Food/ Sweets & Snacks

Bacon jalapeno bruschetta

Bacon jalapeno bruschetta

Als je mij en mijn blog een beetje kent, dan is het vast geen verrassing voor je dat ik van pittig eten houd. Door veel gerechten doe ik nog een lepeltje sambal. Waar ik ook gek op ben zijn jalapenos, die groene pepers. Ze worden vaak gebruikt in Mexicaanse gerechten! Ik doe ze vaak door de tomatensalsa en guacamole! En sinds kort maak ik ook graag deze bacon jalapeno bruschetta. Een super makkelijk en lekkere snack voor feestjes of de feestdagen :)

 

Bacon jalapeno bruschetta

 

Sinds onze Lidl een eigen warme bakker heeft, ben ik erg gek op de meergranen broden. Eerder maakte ik al een gevuld brood ermee en nu dus deze bruschetta! En ik denk dat ik de komende tijd nog wat recepten online ga zetten met dit brood, want ik had al een aantal ideeΓ«n :) Ik hoop dat je van brood houdt dus, haha.

 

Bacon jalapeno bruschetta

 

IngrediΓ«nten voor “Bacon jalapeno bruschetta”:

 • 1 baguette/ciabatta
 • 3 el olijfolie
 • 3 teentjes knoflook
 • 8 plakjes bacon/ontbijtspek
 • 150 gram roomkaas
 • 2 el Griekse yoghurt
 • 1/2 tl chilivlokken/chilipoeder
 • 1/2 tl knoflookpoeder
 • 1/2 tl witte peper
 • Snufje komijn
 • Paar druppeltjes tabasco
 • 3 el jalapenos uit pot
 • 1,5 el honing
 • 1/2 el balsamico azijn
 • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in plakjes en leg het op een bakplaat.
Pers de knoflook uit en meng het met de olijfolie. Voeg peper en zout toe.
Strijk de olie met een kwastje over de stukjes brood. Zet even opzij.
Bak het ontbijtspek krokant, leg het op keukenpapier.
Meng de roomkaas met yoghurt, de kruiden en tabasco. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ongeveer een halve eetlepel honing toe en meng goed.
Meng de jalapeno met 1 eetlepel honing en de balsamico azijn. Bak dit eventjes in de pan (waar je het spek in gebakken hebt). Zet opzij.
Doe nu het brood 2 min in de voorverwarmde oven. Ondertussen verbrokkel je het spek. Verdeel het roomkaas mengsel over de plakjes brood, hierop de bacon en leg dan op een aantal plakjes een stukje jalapeno. Hoeft niet allemaal, want waarschijnlijk is niet iedereen zo gek op pittig ;)

 

Bacon jalapeno bruschetta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply