Ontbijt

Eipotjes met ham en tomaatjes

Ik kijk altijd zo uit naar het weekend. Niet alleen kan ik dan lekker uitslapen (tegenwoordig is uitslapen voor mij al tot 08:00 uur haha), maar ook heb ik wat meer tijd om te ontbijten. Ik ben niet beperkt tot een paar hapjes uit een bak kwark. Nee, ik kan écht lekkere ontbijtjes maken. Deze eipotjes zijn een voorbeeld van zo’n lekker ontbijtje. Niks beter dan je dag feestelijk beginnen, niet?

Ook met feestdagen zullen de eipotjes leuk staan op de ontbijttafel. En het fijne? Je kunt zoveel variëren als je wilt. Ik koos nu voor een aantal producten die ik nog in mijn koelkast had, maar je kunt er alle groentes in verwerken die je lekker vind. Denk aan champignons, paprika, ui, broccoli, wortel, erwten, etc. Veel mogelijkheden! Stukjes chorizo, geitenkaas, feta, of welke andere kaas dan ook… Het lijkt me allemaal erg lekker! Serveer er een lekker stokbroodje en een verse jus d’orange bij en je hebt een goede start van de dag. Ik weet waar ik deze Pasen mee ga ontbijten.. :)

Zoek je nog meer leuke ontbijt ideeën? Vorig jaar maakte ik deze bladerdeegrolletjes met chorizo. Die waren ZO LEKKER! Ook dat recept is zeker de moeite waard! Een ander ontbijtgerecht met ei, die ik ook erg lekker vind, is shakshuka! Eitjes gepocheerd in een tomatensaus met lekker veel groente.

Eipotjes met ham en tomaatjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • Verse spinazie
  • Cherrytomaatjes
  • Zongedroogde tomaten
  • 2 plakjes ham
  • 2 eieren
  • Geraspte kaas
  • Bosuitje
  • Italiaanse kruiden

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Vul 2 kleine ovenschaaltjes met verse spinazie, gehalveerde cherrytomaten, zongedroogde tomaten en een plakje ham. Bestrooi met een beetje geraspte kaas.

3

Breek boven elk schaaltje een ei eb zet de ovenschaatjes in een ovenschaal/braadslee. Schenk de ovenschaal/braadslee met lauw water, tot de ovenschaaltjes half onder staan.

4

Zet de ovenschaal/braadslee voor 20 minuten in de oven. Dek na de eerste 10 minuten de schaal af met aluminiumfolie.

5

De ovenpotjes zijn klaar als het eiwit gestold is. Snijd de bosui fijn en bestrooi de ovenpotjes met een beetje bosui en Italiaanse kruiden. Eetsmakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply