Food/ Life

Kattensnoepjes recept voor Dierendag

kattensnoepjes

Het is vandaag Dierendag, dus tijd om onze lieve pluizenbolletjes extra te verwennen! :) Ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit echt iets extra deed met Dierendag. Als kind ben ik opgegroeid met heel veel huisdieren en op Dierendag gaf ik ze alleen een extra aai over hun bolletje en fluisterde misschien wat lieve woordjes in hun oor en gaf ik ze extra kusjes. Maar nu ik Simba heb, schrok ik vannacht wel eventjes toen ik in bed lag. “Ronald! Het is 4 oktober!!! Shiiiiiiiit”. Ronald half slapend: “Uh, ja… Dus?”. “DIERENDAG SUKKEL! OMG IK HEB NIKS VOOR SIMBA!”. Als antwoord kreeg ik alleen nog wat gezucht terug. En later nog wat gesnurk.

Ronald vindt dat Simba wel verwend genoeg is, want elke week kopen we wel weer iets nieuws voor hem. Zo kochten we een paar weken geleden een soort rails voor hem met een balletje er in. De bedoeling is dat hij als een gek er mee gaat spelen en achter het balletje aanrent. Hij is er alleen te lui voor, hij gaat er gewoon in liggen en af en toe beweegt hij z’n poot een beetje om het balletje weg te slaan. Volgens mij meer omdat hij het balletje in de weg vindt liggen.

 

simbaspeeltje

 

Daarna kochten we een tunnel, waar hij doorheen kan rennen. Maar Simba doet niet aan rennen, wel vond hij het balletje die er in hing leuk en dat ding trok hij dus binnen 5 min er al af. Verder ligt de tunnel vrijwel ongebruikt midden in de woonkamer. Daardoor is de enige foto die ik heb van Simba in de tunnel een onscherpe foto. Beetje jammer.

 

simbatunnel

 

Voordat we Simba in huis hadden, kochten we allerlei mooie spullen. Een dure kattenbak en een enorm duur en luxe mandje bijvoorbeeld. Nouja die kattenbak gebruikt hij natuurlijk wel, maar dat mandje? Nee nee nee, meneer Poeskie ligt liever in een doos.

 

simba3

 

Of de wasmand.

 

simba1

 

Hij ligt zelfs nog liever op mijn camera.

 

simbacamera

 

Hoe lui onze poezewoep ook is, ik verbaas me elke keer weer dat hij elke vlieg in huis kan vangen in maar een paar seconden. Mijn huis is nog nooit zo vliegvrij geweest!!!

Hoewel ik velen huisdieren heb gehad in mijn leven (om precies te zijn: 9 konijnen, 7 katten, 2 honden, 3 vogels, 1 valse hamster, 1 rat en wat hagedissen en vissen. Oh en een schildpad, een muis die opeens verdwenen was en een baby eend… Oke die laatste was maar voor één nacht, maar heeft nog steeds een plekje in mijn hart), is Simba voor mij toch anders. Vroeger waren mijn ouders verantwoordelijk voor onze huisdieren, nu ben ik verantwoordelijk voor Simba en het voelt echt alsof hij mijn kind is. Ik maakte me in het begin ook echt om alles druk. Zo gaf ik Simba een keer een stukje worst (varkensvlees), later begon ik me pas af te vragen of een kat dat wel mag eten. Ik natuurlijk meteen Google’n. Wat ik vond?

 

Het wordt sterk afgeraden katten varkensvlees te voeren. Varkensvlees kan het virus dat “ziekte van Aujeszky” heet bevatten, dit is een zeer besmettelijke virusziekte die voorkomt onder varkens. Zowel door het leven in de buurt van varkens als door het eten van varkensvlees kunnen katten deze ziekte krijgen en het besmet raken met deze ziekte lijdt vrijwel onvermijdelijk tot de dood van de kat. – Pets Place

 

Ik belde nog net niet mijn moeder huilend op met de mededeling dat Simba elk moment kon gaan sterven. Nouja, Simba leeft gelukkig nog steeds. Wel ben ik nu bewuster geworden van wat ik Simba voor voeding geef. In het begin gaf ik Simba ook nog wel eens van die kattensticks, die vond hij zooo lekker. Hij werd dan helemaal gek, zo gek dat hij mijn vingers aanzag voor sticks. Maar die sticks blijken helemaal niet zo goed te zijn, want er zit veel zout en troep in! Net als bij mensen kan een te veel een zout problemen geven aan de nieren van de kat. Ik geef hem dus geen snoepjes en snacks meer om die reden, maar ik vind dat hij op Dierendag wel iets extra’s verdiend toch? Ik ben dus gaan zoeken naar een recept voor kattensnoepjes. Zelf maken lijkt mij altijd beter dan de meeste kattensnoepjes uit de winkel, je weet tenminste precies wat er in gaat.

