Diner/ Food

Gevulde kipfilet met gorgonzola en peer

gevulde kipfilet met gorgonzola en peer

Soms zit het allemaal even niet mee. Dan heb je zo’n leuk idee voor een recept in je hoofd en dan lukt het gewoon niet. Niet omdat het mijzelf niet lukt, maar omdat ik de spullen er voor niet kan vinden. Hoe moeilijk is het om braadgaren te vinden? Blijkbaar verkoopt geen enkele supermarkt het (niet waar ik geweest ben in ieder geval), ook de Hema niet en zelfs de Action niet. En toen hield mijn zoektocht wel zo’n beetje op. Dan maar geen kiprollade, ik vul wel gewoon een kipfilet! Zo ontstond mijn gevulde kipfilet met gorgonzola en peer. En mijn gevulde kipfilet met feta en champignons, eigenlijk eerst die, maar die bewaar ik voor een later moment. De gevulde kipfilet met gorgonzola en peer is echt ontiegelijk lekker en wat verrassender dan de andere variant. Het is ook een super makkelijk en leuk recept voor de kerst!

 

gevulde kipfilet met gorgonzola en peer

 

Hoewel een kiprollade ook erg leuk is, kan je alle ingrediënten voor deze gevulde kipfilet met gorgonzola en peer gewoon in de simpelste supermarkt vinden. Ik haalde alles bij de Lidl, lekker goedkoop. Die braadgaren kunnen lekker onvindbaar blijven, want om de kipfilet vast te binden gebruiken we gewoon lekker ontbijtspek. De pot op met die braadgaren!

En zoals ik al zei, het is heel makkelijk om je eigen variant hier op te maken. Niet zo gek op gorgonzola? Dan gebruik je gewoon een ander soort kaas. Wil je iets héél anders? Mozzarella met tomaat, basilicum en pesto is ook een goede combinatie. Ik krijg er weer honger van, nu ik denk over nieuwe combinaties haha. Maar mijn favoriet is denk ik toch echt de gevulde kipfilet met gorgonzola en peer, omdat ik die combinatie gewoon verschrikkelijk lekker vind! :) Welke combinatie lijkt jou lekker?

 

gevulde kipfilet met gorgonzola en peer

 

Ingrediënten voor 1 gevulde kipfilet met gorgonzola en peer (voor 1-2 personen):

 • 1 kipfilet
 • 2 el roomkaas
 • 60 gram peer (komt neer op ongeveer een halve)
 • 30 gram gorgonzola
 • Plakjes ontbijtspek
 • Peper en zout

De hoeveelheden voor de vulling is afhankelijk van hoe groot de kipfilet is. Je hebt echt een flinke kipfilet nodig, zodat je hem makkelijk kan insnijden. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in.
Snijd de peer en kaas in stukjes en meng het met de roomkaas. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de kipfilet ook met peper en zout en snijd deze aan de zijkant in, zodat je een soort “zakje” krijgt. Stop de vulling hier in en omwikkel met plakjes ontbijtspek.
Leg de kipfilet in de schaal voor ongeveer 25 min. Snijd de kipfilet in plakjes en serveer 3 plakjes per persoon. Zo simpel is het! :) Zelf serveerde ik bij deze gevulde kip met gorgonzola en peer, hasselback potatoes en super simpele boontjes. Een stoofpeer erbij zou het nog wel afmaken :)

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  9x heerlijke kerstrecepten - 2016 - CozyMess
  23 december 2016 at 12:02

  […] Gevulde kipfilet met gorgonzola en peer. […]

 • Leave a Reply