Diner/ Food

Tortillataart met kip

Tortillataart met kip

Heel lang geleden, toen ik nog thuis woonde (dat lijkt ondertussen alweer 100 jaar geleden), maakte mijn moeder een keer een taart van tortilla. Een tortillataart. Wat was dat lekker!! Helaas ging ik vlak daarna het huis uit en had ze het nooit meer voor me gemaakt. Ik was de tortillataart helemaal vergeten, tot ik gevraagd werd voor een opdracht voor Honig en een andere foodblogger een tortillataart ging maken! De fijne herinnering aan de tortillataart van mijn moeder kwam weer omhoog en ik besloot zelf ook eens een tortillataart te gaan maken!

Het heeft 5 maanden geduurd voor ik het ook daadwerkelijk ging maken haha. Maar hee, ik heb hem gemaakt en hij is vet lekker. Echt. Misschien nog wel lekkerder dan die van mijn moeder destijds ;)

 

Tortillataart met kip

 

De tortillataart bevat best veel calorieën, zeker als je het maakt met gehakt! Vandaar dat ik er een met kip heb bedacht, dan is het geheel een stuk minder vet. Misschien was de belangrijkste reden eigenlijk wel dat ik daardoor meer kaas er op kon gooien. Ssssst. Nee hoor. Met kip is hartstikke lekker, daarom deed ik het ;)

Je zult in mijn recept zien dat ik niet de exacte hoeveelheden aangeef voor de kruiden. Misschien vind je dat lastig, maar ik adviseer om er gewoon lekker van te proeven en zelf te bepalen hoeveel van de kruiden je er in wilt. Niet iedereen houdt van pittig! Ik wel, maar ik krijg tijdens de etentjes die ik geef vaak te horen dat “hun bek in de fik staat”. Ik durf dus niet meer zo los te gaan met de chilipepers…. ;)

 

Tortillataart met kip

Tortillataart met kip

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,25 out of 5)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 25 min

Ingredients

 • 2 kipfilets
 • 1 bouillonblokje
 • 400 gram Mexicaanse groenten
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 blik kidneybonen (ongeveer 250 gram uitgelekt)
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 2 el BBQ saus
 • 2 el jalapenos (uit potje)
 • Gerookte paprikapoeder
 • Chilipoeder
 • Komijn
 • Peper en zout
 • 5 grote tortilla's
 • Crème fraîche
 • Geraspte kaas

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Kook de kipfilets in water met bouillon gaar. Laat even afkoelen.

3

Wok ondertussen de Mexicaanse groenten in een beetje olie. Pers de knoflook en voeg toe, bak voor 2 minuutjes.

4

Lek de kidneybonen uit en voeg ze toe aan de groenten. Wok nog even een paar minuutjes mee.

5

Voeg de tomatenblokjes, BBQ saus, de jalapenos (fijngesneden) en de kruiden toe. Laat het even pruttelen. Test de smaak!

6

Ondertussen pluis je de kipfilets. Je kan het ook gewoon in stukjes snijden, maar mijn voorkeur gaat uit naar "pluizen".

7

Voeg de kip toe aan de saus en laat het nog paar minuutjes staan.

8

Pak een grote taartvorm en vet deze in met olie. Leg een wrap op de bodem, verdeel hier een laagje saus over (eventueel ook een laagje geraspte kaas) en doe er dan weer een tortilla op. Herhaal dit steeds en eindig met een beetje saus.

9

Bedek de bovenste laag met een laag geraspte kaas en zet het dan voor ongeveer 15 minuten in de oven, tot de kaas goed gesmolten is.

10

Serveer met een beetje crème fraîche.

Notes

Guacamole kan hierbij eigenlijk niet ontbreken ;)

Als je dit lekkere recept maakt, post dan een foto met de hashtag #cozymessfood! Ik vind het super leuk om jouw creaties te zien op Instagram, Facebook of Twitter! :) 

Liefs, Kim

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply