Cheat Food/ Food

CHEAT FOOD: Oreo bonbons

oreo bonbons

Met alweer bijna Pasen voor de deur, moet er natuurlijk een lekker en feestelijk recept online komen! Zelf doe ik niks met Pasen, dus ik was het haast vergeten haha. Ik heb deze Oreo bonbons al een aantal keer mogen maken voor mijn moeder, die (net als de rest van mijn familie) deze Oreo bonbons erg geslaagd vindt! Het is ook wel errug lekker, maar ook errug slecht ;) Vandaar dat ik hem de tag “Cheat Food” geef, dan weet je meteen dat dit recept niet helemaal binnen een gezond dieet past ;)

 

oreo bonbons

 

Het is natuurlijk super leuk om je bonbons te versieren, dus doe dit ook vooral! Het ziet er super vrolijk uit. Je kunt van alles gebruiken; discospikkels, suikerhartjes, hagelslag, kokosvezels, notenkruimel, etc. Zelf ging ik voor die eerste 2!

 

Oreo bonbons

 

Ingrediënten voor Oreo bonbons:

 • 2 pakjes Oreo Original
 • 1/2 bakje monchou (100 gram)
 • 1 reep witte chocolade
 • 1 reep melk/pure chocolade
 • Versiering

Het handigst is om voor dit recept een foodprocessor te gebruiken, maar met de hand is het niet onmogelijk.
Verkruimel eerst de Oreo’s tot het heel fijn is. Voeg dan de monchou toe en meng, het wordt vanzelf een bijna zwarte “deegbal”. Zet het voor een uurtje in de koelkast.
Na een uurtje kan je er balletjes van maken. Leg ze op een bordje en zet het voor 2 uur in de koelkast.
Smelt de chocolade repen apart van elkaar au bain marie. Haal nu de helft van de balletjes één voor één door de gesmolten melkchocolade. De andere helft haal je door de gesmolten witte chocolade. Versier ze nu de chocolade er omheen nog zacht is, anders blijven discospikkels niet plakken.
Wanneer je ze allemaal versierd hebt, zet je ze nog eventjes in de koelkast tot het chocolade hard geworden is.

 

Oreo bonbons

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  FOOD: Kruidnoten bonbons - CozyMess
  30 september 2016 at 18:23

  […] En misschien komt het recept je al een beetje bekend voor, dat klopt ook! Ik heb namelijk ook al eerder deze bonbons gemaakt van Oreo koekjes. Ook een aanrader! Het recept van de Oreo bonbons vind je hier! […]

 • Leave a Reply