven. Laat het volledig afkoelen.

Besmeer de brownies voor het serveren met de salted caramel!

 

salted caramel brownies

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Chocolade muffins - CozyMess
  21 april 2020 at 17:17

  […] Salted Caramel Brownies […]

 • Reply
  Lianne
  15 februari 2017 at 19:42

  Kwam je tegen via Ohmydish, ik zag Hagoort en dacht: wat leuk, zo heet ik ook. ;) Maar volgens mij ben je geen familie, maar wie weet.. Oh ik hou echt van zulke recepten: met chocolade ben ik sowieso blij! Mooie foto’s heb je er ook van gemaakt!

  • Reply
   CozyMess - Kim
   23 februari 2017 at 20:40

   Wat toevallig! :) Ik zie onze achternaam zelden en dan toch 2 foodbloggers met deze naam haha, echt toevallig. Heb het even gevraagd aan mijn vader, maar hij denkt ook dat we geen familie zijn. Zou wel grappig zijn! :D

 • Reply
  SPECIAL: Valentijnsdag ideeën 2017 - CozyMess
  2 februari 2017 at 13:33

  […] weten dat liefde door de maag gaat, hier nog een aantal lekkere recepten ;) Ik begin met deze Salted Caramel Brownies. God-de-lijk, echt. Ik heb nog nooit zulke lekkere brownies gegeten. Dit recept is echt perfect. En […]

 • Leave a Reply