Cheat Food/ Sweets & Snacks

Witte chocolade speculaas cheesecake (no-bake)

witte chocolade speculaas cheesecake

Op dit moment is de no-bake cheesecake echt mijn favoriete taart. Voor mijn verjaardag wilde ik twee taarten maken die niet al te veel werk kosten, want ik ken mezelf… Op mijn verjaardag stress ik me suf, omdat ik allerlei hapjes wil maken én mijn huis moet er goed uitzien én ik zelf ook, enigszins. Misschien klinkt dat voor jou ook wel heel bekend! Dan heb ik voor jouw een oplossing: witte chocolade speculaas cheesecake!

Oke to be honest, dit is niet de taart die ik maakte voor mijn verjaardag haha. Nee, ik maakte voor mijn verjaardag een witte chocolade Oreo cheesecake. Ook erg lekker! En hij viel bij iedereen erg in de smaak :) Nee, deze witte chocolade speculaas cheesecake is haast hetzelfde, maar dan met speculaas in plaats van Oreo. Met speculaas vond ik erg leuk voor deze tijd van het jaar, omdat Sinterklaas natuurlijk weer in het land is!

witte chocolade speculaas cheesecake

Zelf doe ik niet zoveel met Sinterklaas. Een paar jaar achter elkaar probeerde ik mijn familie zo ver te krijgen om lootjes te trekken en surprises voor elkaar te maken, maar nee hoor. Niemand die er zin in heeft. Dat vind ik zo jammer! Daardoor heb ik ook nooit een smoes om lekkere Sinterklaas recepten te maken, waardoor ik dus ook nooit echt nadenk om makkelijke/lekkere of leuke Sinterklaas recepten te bedenken…. Tot nu toe nog maar 4 recepten voor Sinterklaas op mijn blog, deze witte chocolade speculaas cheesecake, kruidnoten bonbonscarrotcake muffins en… de pepernoten van Rens Kroes (wat geen PEPERNOTEN zijn maar KRUIDNOTEN, arghhh…). Wel allemaal erg lekkere recepten!

witte chocolade speculaas cheesecake

Maar om nog even terug te komen op deze witte chocolade speculaas cheesecake… IEDEREEN kan hem maken. Ja, echt iedereen. Hij is zo makkelijk! Je hoeft er weinig voor te doen, je hebt weinig ingrediënten nodig en hij kan eigenlijk niet mislukken. Ik zal je een geheimpje verklappen, Ronald heeft deze taart gemaakt. Ik had natuurlijk die Oreo versie al een keer gemaakt en met een paar aanpassingen, gaf ik Ronald het recept. Terwijl ik aan het stofzuigen was, maakte hij de taart en de taart stond al eerder in de koelkast dan ik klaar was met stofzuigen. Ideaal!

witte chocolade speculaas cheesecake

Ja want dat is wel even een dingetje waar je rekening mee moet houden. Wanneer je deze taart maakt, moet hij wel echt een tijd in de koelkast. Mijn Oreo cheesecake deed ik een hele nacht in de koelkast, maar zo’n 6 uur moet ook wel genoeg zijn. Ik moet wel zeggen, hoe langer hij in de koelkast staat, hoe lekkerder ik hem vind. Bij mij staat de helft van deze taart nog steeds in de koelkast (dat krijg je als je met z’n tweeën bent, dat is ook de reden waarom ik nooit taart maak :p), terwijl we hem zaterdag maakten (4 dagen geleden dus). Dan weet je ook meteen dat de taart in ieder geval 4 dagen goed blijft, ik nam net nog een stukje ;) Veel langer dan dit zou ik hem overigens niet bewaren.

Ga je deze witte chocolade speculaas cheesecake maken? Dat vind ik leuk! En raad ik ook zeker aan ;) Natuurlijk vind ik het hartstikke leuk om te zien dat je mijn recept hebt uitgeprobeerd! Deel daarom vooral een foto op Instagram/Facebook/Twitter en tag mij erin (@cozymess.nl) en gebruik de hashtag #cozymess! Ik vind het heel leuk om jouw foto te reposten :)

witte chocolade speculaas cheesecake

Witte chocolade speculaas cheesecake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 2,60 out of 5)
Laden...
Serves: 10
Cooking Time: 6 uur

Ingredients

 • VOOR DE BODEM:
 • 300 gram speculaas
 • 150 gram gesmolten roomboter
 • VOOR DE TAART:
 • 250 gram roomkaas (Monchou bijvoorbeeld)
 • 2 zakjes vanille suiker (14 gram)
 • 150 gram witte chocolade, gesmolten
 • 250 ml slagroom
 • 1 zakje klopfix
 • 150 gram speculaas, gebroken
 • Naar smaak suiker
 • Speculaas en witte chocolade ter decoratie

Instructions

1

Vet een springvorm van 26 cm in. Leg hier op bakpapier en vet weer in.

2

Maak de bodem: Hak de speculaas fijn, voeg hier de gesmolten boter aan toe, meng het goed door elkaar en verdeel het in de springvorm. Druk goed aan. Zet het ondertussen in de koelkast, terwijl je de rest van de taart maakt.

3

Meng de roomkaas met de vanille suiker en de gesmolten chocolade. Zet opzij.

4

Klop de slagroom met klopfix op tot het stevig is. Meng het door het roomkaas mengsel, samen met de stukjes speculaas. Meng goed! Proef of er nog meer suiker aan toegevoegd moet worden.

5

Giet het over de bodem en strijk het plat. Zet nu de taart in de koelkast voor ongeveer 6 uur of een hele nacht.

6

Vlak voor het serveren kun je de taart decoreren met meer stukjes/kruimels speculaas en geraspte witte chocolade!

witte chocolade speculaas cheesecake

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Amy
  2 februari 2017 at 01:13

  welke maat taartvorm/springvorm heb je gebruikt? En hoeveel punten kun je er ongeveer uithalen?

  • Reply
   CozyMess - Kim
   2 februari 2017 at 12:34

   Hoi Amy,
   Ik heb een vorm van 26 cm gebruikt, maar 24 cm kan ook prima. En hoeveel punten je er uithaalt is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je de punten snijdt :) 12 moet makkelijk kunnen!
   Laat je me even weten of het gelukt is?

   • Reply
    Amy
    2 februari 2017 at 22:57

    Bedankt voor je snelle antwoord!

    Ik heb nog een vorm van 28 cm… Hopelijk wil dat ook. Ik ga het proberen, zal ik zeker laten weten!

    • Reply
     CozyMess - Kim
     3 februari 2017 at 09:50

     Je zou dan ook alles voor de zekerheid keer 1.2 of 1.5 kunnen doen, anders wordt hij misschien heel plat! Liever te veel dan te weinig taart, denk ik dan haha ;) Succes! :)

     • Amy
      6 februari 2017 at 20:23

      Dankjewel! Hij was heerlijk, misschien niet erg stevig maar wel erg lekker :p

     • CozyMess - Kim
      7 februari 2017 at 22:20

      Jammer dat hij niet zo stevig was, misschien de volgende keer langer in de koelkast? Het moet minimaal 6 uur! Maar ik ben blij dat je hem in ieder geval wel lekker vond! :)

 • Reply
  Lydia
  16 november 2016 at 18:41

  Ik laat het je weten als luna en ik deze taart hebben gemaakt

  Kus oma

 • Leave a Reply