Diner/ Food/ Vegetarisch/Veganistisch

FOOD: Groene burgers

vegaburger

Oke ik geef eerlijk toe, dit lekkere recept heb ik niet zelf bedacht. Ik ben namelijk nog een “groentje” in de vegetarische voeding. Groentje, haha. Wat toepasselijk ;)
Dit recept komt van de blog “In my red kitchen”. Ik heb wel wat aanpassingen gedaan!

Vanaf 1 mei ga ik een maand lang (31 dagen) vegetarisch eten voor “onderzoek”. Een leuke challenge vind ik zelf, want dat ga ik nog best lastig vinden. Ik eet aardig wat vlees namelijk. Ik ben heel erg benieuwd wat ik er van ga vinden. Natuurlijk laat ik dat jullie hier weten :)
Maar, om die 31 dagen vol te kunnen houden ben ik dus op zoek naar vegetarische receptjes (tips zijn dan ook zeker welkom)! Dit is het eerste receptje die ik probeerde, wat meteen een succes bleek te zijn.
Dit recept is ook echt de moeite waard als je geen vegetariër bent! En, zeg nou zelf… vlees is toch niet elke dag nodig?!

 

Ingrediënten voor 3 burgers (of 4 kleintjes):

 • 150 gram kikkererwten
 • 1 kleine ui
 • 50 gram verse spinazie
 • 50 gram volkorenmeel
 • 50 gram paneermeel
 • 1 ei
 • 1 el olijfolie
 • 1 tl gedroogde oregano
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1/2 tl chilipoeder
 • 1 el pompoenpitten
 • Snufje zout en peper

 

Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de ui grof.
Maal beide in een foodprocessor. Voeg de spinazie, olijfolie, kruiden en pitten toe en maal nog een keer.
Voeg meel, paneermeel en het ei toe. Breng op smaak met peper en zout. Maal het nog een keer tot het één grote massa wordt.
Maak 3 grote of 4 kleine bolletje van het mengsel. Verhit een pan met olie.
Leg de balletjes in de pan en druk ze plat. Bak ze aan beide kanten tot ze bruin zijn.
Super lekker op een hard broodje, met wat verse spinazie, een tomaat in plakjes, beetje yogonaise en een augurkje!

 

Deze burger bevat genoeg eiwitten, weinig vet en aardig wat vezeltjes! Kijk maar!

Voedingswaarde per burger:

Energie: 289 kcal
Eiwitten: 13,6 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vet: 10,1 gram
Waarvan verzadigd vet: 2,2 gram
Vezels: 7,8 gram

vegaburger4

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Een overzicht van 2015 - CozyMess
  22 december 2016 at 20:12

  […] Groene burgers. Lekkere vegetarische burgers, die ik maakte in mijn vegetarische […]

 • Reply
  VEGA: Dag 28 – 28 mei | CozyMess
  30 mei 2015 at 19:57

  […] versie bestond dus uit een vega burger, een meergranenbroodje besmeerd met aardig wat hummus, wat veldsla en een augurk. Super lekker!! […]

 • Reply
  VEGA: Dag 7 – 7 mei | CozyMess
  8 mei 2015 at 12:00

  […] Of ik weer vegetarisch “vlees” zou kopen? Hmm.. nee ik denk het niet. Ik heb ook nog een groenteburger liggen van Vivera, dus ik weet niet of ik er na het eten van die burger er anders over denk. Tot nu toe vind ik het niet echt een toevoegende waarde hebben, buiten de toevoegende voedingsstoffen dan. In vleesvervangers zitten een hoop eiwitten en wat ijzer en vitamine B12, wat essentiële stoffen zijn voor vegetariërs. Maar ik denk dat ik toch liever mijn eigen “vleesvervangers” maak, op basis van kikkererwten bijvoorbeeld. Zoals DEZE burger! […]

 • Leave a Reply