Food/ Lunch

FOOD: Avocado broodjes

avocadobolletjes2

Ja hoor, je leest het helemaal goed! Avocado broodjes! Nee, niet broodje avocado.
Het is heel lekker en normaal om avocado OP je brood te eten. Dat doe ik ook regelmatig. Lekker met een tomaat erbij en wat ui. Beetje cayennepeper overheen, ja heerlijk! Maar dat is een saai recept.
Dit is echter een leuk recept! Het is een recept om zelf broodjes te maken, van onder andere avocado! Verrassend he?
Het bevat ook nog andere goede ingrediënten, zoals volkorenmeel. Hier zitten meer vezels in dan tarwebloem en is dus beter voor de spijsvertering.
Een leuk receptje voor een Paasbrunch! :)

 

Ingrediënten voor ongeveer 4 – 5 broodjes:

  • 200 gram volkorenmeel
  • 1 rijpe avocado
  • 30 ml melk
  • 2 eieren
  • Ongeveer 1 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje koriander
  • Zout
  • Bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de avocado en lepel hem uit. Prak de avocado fijn.
Voeg melk, meel, een zakje bakpoeder en een snufje zout toe. Meng goed door elkaar.
Voeg nu ook de geraspte kaas toe.
Pers de knoflook uit, snijd de koriander fijn. Voeg dit samen met de cayennepeper toe aan het mengsel.
Het mengsel is erg kleverig en nat, maar probeer er toch bolletjes van te maken. Druk ze plat op een bakplaat met bakpapier.
Zet ze voor 15 minuten in de oven, check even met een satestokje of de binnenkant nog nat is, zo niet zijn ze klaar! Anders nog eventjes de oven in.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply