Food/ Ontbijt

FOOD: Worteltaart Havermout uit Havermoutje

Vanmorgen wilde ik dit artikel schrijven, maar toen ik mijn laptop opstartte kreeg ik opeens een blauw beeld met de mededeling dat er iets mis was met mijn computer?! Ik schrok me rot… was ik nu alles kwijt?? Maar gelukkig! Hij doet het weer… wat een opluchting. Dus ik kan toch nog dit artikel voor jullie schrijven gelukkig! Wel een beetje later :P

Het is vandaag alweer dag 3 van mijn Kookboekenweek! Voor vandaag stond de Worteltaart Havermout uit Havermoutje op de planning! Ik werd een beetje laat wakker (ik had toch geen afspraken of verplichtingen, dus het kon.. heerlijk!) en ik had best wel honger! Een heerlijk ontbijtje kwam dus mooi uit.
Toevallig, ja echt, ga ik vanmiddag ook al een recept posten met wortel. Een heel lekker recept! Dus houd mijn blog vooral in de gaten vandaag ;)

 

havermout

 

Het liefst ontbijt ik elke dag met havermout. Waarom? Het is gezond, het verzadigd voor lange tijd en… Je kan zo ontzettend variëren met havermout! Gisteren maakte ik bijvoorbeeld een super lekkere havermout met mijn zelfgemaakte appel-perenmoes er doorheen. Zo lekker! Het recept daarvan zal ik binnenkort ook wel online zetten :) Vandaag was het tijd voor havermout met wortel, een combinatie die nieuw voor mij was! Ik was dus erg benieuwd!
Ik denk dat het essentieel is voor dit recept om havervlokken te gebruiken in plaats van havermout. Ik gebruikte namelijk havermout, maar deze was al heel snel klaar. Echt binnen 5 minuten. Als je havervlokken gebruikt, moet dit wel 20 minuten koken. De wortel krijgt dan ook echt de tijd om mee te koken in de pap. Mijn wortel was nu nog rauw en daardoor was de wortelsmaak erg overheersend. Alsnog was de havermoutpap lekker! De gedroogde cranberry’s maakte het lekker zoet en de walnoten gaven het een bite. Ik zou deze havermout alleen niet elke week kunnen eten denk ik, maar dat komt denk ik vooral omdat ik niet zo gek ben op rauwe wortel. Ik zal het recept ook eens uitproberen met havervlokken en dan kijken of de wortelsmaak nog steeds zo overheersend is.

 

havermout

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 50 gram havervlokken
  • 50 gram wortel, geraspt
  • 20 gram gedroogde cranberry’s
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 el walnoten

Breng de havervlokken met driekwart van de wortel, alle cranberry’s en de amandelmelk in een steelpan aan de kook.
Laat het 20 minuten zachtjes koken en roer alles regelmatig door.
Doe de havermout in een kom en strooi het kaneel er over. Verdeel de rest van de wortel over de havermout en garneer met de walnoten.

 

havermout

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply