Food

9x heerlijke kerstrecepten – 2016

Als ik één periode moet noemen die ik het leukste vind om in te bloggen? De kerstperiode! Daarom baal ik er zo van dat ik dit jaar amper tijd heb gehad om recepten te bedenken, te maken, te fotograferen of uit te schrijven en te posten. Tot nu toe heb ik maar 3 nieuwe kerstrecepten kunnen posten, terwijl ik zoveel leuke gerechten van plan was om te maken. Zo wilde ik een spectaculaire taart maken, leek een kerstcocktail me leuk en heb ik een recept voor bladerdeeghapjes klaar staan (al gemaakt, gefotografeerd, etc.) net als een recept voor Hasselback potatoes en kerst wentelteefjes… Maar ik kan gewoon niet 3 of 4 recepten op één dag posten haha. Ik bewaar ze dan wel voor volgend jaar… En die bladerdeeghapjes kunnen ook prima voor Oud en Nieuw trouwens, dus die zie je binnenkort wel verschijnen! :)

 

kerstrecepten

 

Die 3 nieuwe recepten die dit jaar online zijn gekomen zijn wél hele lekkere :) Vooral het gevulde brood is to-die-for. Ik heb alle kerstrecepten even op een rijtje voor je gezet. Laten we gewoon bij de voorgerechten beginnen!

 

Voorgerechten.

 

gevuld brood

Gevuld brood met kaas en spinazie.

Een recept die ik dit jaar heb gepost! Een van de lekkerste dingen die ik afgelopen tijd gegeten heb :) Dit brood maak je makkelijk voor 4 personen als voorgerecht! Ronald zaten na allebei een halve als hoofdgerecht ontzettend vol. Ik zou 2 stukjes per persoon serveren en daarnaast eventueel nog een soep in een klein glaasje. Ik maak dit brood voor 2e kerstdag als voorgerecht met een salade in een glaasje!

 

 

thaise-pompoensoep

Thaise pompoensoep.

Vorig jaar was deze soep enorm populair! Waarschijnlijk had dat ook iets te maken met dat het artikel gedeeld werd door Metro Nieuws ;) Het is een heerlijk frisse soep en het ideale van soep is dat je het makkelijk van te voren klaar kan maken! Scheelt weer stress wanneer de visite er is. In principe is elke soep lekker als kerstvoorgerecht. Dit is een beetje afhankelijk van wat je er bij serveert. Een simpele tomatensoep leuk je op door er toast bij te serveren in de vorm van een ster! Dat maak je makkelijk door steekvormpjes in brood te prikken en het brood eventjes in de oven te leggen :) Voor mijn andere soep recepten kan je hier kijken.

 

Hoofdgerechten.

 

Beef Wellington

Beef Wellington.

De kerstklassieker natuurlijk :) Tijdens kerst erggg populair en het recept wordt dan ook goed bezocht! Ik ben benieuwd of mensen hem al hebben gemaakt. Mijn ouders en schoonouders vonden hem vorig jaar erg geslaagd in ieder geval!

 

gevulde kipfilet met gorgonzola en peer

Gevulde kipfilet met gorgonzola en peer.

De combinatie van de pittige gorgonzola, de zoete peer en de zoute kip is heerlijk. In plakken gesneden ziet het er ook nog eens leuk uit. Ook fijn: dit recept is niet duur om te maken, maar je maakt er wel indruk mee!

 

ossenhaas

Ossenhaas met tijm en knoflook.

Oké, bij mij werd hij niet perfect, maar daarom heb ik uitgezocht hoe jij wel de perfecte ossenhaas kunt gaan bereiden! Kan écht niet meer fout gaan, had ik dit nu maar eerder uitgezocht haha.

 

Bijgerechten.

 

pastinaak puree

Pastinaakpuree met kastanjechampignons.

Een topper van vorig jaar! Deze puree serveerde ik bij de beef Wellington met stoofpeertjes en haricots verts. Heeeerlijk! Pastinaak heeft een zoete en licht anijsachtige smaak, wat een keer iets anders in dan de gewoonlijke aardappelpuree :)

 

stoofperen

Stoofperen (alcoholvrij).

Stoofperen kunnen niet ontbreken tijdens kerst! Omdat kinderen peertjes vaak ook erg lekker vinden, heb ik een alcoholvrije versie online gezet! Met alleen maar natuurlijke producten, is dit stoofperen recept een toppertje!

 

Desserts.

 

redvelvetoreobrownie

Oreo Red Velvet Brownies.

Ook dit recept is van vorig jaar. Ik maakte dit voor de kerstdag bij mijn opa en oma en hoewel iedereen het erg machtig vond, vonden ze het ook erg lekker! Deze Red Velvet Brownies zijn er ook nog eens ontzettend leuk en feestelijk uit door de verschillende kleur lagen.

 

Chocolademousse met Bailey's

Chocolademousse met Bailey’s.

Een chocolademousse doet het ook altijd goed als dessert. Om de “normale” chocolademousse een beetje op te pimpen, doen we er gewoon een scheutje Bailey’s doorheen! Kan gewoon. Lekker met chocoladeschaafsel en slagroom. Super makkelijk!

 

En dat waren de kerstrecepten voor 2016! Hopelijk kan ik volgend jaar minimaal 8 lekkere kerstrecepten gaan toevoegen. Ik denk dat ik in maart alvast ga beginnen, dan komt het vast goed ;)

Voor als dit mijn laatste blog is voor de kerstdagen: ik wens je ontzettend fijne dagen! Geniet van elkaar, van het eten en van de gezelligheid… :) En laat me vooral weten wat er op jouw kerstmenu staat!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply