Cheat Food/ Food/ Sweets & Snacks

FOOD: Kruidnoten bonbons

kruidnoot bonbons

Het is weer bijna zover! Op 12 november 2016 komt Sinterklaas weer naar ons land. De intocht is dit jaar in Maassluis, ga jij er heen? Of blijf je liever thuis en kijk je de intocht van Sinterklaas op tv? :) Hoe dan ook, ik heb een lekker recept voor je, speciaal voor de Sinterklaas periode! Bij Sinterklaas horen natuurlijk pepernoten en kruidnoten! Die zakken liggen al eind augustus in de supermarkt geloof ik. Hartstikke lekker natuurlijk, zo’n zak chocolade kruidnootjes is hier binnen een paar dagen al op. Die met witte chocolade zijn mijn favoriet!

 

kruidnoten bonbons

 

Zo’n zak kruidnoten kopen is leuk, maar nog leuker is om iets zelf te maken Toch? En wist je dat je met een zak kruidnootjes ook lekkere dingen kunt maken? Dit recept voor kruidnoten bonbons is daar een voorbeeld van! Weet je wat ook zo leuk is? Het is heel simpel te maken, dat maakt het een leuk recept om met kinderen te maken :)

 

kruidnoten bonbons

 

En misschien komt het recept je al een beetje bekend voor, dat klopt ook! Ik heb namelijk ook al eerder deze bonbons gemaakt van Oreo koekjes. Ook een aanrader! Het recept van de Oreo bonbons vind je hier!

 

Ingrediënten voor 16 kruidnoten bonbons:

 • 300 gram kruidnoten + extra
 • 120 gram roomkaas (monchou)
 • 1 reep witte chocola
 • 1 reep melkchocola

Verkruimel de kruidnoten in een keukenmachine en voeg de roomkaas toe. Mix het tot een soort deeg.
Rol ongeveer 16 balletjes van het deeg en leg het op een bord. Zet het bord voor ongeveer een uurtje in de koelkast.

Smelt de 2 repen chocola apart au bain marie. Dompel de ene helft van de balletjes door de witte chocolade en de andere door de melkchocolade.
Verkruimel zolang de chocola nog gesmolten is kruidnoten over de chocola.

 

kruidnoten bonbons

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Witte chocolade speculaas cheesecake (no-bake) - CozyMess
  16 november 2016 at 14:27

  […] nu toe nog maar 4 recepten voor Sinterklaas op mijn blog, deze witte chocolade speculaas cheesecake, kruidnoten bonbons, carrotcake muffins en… de pepernoten van Rens Kroes (wat geen PEPERNOTEN zijn maar […]

 • Reply
  Lydia
  5 oktober 2016 at 14:43

  Het staat op mijn boodschappenlijstje . Ik ga ze vanavond maken.

 • Reply
  Dear Monday #48 - CozyMess
  3 oktober 2016 at 19:10

  […] gestaan om recepten uit te werken voor jou! Jaja, één daarvan staat er al online, heb je de Kruidnoten Bonbons al gezien? Die waren echt lekker! Mijn ouders, broertje, zusje en Ronald hebben ze ook goedgekeurd […]

 • Leave a Reply