 

kattensnoepjes

 

Dus ik dook vandaag de keuken in voor Simba. Hij vind het altijd enorm interessant als ik in de keuken bezig ben. Meestal gaat hij dan heel hard miauwen tot Ronald hem oppakt en in zijn armen neemt. Met zijn staart tussen zijn pootjes, in Ronald zijn armen, kan hij mij prima de hele avond in de gaten houden. Met zijn grote ogen volgt hij elke beweging die ik maak.

 

simbaronaldarmen

 

Vanmorgen was Ronald natuurlijk op zijn werk, maar ging hij stilletjes op het aanrecht zitten om te kijken wat ik aan het doen was. Mag eigenlijk helemaal niet van Ronald, maarja ik vind het stiekem wel gezellig ;)

 

simbakoekjes

 

Wow, ik heb weer veel te veel geschreven zie ik. Je kwam hier natuurlijk voor het recept van de kattensnoepjes!! Die vind je hieronder :)

 

 

kattensnoepjes

 

kattensnoepjes

 

Ingrediënten voor ongeveer 35 kattensnoepjes:

 • 150 gram tarwebloem
 • 1 blikje tonijn op waterbasis, uitgelekt (met zo min mogelijk, liever geen, toegevoegd zout)
 • 1 ei
 • 1 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet de bakplaat alvast klaar met een bakpapier er overheen.
Mix alle ingrediënten. Maak er kleine balletjes van. Wanneer het deeg te nat is, voeg je nog een beetje bloem toe.
Doe de kattensnoepjes voor ongeveer 25 min in de oven en klaar! Eventjes laten afkoelen en dan is het tijd om je poesiewoesie te verwennen :)

Wil je nog meer recepten voor je schattepatat? Ik vond op deze website nog 2 andere lekkere recepten (denk ik) :p

 

kattensnoepjes

Tijdens het maken van de kattensnoepjes verdween er af en toe plotseling een snoepje van de bakplaat. Heel vreemd……

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  els heij
  17 juli 2022 at 17:05

  had voor de hondjes in ons ouderencomplex al hondenkoekjes gemaakt. toen ik de vraag kreeg en de “katten dan”
  ben dus blij met je recept. Is alleen mijn vraag . Hoelang zijn deze kattensnoepjes houdbaar.

 • Reply
  Elise
  23 december 2020 at 20:09

  Leuk recept! Heb je enig idee hoe en hoelang de snoepjes te bewaren zijn?

 • Reply
  Laura
  9 oktober 2019 at 15:23

  HAHAHA die een na laatste foto! Geweldig!

  Overmorgen het recept even proberen!

 • Reply
  Dear Monday #49 - CozyMess
  10 oktober 2016 at 20:29

  […] 4 oktober was het natuurlijk Dierendag! Ik stond die dag voor Simba snoepjes te maken, dat recept heb ik ook al online gezet. Uiteraard heb ik lekker veel geknuffeld met mijn […]

 • Reply
  lydia meuwese
  4 oktober 2016 at 17:25

  Wat onwijs gaaf, kim. Ik ga het zeker uit proberen. En wat een lieverdje is simba..

  • Reply
   CozyMess - Kim
   5 oktober 2016 at 13:43

   Schatje he?! Ben benieuwd of jouw poeskies het ook lekker vinden :)

 • Reply
  Karin meuwese
  4 oktober 2016 at 17:05

  Super leuk weer kim!
  Je schrijft echt zo gezellig
  Ik ga de snoepjes/koekjes zeker maken voor Mazzel Malibu en Macho

  • Reply
   CozyMess - Kim
   5 oktober 2016 at 13:42

   Thanks! :) Ben benieuwd of ze het lekker vinden!

  Leave a Reply