Drankjes

Winter Sangria + video!

Op zoek naar een lekker alcoholisch drankje voor in de winter? Winter Sangria! Lekker fruitig en qua calorieën valt het ook hartstikke mee, wat ook niet geheel onbelangrijk is na de kerstdagen ;) Deze Winter Sangria is ook een super leuk drankje om de champagne mee te vervangen tijdens oud en nieuw. De Winter Sangria bestaat uit witte wijn en apple cider, maar dat laatste kun je eventueel ook vervangen voor Sprite of 7Up. En door de apple cider te vervangen voor 7Up light en minder suiker toe te voegen, wordt het drankje nog “lighter” :P Het wordt pas echt een Sangria door fruit toe te voegen. Ik koos voor appel, peer, sinaasappel en cranberry’s. Soms laat ik de sinaasappel ook weg. Het zijn wel leuke kleurtjes bij elkaar :)

winter sangria

Op 2e kerstdag maakte ik deze Winter Sangria ook! En omdat mijn zusje voor haar opleiding wat filmpjes moet maken, besloten we om het recept te filmen. Mijn zusje zette dit leuke filmpje in elkaar, ik vind hem echt tof geworden (al is het altijd awkward om jezelf terug te zien haha, vooral die laatste lach.. omg)! Zeker als je weet dat er heel veel fout ging tijdens het filmen haha, maar dat is helemaal niet terug te zien! Laat ons vooral weten wat je van het filmpje vindt door een reactie achter te laten. Feedback is altijd fijn, want we zijn van plan samen nog meer filmpjes te maken :) Voor de volgende keer gaan we in ieder geval beter licht regelen, de tekst wat langer in beeld houden en mag mijn moeder ook niet meer in het beeld gaan staan, haha ;) Bekijk hier het filmpje:

 

 

 

Ingrediënten voor Winter Sangria:

  • 1 appel
  • 1 peer
  • Halve sinaasappel
  • 100 gram cranberry’s
  • Halve fles witte wijn (Pinot Grigio)
  • Half flesje apple cider (Apple Bandit) of 150 ml 7Up
  • 60 gram suiker (ongeveer, minder kan ook)
  • IJsblokjes!

Was het fruit goed. Snijd de appel en peer in stukjes en de sinaasappel in schijfjes. Doe dit samen met de cranberry’s in een kan/karaf. Voeg de witte wijn toe en daarna de cider. Voeg de suiker toe en roer het geheel goed door.
Zet de kan voor minimaal 3 uur in de koelkast. Voeg vlak voor het serveren nog wat bubbels erbij (cider of 7Up). Serveer het met ijsblokjes!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply